Мирът е все по-близо

Планът "Саркози" предвижда Грузия и Русия да осигурят достъп за осигуряване на хуманитарна помощ и войски на ЕС, които да гарантират мира
13 авг 2008 09:56, Красимир Ангелов
24
Мирът е все по-близо
Снимка: БГНЕС

Тежките сражения между Грузия и Русия ще спрат окончателно, след като двете страни се съгласиха да подпишат подготвения мирен план, съобщи “Ал Джазира”.

По-рано днес френският президент Никола Саркози потвърди пред медиите, че двете страни са готови да прекратят окончателно военните действия.

Мирният план предвижда Грузия и Русия да осигурят незабавен достъп до засегнатите селища за осигуряване на хуманитарна помощ.

Саркози предложи в размирните райони да бъдат вкарани войски на Европейския съюз, които да гарантират за мира и сигурността в региона.

В плана, съгласуван с руския президент Дмитрий Медведев, е премахнато споменаването на бъдещи преговори за статуса на Южна Осетия.

Саакшвили предупреди, че неговата страна няма да приеме никакво споразумение, което поставя под въпрос териториалната й цялост или принадлежността на Южна Осетия и Абхазия към републиката, предаде Ройтерс.

Всичко за войната

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ги оправят тия междинки заедно.Само България не им даваме.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Официальные представители Минобороны РФ подтвердили, что самолеты ВВС России, участвовавшие в грузино-осетинском конфликте, были сбиты поставленными Украиной и рядом других стран системами ПВО, на которых работали украинские расчеты. Данное заявление прозвучало со стороны членов российской военной делегации на заседании координационного комитета по вопросам ПВО при Совете министров СНГ в Душанбе
21
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
КАКЪВ МИРОТВОРЕЦ МОЖЕ ДА Е ТОВА ЦИОНИСТКО-МАСОНСКО САРКОЗИ!ЛУМПЕНАШВИЛИ НЯМАЛО ДА ПРИЕМЕ НАРУШАВАНЕ ТЕЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА КНЯЖЕСТВО ГРУЗИЯ?АБЕ ИДИОТАШВИЛИ БИСМАРК И ДИЗРАЕЛИ СА КАЗАЛИ.ЧЕСЕ СЪБРАЛИ ДА ОПРАВЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ РАБОТИ А НЕ ДА ОБЕДИНЯВАТ БЪЛГАРИТЕ.ЗА ГРУЗИЯ ЩЕ ИМА ЦИОНИСТКО-МАСОНСКИ ПАЗАРЛЪЦИ С ЮДЕЙЧЕТАТА В МОСКВА.КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЧИФУТСКАТА ТРИАДА-МОСКВА-/ЛОНДОН-ВАШИНГТОН/-ТЕЛ АВИВ-ЗАП.ЕВРОПА.А РУСНАЦИТЕ СА САМО ФОН!!1
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кога ли Кърджалийска област ще се провъзгласят за отделна държава?
19
0
 
0
 
! Отговори
demo krat преди 15 години
Всяка държава, която е признала Косово сега трябва да признае Осетия и Абхазия .
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14 - ненормален си! В Южна Осетия и Абхазия в момента няма и един грузински войник, а е пълно с руска войска. Дори и евентуално в близкото бъдеще да докарат там някакви сили на ООН или ЕС - там пак ще има руски части, но грузинци няма да има. Руснаците постигнаха целта си - Южна Осетия и Абхазия вече не са част от Грузия, колкото и Саакашвили да се напъва по CNN и BBC :-)
17
0
 
0
 
! Отговори
rambo преди 15 години
vsi4ki sme jiteli na maikata zemq.za neq nqma razlika koi kak se nari4a.za neq e vajno koi kakvo proqvqva.dali davame jivot ili seem smart
16
0
 
0
 
! Отговори
Kpacu преди 15 години
Много сте тъ*пи не схванахте майтапа на 1.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майка Грузия маи ще трябва да се съобрази с новата си мащеха Майка Русия. А европеиски и американски сили ще стъпят там след 3005 година.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГРУЗИЯ ПОБЕДИ. ВСИЧКИТЕ Й ЦЕЛИ СА ПОСТИГНАТИ. ЕВРОПЕЙСКИ МИРООПАЗВАЩИ СИЛИ ВМЕСТО РУСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ЧАСТИ В ЮЖНА ОСЕТИЯ И АБХАЗИЯ. СКОРО ДВЕТЕ ОБЛАСТИ ЩЕ СА ЧАСТ ОТНОВО ОТ МАЙКА ГРУЗИЯ.
13
0
 
0
 
! Отговори
vasil преди 15 години
Като говорим за македонски земи, да не пропускаме и Луната....:)Ако се проведе анкета съм сигурен, че голяма част от македонците ще са убедени, че имат нещо общо и с Александър Македонски!
12
0
 
0
 
! Отговори
пенчо преди 15 години
Да си господар и световен полицай като Америка ама айде малко има и други държави!!!Тоя балък САЛАМАЦВИЛИ си мисли,че като Буш го потупа по рамото и айде разчисти Осетия и АБХАЗИЯ с ракети "ГРАД"и всичко става после грузинско и готови сте за НАТО!!!ДА АМА НЕ!!!Руснаците изненадаха всички със своя бърз и точен отговор който никой не очакваше!!!!има само един проход който свързва Осетия с РУСИЯ и грузнците си мислеха ,че за 12 часа ще успеят да го блокират!!!ДА АМА НЕ!!! само чудно как САЛАМАЦВИЛИ приказваше по CNN BBC на собственият си грузински народ на.......АНГЛИЙСКИ!!!БРЕ!!!айде малко приберете си черните грузински военни дето ги заловиха и айде в ХАМЕРИКА С ПРЕЗИДЕНТА ***!!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
И Русия е македонска земя, както и щатите. Тъпите комунисти и евреи са я разчленили на парчета, но е време да поискаме да се възстанови цялостта на светата земя-майка - Македония!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калинчо пак ли ти бе? На теб май само комунисти и социализъм ти се привиждат... - навсякъде в коментарите ти се срещат тези 2 думи
9
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
вие елементарни познания имате ли бе?че сте тръгнали мнения да изказвате!само малограмотен комунист може да изцепи подобна глупотевина!Грузия е държава на повече от 2 хиляди години!една от първите християнски страни!каква ти македония бе комунистически ***!хората не ви щат убития социализъм простичка е истината!
8
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Presastvieto na Sarkozi, moje da okaje polojitelno vlianie...Nikoga ne e izlishno da se znae kak se ceniat krasivite jeni..osobeno v iztochnite strani..Mir i Lubov - mogat da badat brat i sestra, no ne maj i jena.. :)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не мислиш че съм си измислил това което написах в мнение 2 ? Sorry ако нещо друго се опитваш да кажеш и аз не съм разбрал правилно...
6
0
 
0
 
! Отговори
ACIDCITY преди 15 години
И ЯНЕ САНДАНСКИ
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Току що дадоха по CNN един Анонимен в гр. София който беше качил ранения си приятел в колата си и интересното в случая е че когато екипа на CNN се приближи до него - той взе да повтаря - "Гоце е виновен за всичко това" ....
4
0
 
0
 
! Отговори
ACIDCITY преди 15 години
КАКВО БИЛО МАКЕДОНСКО????????????????????