Русия си тръгна

Войските й се изтеглят от грузинските градове; Москва с ултиматум - Грузия, или реално партньорство с нас
14 авг 2008 08:03,
34
Русия си тръгна
Снимка: БГНЕС

Руските войски от грузинския град Гори се предислоцират в направление Цхинвали, съобщи представителят на руското министерство на отбраната Вячеслав Борисов.

"От утре официално започва да работи полицията на града. Всички предишни изявления, че градът е разрушен, че там има мародерства, не отговарят на действителността", подчерта той.

Борисов обясни, че заедно с представители на грузинските власти и западни посланици снощи са обиколили града.

"Всички сгради са в нормално състояние, градът има вода и електричество", заяви той.

Временният административен ръководител на Гори Александър Майсурадзе обяви, че жителите на града може да се завръщат по домовете си.

По същото време руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че САЩ трябва да изберат между своята подкрепа за ръководството на Грузия и "реално партньорство" с Русия.

"Ние разбираме в крайна сметка, че ръководството на Грузия е специален проект на САЩ. И ние разбираме, че САЩ са загрижени за съдбата на този проект", заяви Лавров.

"Но един ден, те ще трябва да избират между подкрепата на един виртуален проект и едно реално партньорство, засягащо въпроси, които изискват наистина колективни действия", добави той.

Лавров изрази недоумение от текста на изявлението на президента на САЩ Джордж Буш за ситуацията в Южна Осетия.

"Честно казано не мога за пореден път да не се учудя на квалификацията на хората, които готвят текстовете на изявленията на презизента на САЩ", каза той.

Лавров посочи, че в изказването на Буш "не се споменава нищо за това, че през всичките тези години САЩ въоръжаваха Грузия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
D3NiS преди 15 години
... koi 4ul koi nedo4ul i prepovtarqte ne4ii "mudri" misli za sveta .... i posle kvo ? nikoga nqma da razberem kakva e golqmata igra taka 4e derzaite vsi4ki
32
0
 
0
 
! Отговори
Monaha преди 15 години
Не че съм русофил обаче да споменем само два факта:1.САЩ са единствената държава в света която е използвала атомно оръжие. И то забележете - не го е използвала срещу военни бази на японците а за де изпари 2 града с цивилно население. Стотици хиляди невинни жертви само за да си пробват бомбичката. Къде ти нещастните руснаци ще стигнат тези демократични върхове.2.САЩ е страната водила най-много войни в периода от втората световна война до сега. Явно идеята е да се привнесе демокрацията на върха на щика във всяка страна по света дето не са баламурници като нас сами да си нахлузят примката.А за демокрацията дето и сърбаме попарате от известно време:Това е най-лесния за манипулиране марионетен тип управление. Това най-вече се отнася за парламентарното управление. Американците са разработили до съваршенство технологията на обработка на общественот мнение по време на избори. До такава степен че могат да ни накарат да си изберем и магаре за президент. След това е лесно - само дърпат конците и доларчетата им се сипят в скута.Шапка им свалян - така хубаво ти говорят, така хубаво те омайван та не чустваш как са ти сложили пръстче отзад. Е така стана и с Грузия. Излъгаха ги да си вземат Осетия и че руснаците няма да направият нищо. Нали за това оная *** Кондолиса им ходи на гости преди месец. Та това си е чиста наказатлна операция на руснаците. Демек който много слушка Чичо Сам яде хурката. И припнаха всички президенти марионетки в Тбилиси да спасяват тоя , как му беше името, грузинския президен. Ами нашия Първанов кво прави в България та не припка и той да помага. Отидоха ни американските помощи и всички пари ще ни спрат от Европата като не изразяваме съпричастност. Дано ни зачетат че сме пратили малко оръжие на братята грузинци преди войната :)
31
0
 
