Бунт на пазара в Димитровград

Протест срещу повишението на таксите на Димитровградския неделен пазар организираха днес около 50 търговци
10 авг 2008 15:01,
13

Протест срещу повишението на таксите на Димитровградския неделен пазар организираха днес около 50 търговци. Те се възпротивиха срещу решението на Общинския съвет за плащане на квадратен метър търговска площ, вместо на маса, както беше досега.

Това, по думите на протестиращите, оскъпявало наема 5-6 пъти.

Dnes.bg припомня, че преди около година търговците бяха задължени да построят павилиони около масите си. Повечето от тях направиха навеси пред и зад постройките, което увеличи площта им.

Кметът на Димитровград Стефан Димитров, който бе на мястото на протеста днес, заяви, че който не може да си плаща наема, ще напусне тържището и мястото му ще бъде заето от друг.

2700 маси има в момента на Димитровградския пазар, което го прави най-голямото открито тържище в страната. Няма свободни места. Наемите стигат до 17 лв. на кв.м. в зависимост от сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
margarita преди 15 години
neistiga 4e sega sme v ikonomi4eska kriza za pove4eto prodava4i pazara e dopulnitelen dohod a nqkoi jiveqt ot tova kmeta si jiveee dobre no ne misli za horata koito rabotqt tam ot 10 15 godini i sa dali tolkova mnogo za da spe4elqt nqkav lev pri tva sega usven vsi4ko iska da zatvarq prednite masi tolkova grozno stava taka kolkoto e ciganiq 4e i pove4e ama toi kmeta nqma da jivee dulgo 100% nqkoi 6te go grumne ubedena sam za6toto e korompirana svinq
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
kakvi sa tezi ras4istvaneta na pazara petna koito se davat na tark kakvo praviat targovcite s masite
10
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
kakvi sa tezi ras4istvaneta na pazara petna koito se davat na tark kakvo praviat targovcite s masite
9
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 15 години
Време беше да им вдигнат наема!Все пак на търговец които за два дена прави чиста печалба от порядъка на 5-10 хил. лева, не е нормално да му се иска наем на масата от порядъка 20-25 лв. на месец!!А по въпроса как кметчето е станал милионер,отговора е ***: хе той а баща му наред с майка му са милионерите поради връзката си с Иван Костов!Айде дерзайте!
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво очаквате след като на изборите са изхарчили милиони за гласове сеганема да ги избиват ли :) или са дали тези милиони за гласове само ей така щот на синчето им се приискало да стане кмет , а колко ли ще печели ако тези 2500маси станат от общински частни а от далаверите с масите. Мама и Тати такива щуротии карат да прави синчето им (мулти милионерче не знам на 30 как се става мулти милионер а сигурно от заплати),що гонят дребния търговец за скрити обороти кво печели държавата като глоби със 100лв и са им лепнали етикет сивия сектор,а какво губи държавата от такива кметове дето източват милиони от общинатаЕвропа не го бърка толкова дребния сив бизнес а иска ето такива дето крадат милионите зад решетките.
7
0
 
0
 
! Отговори
Pitanka преди 15 години
Я да кажат тези търговци, дето пищят, че им се вдигнали наемите каква търговска площ са ползвали досега и колко са плащали за нея. Пък ако им стиска, да кажат на написалия статията КОЙ и по какъв начин ги задължи да строят павилиони?! А на него, също така, ако му стиска, да го напише:))))
6
1
 
0
 
! Отговори
потресен преди 15 години
Стига Ви само да го видите това детенце-кмет за да се досетите,че то(горкото) самичко не може да вземе решение.Ашколсум на мама и тати.Добре си развързаха кесиите по изборите.А Димитровградчани ако бяха гласували,нямаше купените гласове да им натресът кметче.
5
1
 
0
 
! Отговори
DJ преди 15 години
На другите избори-да гласуват,а не да си седят вкъщи!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мор за търговеца само така
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Всеки от града знае кой прави масите на пазара,кой какъв е, кой охранява,кой колко печели. Не са голяма част от търговците, а определени хора и от града .Естествено е кметът да поддържа такава политика-който не плаща, да си ходи-нали ще продаде масата му на друг балък.Знаете ли какво имущество притежават бившите шефове на пазара ? Днешните сега забогатяват. А има търговци,които няма да могат дневните си да покрият.Не им завиждайте!Не жалете и чужденците.Те да не би за нас да пускат безплатно стоки?Истината е съвсем друга-бунтуват се,защото са търговци и. я знаят!Не е проблем мястото-проблемът е в местната мафия.И пазара няма да го закрият-откъде ще си пълнят гушите!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Посяга се по безогледен начин на поминъка им!След като вложиха хиляди и потънаха в заеми, сега им се вдига наема-и то 5-6 пъти !Замисъла е да се ликвидара пазара -поне на това място, на което е, и господин бизнесмена-кмет и овълчената му свита да го направят на свой терен.Тия пък не се наядоха!***!
1
0
 
0
 
! Отговори
4ygdenkata преди 15 години
Абе,тия за какви се мислят -добре прави кмета та те се оядоха и се забравиха....недай се боже да разберат,4е 4ужденец пазарува елате да видите как вдигат цените и се оправдават,4е етикетите неотговаряли на цената,но когато им се заговори на български те пъдят и не ти продават нищо...гадняри и там е мафия....