Екоактивисти вардят национален парк "Рила"

Въпреки забраната за влизане на МПС, вътре в парка винаги има коли
13
Екоактивисти вардят национален парк "Рила"
Снимка: БГНЕС

В национален парк "Рила" продължава да се  нарушава забраната за влизане с моторни превозни средства, съобщават екоактивисти от  организацията "Граждани за Рила".

Поради тази причина еколозите са решили в неделя да наблюдават на входа на парка как полиция и паркова охрана контролират колите да не влизат в парка.

Независимо от обещанията на полицията да има денонощен пост на входа на националния парк по пътя от хижа "Пионерска" до хижа "Рилски езера", там няма полицаи и превозните средства продължават да влизат на територията на парка, съобщават екоактивистите.

Бариерата е заключена, но колите я заобикалят и се качват отново до хижа "Рилски езера", уточняват те.

"Граждани за Рила" ще уведомят отговорните институции за присъствието на полиция на бариерата, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
теди преди 15 години
А КЪДЕ СА СЕГА АКТИВИСТИТЕ? Защо сега не се впуснат да защитават като помогнат да се загаси пожара...
11
0
 
1
 
! Отговори
Ivocalize преди 15 години
Браво 10! Уважавам те за това което каза, наистина си прав! Аз мисля по същия начин, ако има повече такива като нас приподните красоти ще се запазят!!! Обичайте природата
10
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 15 години
Планината е като храм, в който трябва да се влиза с уважение.И мене ме изхвърлиха веднъж от една църква щото бяхме влезнали с приятелката ми полуголи, но сега се срамувам от това, а не се сърдя на бабичката, която ме изгони.Който иска бързи усещания, да отиде да хапне един МакДоналс и да се блъсне в тълпата на Слънчев бряг.Най- лесно е да се асфалтират 1000 км пътища в НП Рила и планината ще заприлича на градски парк, а магията ще изчезне...Нека уважаваме дивото и трудното и да се опитаме да поемем духа му!
9
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Защо трябва доброволци да правят паралелна държава за да накарат държавата да си върши работата?Защо ни е тази държава ако ние трябва да я натискаме за да има някакво развитие в каквато и да е посока!Не в парка Рила трябва да стоят младежите, а на входа на Парламента и Министерския съвет! Време е да си ходи тристранната коалиция, която разруши българската държава!
8
0
 
1
 
! Отговори
Mom4o преди 15 години
Grajdani za Rila, pak se izlojiha s tezi akcii. 100 procenta ot horata ne iskat da si maknat bagaja do hijata, i e neobhodim transport. S tezi si deistviq ne mogat da spe4elqt nikakva podkrepa, ot nikoi!!!A i taka mestnite selqni, se nastroivat otricatelno kam eko za6titnicite!Az im simpatizirah, no ve4e ne! Olqha se!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Просто констатирам, че протестират там, за където им е платено. Особено "забавно" ми е да виждам служители на парк "Витоша", които получават заплати от нашите данъци, как се борят "За Рила", а не си вършат работата, за която им плащаме!
6
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 15 години
Номер 5, защо им държиш сметка къде охраняват и къде не? Щом смяташ, че трябва да се охранява Витоша, *** да охраняваш.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно, но защо не охраняват парк "Витоша"? Лесно е да се правят на еколози сред бабите в провинцията, но в София лошо бият. Отделно продават стикери на ПСС и други подобни служби на "по-съвестните" мутри, за да могат безпрепятствено да се качват с колите си в планината.
4
0
 
1
 
! Отговори
wer преди 15 години
не вярвам да успеят - насред София - в Борисовата градина (която все пак не е на Бойко Борисов), мутрите постоянно къртят бетонените колчета за да могат да я мачкат с тежките си джипове, и никой не взима мерки, та в Рила ли, някой ще го е грижа
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
balgarina shte onistozi vsichko chuabvo v Bulgarija - viz Slancev brjag, Bansko, Nessebar, Borovetz i mnogo drugi. Kato vidi nekade neshto ubavo, ajde da go izpozlva i.e zastroi do dupka, posle turistite prestavat da im chodjat i sled nekolko godini gledas pusteesti ogromni hoteli.Tova e bulgarina, lakomija, tupotija, prostotija
2
0
 
1
 
! Отговори
p преди 15 години
Edno hubavo neshto da ima v taq durjava- i te iskat i nego da razsipqt! Obui gi s edna qka globa, da vidim dali pak 6te otidat da se ka4vat s koli. Bulgarina ako ne zaobikoli zabranite, ne moje! Tapanari!
1
0
 
1
 
! Отговори
chris преди 15 години
вероятно затова няма нито един коментар...