Премиерът: ГЕРБ рекетира

Бойко Борисов има да дава отговори, преди да се реди за власт, казва Станишев
11 авг 2008 08:25,
58
Премиерът: ГЕРБ рекетира
Снимка: БГНЕС

„Столичният кмет Бойко Борисов има да дава отговори, преди да се реди за власт. По места ГЕРБ се занимава с рекет“.

Това казва в интервю за вестник "24 часа" премиерът и лидер на БСП Срегей Станишев.

"Няма министър, който да не може да бъде сменен. Недосегаеми няма и всеки е оценяван според работата му.

На последното заседание на МС, когато приемахме плана за действие по правосъдие и вътрешни работи и за работата с еврофондовете, предупредих отново всички министри и зам.-министри, че изисквам персонална отговорност за изпълнението му“, споделя още Станишев.

„В същото време не приемам натиска за самоцелни промени, които носят само политически краткосрочен дивидент.

На всеки нов министър му трябва време за навлизане в същината на работата. България не може да си позволи загуба на темп на действие, особено по отношение на европейските фондове.

Исканията на опозицията не целят като ефект подобряване на работата, а политически действия", казва Станишев в отговор на въпроса "кои министри ще махне заради провала със спрените пари".

"Точно сега сме в момент, когато по всички оперативни програми работата е много интензивна. Сключват се договори, правят се конкурси. Забавянето може да бъде фатално, защото е важно до края на 2009 г. България да сключи максимален брой договори. Тези, които са сключени дотогава, имат за изпълнение 3 г.", допълва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Malele koi go kazva.Nai golemiq kradec vc istoriqta na komunizma.Borisov trqbvalo da daa ot4et.Ti lud li siw e ,stanishev na tebe nikoi ni6to nqma da ti dade.Ma spoko ti sam si vzima6 v promi6leni koli4estva.
56
0
 
2
 
! Отговори
BB ARESTUVA REKETJOR преди 15 години
НовинатаКорупционна схема ощетява бюджета на София като заобикаля процедурата за обществени поръчки в Столична община . Договорите за доставки на горива за районните общини се сключват на завишени цени през ССБ в разрез с принципитена прозрачност в управлението.ФактитеЛъчезар Иванов, председател на софийската организазия на ПП ГЕРБ, е разпоредил на всички районни кметове на ГЕРБ да подпишат двугодишни договори за брокерско посредничество с АСЕТ М ЕООД, с управител Румен Коцев от Софийска стокова борса. На свой ред АСЕТ М ЕООД, сключва от тяхно име договори за доставки на горива за отопление на 16 столични общини с АПЕТ-ЕООД, с.Мрамор, регистрирана на 15.12.2006, все още без регистрация по ДДС, поради липса на оборот. Елена Илиева 26 годишния управител на АПЕТ ЕООД, с.Мрамор, не се осигурява здравно и социално за периода от регистрирането на фирмата до момента. По данни на регистъра, фирмата, наета да осигури горива за отопление на 16 столични общини, предимно детски градини и училища, не разполага с регистриран персонал и материални активи. Цените за доставка на гориво за столичните общини, които АСЕТ - М ЕООД, договаря с АПЕТ ЕООД, далеч не отговарят на интересите на данъкоплатците 10% над доставните цени на Лукойл България. Стандартната надценка, поддържана и до сега от сериозните доставчици в бранша е 3-4% . Една приблизителна калкулация прогнозира ощетяване на столичния бюджет с около 600-700 хил.лв. , за двата отоплителни сезона.ЗаключениеНаличието на схема за заобикаляне на обществени поръчки и фирма без реални капиталови обороти и регистриран персонал, категорично навежда към съмнения за копупционни практики в столичните общини, които заслужават да бъдат разгледани и доведени до знанието на обществеността. Въпросът е дали в случая става дума за пълнене на партийни каси или просто за упражняване на политическо влияние с цел лично облагодетелстване?
55
0
 
2
 
! Отговори
TЪПАТА ОВЦА- преди 15 години
ТА КАКЪВ БЕШЕ ПРОЦЕНТА НА СМЪРТНОСТ ПРИ БЪЛГАРИТЕ В РЕЗУЛТАТ НА УМЕНИЯТА НА АРМИЯТА БЪЛГАРСКА,
54
0
 
2
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
А ти защо не прати копоите си да сложат ред, нещастна пъпко мазна! За теб Прокуратура няма ли, че си ревнал на рамото на медиите!Май ще имаш проблеми с Бащицата, като се върне от ловните полета ...
53
0
 
2
 
! Отговори
conservator преди 15 години
Аман от комунсити, които мислят за живота само от материлна гледна точка.Аз искам тези пари да отидат, при ученици , студенти, учители ,лекари , обущари, писатели , учени , а от там през магазина или банката в бизнеса-ама в този бизнес които се яви на конкурса наречен пазарна икономика. А парите вече да са изиграли някаква роля преди да са станали част от икономиката. Апътища през Рила не ми трябват.
52
0
 