0
 
! Отговори
asdas преди 15 години
*** НАРОД КАТО БЪЛГАРСКИЯ НЯМА ПРАВО ДА ДАВА КОМЕНТАРИ ПА КАМОЛИ КРИТИКУВА ГОЛЕМИТЕ!"НАРОД КОЙТО НЕ СИ Е ИЗВОЮВАЛ СВОБОДАТА,НЕ Я ЗАСЛУЖАВА!"ЧЪРЧИЛ!
30
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
какви мъже е имало тогава на кого ги разправяш тия?Нали сте интернационалисте бе прокази долни айде налягай си въшкарниците и марш в Русия!
29
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Да си ходят "Вечните освобители и миротворци от Съветският съюз!гаден им път!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия си тръгна - ама не съвсем! Според последни информаций - руските войски са се върнали в Поти и Гори, а в покрайнините на Гори се чували експлозий - изглежда руснаците взривяват нещо.... - казали са официално че взривявали неизбухнали муниций, но не е много сигурно дали е така...
27
0
 
0
 
! Отговори
007 bg преди 15 години
molia moderatorite poglednete .vko.ru vie predstaviate temata ednostranchvo
26
0
 
0
 
! Отговори
IL. преди 15 години
NAMIRISVA MI NA ROSKO-AMERIKANSKI SERIOZEN KONFLIKT..! KATO CHE LI EVROPA SHTE ZASTANE MEJDU SHAMARITE.
25
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
Може да не съм умен колкото тебе,но не съм ***. За загнилия капитализъм няма да ти се връзвам. Що се касае до армията-.... 2 год.и три месеца служба харесва ли ти ? Даже не можеш да си го представиш. По онова време - 84г. няма как да палиш печки само и да правиш сапунки, да си пилиш маникюра и да си бъркаш в нослето, както е след 91-ва .Ти сигурно можеш да си запалиш огънче навън когато си правил 25км.марш на скок в проливен дъжд с пълно бойно снаряжение и опънеш / не другата/,когато чак ушите са ти изтръпнали от умора.За поделенията какво да ти кажа...триъгълника на смъртта чувал ли си ? Тогава моето момче имаше мъже, истински мъжаги-здрави,силни,готови да се хвърлят в огъня за България ,приятелите си и народа си.Нямаше как да отървеш службата и се правеха войнишки изпращания. Годишната отпуска беше три дни,целия си в мазоли от работа и гонка,защото за 24ч.сваляш кубинките за 5 часа. Защо ли ти обяснявам? Защото е един друг свят в който не си влизал и представял. Сега е друго -войниците ходят с антенки по главите,накичени с радиостанции, и като се стреля отнякъде почват да трещят на посоки по своите /справка Ирак /
24
0
 
0
 
! Отговори
AXIL Comments Destro преди 15 години
Ей 22-ри самохвалко... много си е прав 21-ви, а ти май си прекалил с печката и сапунките в казармата, та ми се правиш сега на отворко. Изнасят се наще викаш да работят в Америка... за колко време викаш ?... аз ше ти кажа: докато им писне да живеят по квартири и съберат да си купят жилище в родината и влагат във фирма тук или нещо друго за да останат пак тук. Това ме радва... защото източват от там за да вложат тук. Само ще ти кажа "просветени" мой сдуханяко казармен че ако си чул Икономиката на Америка е в срив... ти ще ми кажеш защо... а за промиването на мозъци... както Руснаците говореха за Запада едно време, така и Американците казваха и промиваха мозъците на децата си че всичко що не е Америка и е на Изток е Ада и правиха *** филми за Русия с актьори-американци приличащи на *** и облечени все едно отиват на царевичак за да представят по най-сдухания начин Изтока ! Но нали разбираш те се смееха на нас, а ние с излкючение на теб на плоския UK-USA хумор и пародията която се опитват да представят !
23
0
 
