Цветанов се моли: за крава мога да дам 20 ст, за биволица - 19

"Подкрепям тотално вашите искания и съм казал това там, където трябва", обяви пред животновъдите аграрният министър
13 авг 2008 17:21, Красимир Ангелов
10
Цветанов се моли: за крава мога да дам 20 ст, за биволица - 19
Цветанов го удари на молби пред фермерите. Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Валери Цветанов за пореден път го удари на молби пред протестиращите фермери.

Цветанов се оправда, че не може да отговаря за направените грешки през последните 6 или повече години.

"Аз отговарям за тези 128 дни, през които съм тук", обяви министърът.

Това обаче не срещна разбиране от протестиращите, които обявиха, че ще разпънат няколко палатки и ще продължат протеста до пълно удовлетворяване на исканията им.

Валери Цветанов отново прочете пред митингуващите подписаното на 6 август споразумение с бранша.

Той пое личен ангажимент от 2009 година да се изплащат субсидии за глава животно, а не за единица площ, както е сега.

"Аз подкрепям тотално вашите искания и съм казал това там, където трябва да го кажа", заяви Цветанов.

Министърът отчете пред митинга, че вече има подпис от шефа на Националната служба по приходите Мария Мургина за отпадане на ДДС върху субсидиите за мляко за 2007 година.

Млекопроизводителите ще получават допълнително по 14 ст. към сегашните 6 ст. за литър краве и плюс 19 ст. за биволското мляко при субсидиите си за март, уточни министърът.

Цветанов покани животновъдите да излъчат техни представители, които да го придружат за преговорите в Брюксел между 2 и 5 септември т. г.

"Окуражен съм от страна на ЕК, че ще постигнем някакво ефективно и точно решение", заяви министърът.

Въпреки това млекопроизводителите обявиха, че протестът ще продължи до изпълняване на абсолютно всички 14 точки от подписаното на 6 август споразумение. 

"Оттук нататък те трябва да имат ясното съзнание, че този договор трябва да се изпълни и то в указаните срокове", поискаха фермерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
none преди 15 години
Ами министре нали си наследник на предишния, що не пита какво наследство ти оставя преди да се хванеш на хорото, а не сега да обясняваш че не си носел отговорност... ама заплата получаваш нали.. требе най сетне да се спре тая безумна история с новите министри и дупедати - катовстъпят в длъжност те все не са виновни все другите го били направили, ама що се хващате като знаете...бе аланколу
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tozi pak koi go sloji zas ministar na ZEMEDELIETO
7
0
 
0
 
! Отговори
????????? преди 15 години
ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!! СТИГА КОМУНИЗЪМ! СЪСИПАХА НИ ПРОМИТИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪЦИ!
6
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
ЕДИН КОМУНИСТ КАКТО СИ МУ Е РЕДА ОТИШЪЛ В 'АДА'. ТАМ ДЯВОЛЪТ ГО ВЗЕЛ И ГО СЛОЖИЛ НА ЧЕВЕРМЕ, КАКТО комуниста ТАКА СЛАГАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НАРОДА И ЗАПОЧНАЛ ДА ГО ВЪРТИ БАВНО И ДА ГО МЪЧИ. РЕШИЛ И СЛОЖИЛ КАРТОФИ В ЖАРТА ЗА ГАРНИТУРА.ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕН НА ДЯВОЛИТЕ ОБЯВИЛИ СЪВЕЩАНИЕ И ДЯВОЛА ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕ. ДОБРЕ,ЧЕ МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ БИЛО НАБЛИЗО И ТОЙ МУ КАЗАЛ;- АЗ ОТИВАМ НА СЪБРАНИЕ И ЩЕ СЕ ВЪРНА СЛЕД МАЛКО. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТИ ЩЕ ВЪРТИШ ТОЯ ТУК НА ЧЕВЕРМЕТО, НО БАВНО ЗА ДА СЕ ОПЕЧЕ РАВНОМЕРНО,А И КАКТО ТОЙ БАВНО Е МЪЧИЛ НАРОДА СИ., И ТРЪГНАЛ.КАТО СЕ ВРЪЩА, КАКВО ДА ВИДИ,МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ ЗАПОТЕНО БЪРЗО ВЪРТИ ЧЕВЕРМЕТО И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЕМЕ ВЪЗДУХ ЧАК. ДЯВОЛА ПОПИТАЛ ;- НАЛИ ТИ КАЗАХ БАВНО ДА ВЪРТИШ, ТИ ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗАШ.А ДЯВОЛЧЕТО ОТГОВОРИЛО-ТАТЕ, ТАТЕ АЗ КАТО ВЪРТЯ БАВНО ТОЙ КРАДЕ ОТ КАРТОФИТЕ.
5
0
 
0
 
! Отговори
мм преди 15 години
Цветанов, а за Мерцедес колко ще дадеш? Що така се гавриш с хората? Земеделието и животновъдството трябва да са ви приоритетни отрасли, и вместо да финансирате с бюджетния излишък мотокроса, щото има силно лоби, субсидирайте тези хора. Работите извън всякаква икономическа логика. Имате ли изобщо някакво образование, та сте тръгнали да управлявате цяла държава? Аз ако съм един фермер ще ви замерям с тези 20 стотинки чак до границата, зад която е вашето място.
4
0
 
0
 
! Отговори
Bobo преди 15 години
Драги ми "Анонимен", бюджетният излишък, доколкото знам е над 2 милиарда и половина-спокойно, няма да отидат всичките за краварите...
3
0
 
0
 
! Отговори
да преди 15 години
Това ченге от ДС и КГБ - за нищо го не бива...И *** за зеле не става от него...Промит и кух комунистически мозък! Трябваше да си подаде веднага оставката - след като му откриха ченгесарското досие,а сега нека да се поти ченгето му с ченге...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бюджетният излишък, Данчо, си е бюджетен. Ако го дадем на краварите, ще загубим субсидията от Брюксел, щото те пари дават за крава, а не възстановяват платени от бюджета средства. А дали ще се усвои тихомълком - няма как да знаеш, но така губиш шанса да си караш колата по извънредно ремонтирано шосе или няма да минеш по някой мост, щото не е имало пари да се направи... И тогава кой ще бъде пръв, който ще се развика, че не вземаме пари от ЕС? Кой ще се разпищи, че му е счупена колата? Или че градушка му е паднала в нивата? (щото и борбата с градушките пари струва, а за нея пари няма и не се провежда от 10-15 години)
1
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 15 години
Другарю Цветанов,чий го крепи до сега,като заместник.Не моя.А сега като министър какво се усукваш?Бюджетния излишък за какво е?За педерастии,усвоени междувременно,та в края на годината-като миналата тихомълком да се изпари?То, бива-бива а *** бивол за курбан не бива-казва НАРОДА.Аз също.