2
 
! Отговори
демократ преди 15 години
Правителството на Станишев доказа, че е антинародно правителство на мутрите и на мафията. То трябва да си иде, защото извърши национално предателство: държавата капитулира пред мафията! Станахме за резил пред Европа, и кучетата ни се подиграват вече: това правителство трябва да си иде час по-скоро. Крайно време е, да не чакаме и миг, защото много ще страдаме, а и голяма цена плащаме за малодушието си: вече втора година плащаме членски внос в ЕС много по-голям от получените субсидии! А сега пък са спрени субсидиите по всички програми! След месец ще ни наложат и предпазни клаузи ако сега не излезем на протести по улиците и площадите, та да бутнем мафиотското правителство! Събудете се, хора!!! Какво чакате още?!
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
В интервю на С.Станишев от днешния "24часа":Целенасочено се работи за създаване на негативен облик на страната.Да ,др. Станишев така е!Най-много в тази посока прави правителството.Но това не е всичко.Лично Вие и разни по форумите създават негативен облик на ГЕРБ,на Иван Костов.и т. н..Някой да казва нещо лошо за Доган или за бивщия цар.
50
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kyde turihte mnenioata na CMAXHO
49
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Сливен никога не се е развивал така добре и с толкова бързи темпове.Страхотна работа на Лечков!Красив град!
48
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Герб ми са много симпатични ,но едва ли ще спечелят изборите в Сливен ...И за това ще е виновна кликата му на Б.Борисов в Сливен , начело на , която стои кмета му "йордан лечков" Нямате си напредстава ,че градът ни от 1 година прилича на Бейрут Единствената му цел е някъкв си хотел дето строи изряза 50 г дървета пречели му на болеварда към хотела му безогледно крадене на общината с помощта на съветниците от Герб ...Бойко така избори не се печелят Ела и виж какво става в сливен !!!
47
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
на гибел, първо му взема разсъдъка...
46
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
!!!!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
осман преди 15 години
Някой знае ли как стават тези конкурси за Европарите. Аз си мислех ,че тези пари са разспределени от обръчите от фирми преди да ни дадат от Е.С.
44
0
 
2
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Явно познаваме и двамата особенностите на столицата на северозападнала България.Да не говорим за другите кандидати от ГЕРБ,избирани според дебелината на банковите им сметки.Нотариуси, новобогаташи с бащи-ликвидатори на държавни фирми ,и вся остальная ***!Симпатичен ми еБате Бойко, говори понякога верни неща, но в Монтана щеу загуби само заради това, че канвдидатите му се асоциират с бързо и не дотам ясно натрупани първоначални капитали.Какво да се прави, то свестните у нас считат за луди, и глупеца вредом всеки почита....Не съм го казал аз последното.А иначе-какво друго му остава на Станишев, освем да се оправдава и да увърта като вдовица за....Кокала все още не е оглозган до край, и не е за изпускане.А иначе, те са царе на говоренето и не казването на нищо, и на политическата хамелеонщина.Всички, влезли в народното събрание, сякаш се заразяват от една и съща болест.За кметовете важи същото, особенно за Монтанския.
43
0
 
2
 
! Отговори
venci60 преди 15 години
Toia SER-GEI izobsto interesuva li se kak ziveiat horata.Ami onaia tratka Maslarova kakvi sa tia nadbavki za maikite.Sto s teh si ne kupite svesti.Ama vsi4ki.Ste vi gi zapalim li4no
42
0
 
2
 
! Отговори
venci60 преди 15 години
Sergo.to biva da ste nagli ama vie napravo ni ebahte mamata.Moze li edin de4ko kato tebe da upravliava.Na izborite ste glasuvat za vas samo babi4ki ama po danni 12 322 sa se pominali za 4 godini,
41
0
 
2
 
! Отговори
kokilozit преди 15 години
'ми те оперативните програми не са ли със срок 2007-2013г. Пък и те не покриват всички сфери. За здравеопазване програма няма - били я пропуснали моля ви се. А пък и някой да има подробна информация за тези програми, какви възможности има, как се кандидатства, какви са сроковете - парите 'дето се отпускат са направо смешни. Човека си измива ръцете с оперативните програми, без да поясни, че успеваемостта ни по усвояването на парите от фондовете е около нулата, че първенецът - Чехия усвоява едва 30% и че пак ще лапаме мухите и ще си бъдем бедни и безхаберни.
40
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
след малко се включвам...с факти,...
39
0
 
2
 
! Отговори
Брежнев преди 15 години
България има премиер???Ха-ха!Този човек не е БЪЛГАРИН!Кога и защо е станал Български гражаданин?Човек чието име завършва на ГЕЙ ,да си позволява да дава акъл на някого?Що за безсрамие?
38
0
 
2
 
! Отговори
Ив. Костоф преди 15 години
Видяхте ли, че има по-корумпирани и от мен, а вие всички сте гракнали-черния Ваньо, та черния Костоф. Аз яхтата на Гергоф даже не зная къде е акустирала...