0
 
! Отговори
faifa преди 15 години
21 ме изкефи с мнението си! Тук са основно хора без работа :) Е добре де, не всички.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Момче, ти наистина ли си толко *** или се преструваш? Значи по Хоризонт казали, че до 30 г американската нация ще изчезне хахахаха. А пък на нас 45 години ни повтаряха, че "ония" на запад са много прогнили и аха-аха днес-утре ще паднат. Но в крайна сметка стана така, че паднахме ние, а "прогнилите" са си твърде добре и днес, затва милион и половина българи вече се преселиха при тях - да загниват явно. По отношение на армия и носене на оръжие ти нямаш какво да кажеш, защото си бил в някое смешно поделенийце, където основното ти "обучение" се е състояло в това да поддържаш огъня на печката нощем и да правиш сапунки по коридорите денем.
21
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
Всички които са против Русия във форума,се обзалагам на каквото кажете че 1. Или не са ходили в казарма,или ако са били за малко не са изяли 100г.сол. ,никога не са лягали в калта и не са държали оръжие. 2. Много се заседяват край компютъра на разни игрички.Няма по агресивна страна от втората св.война насам от САЩ. В Латинска Америка има поговорка " Америка е хубаво нещо,но да си далеч от нея".Вижте-Мексико,Панама,Венецуела,Аржентина ..Вие добре се изказвате,но ако се наложи да държите оръжие ще се насерете тозчас,ще се изпокриете в полите на майките си.... ***. Сутринта по Хоризонт казаха,че след 30г. няма да има американци а всякакви други-индианци,***,китайци. Световната политика на Америка е световен колониализъм и е далеч от демократичните принципи. Кажете за какво воюват на 5 континента? За демокрация? айде бе-Афганистан,Ирак,Сърбия, след 2м. ще идат в Иран. Що не нападнат и Китай. Да не би в Индия да има демокрация. Тръгнали да съскат тези нещастници Грузия. Изобщо сте новото поколение на ,наркоманчета и гейове,които никога няма да защитите България ако се наложи,без значение откъде идва заплаха.Можете само да плюете по всичко . През втората световна война Русия изплавя 470 дивизии срещу Германия / 490/. а Англия и САЩ общо взети заедно-48 дивизии. Освен това от репарациите- корабите на Италия и Германия не са дали нищо на руснаците.Постоянно са се отмятали от договореностите от Техеран и Потсдам. Но вие нищо не сте чели разбира се.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами много хубаво - нали искат ад се оттеглят. Като се оттеглят- що се оттеглят, като не се оттеглят - що не се оттеглят. Американците знаят вица за заека, що си с шапка и що си без шапка.
19
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Bravo !haresa mi !
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nali si predstaviate ,4e udar na amerikancite sre6tu rusnacite 6te dovede do tam....neizbejnoto
17
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Dragi Osem, ideiata ti e dobra,no ivtit se pishe s "t". Tova mejdu drugoto. Tova, che g-n .....shvili govori na svoia narod na angliiski, oznachava do kolko se interesuva ot svoia narod.. zabludenata ovca shte se zavarne pri stadoto..Russia zavisima ot fanatizam, Amerika ot evreite, interesanti , voinata mejdu hristiani e napano neumestna..jalko za jertvite
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всеки тук важно бистри световната политика, а не никой не видя как танковете мачкаха обикновени хора по улиците. Всеки говори отвисоко за световните еврейски, руски или американски конспирации, а никой не се интересува, че 2000 бедни хора вече ги няма, след 5-дневната война. Разликата между европейската и азиатската култура е в хуманността. Глупаците които пишат тук ясно показаха, че принадлежат към азиатската култура. Само че в Азия танковете са често явление, та конспираторите-политикани да внимават да не дойдат на местото на онази баба с внучето си, които бяха размазани от танк докато пресичат улицата и онова момиче, което беше застреляно докато излиза от подземието да търси хляб и 2000 други като тях.
15
0
 
0
 
! Отговори
007 bg преди 15 години
verno e za 101 i Irak
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
g-n/ja logi4no,naistina me nakarahte da se smeia ot s1rce.Ako si mislite ,4e rusnacite sa se upla6ili ot nai-golemia diktator(usa) sledva da vi se kaje ,4e ste mnogo dale4 ot toia problem