Море от бетон

След 5 години по черноморското ни крайбрежие няма да остане нито едно кътче, незасегнато от бетонната инвазия
14 авг 2008 19:16,
89
Море от бетон
Снимка: Булфото

Онлайн-изданието "Pressetext.austria" публикува в четвъртък обширна статия за неуредиците в българския туризъм, съобщава DW.

Статията е озаглавена: „Разрушаване на природата и бетонни замъци, вместо работни места и регионално развитие“.

Защитените области в България съставляват едва 5 процента от територията на страната, като по този показател България значително изостава от средноевропейското ниво от 12 процента, пише авторът на материала Волфганг Вайтланер.

Според прогнозите, след пет години по черноморското крайбрежие няма да остане нито едно кътче, незасегнато от бетонната инвазия.

Политици, които позволяват подобно нещо, независимо в коя страна, вредят на бъдещето на собствената си държава, пише Вайтланер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
tattosa преди 15 години
abe koja e tazi geritva tuka da ne vie chat ta pishete selski dupeta
87
0
 
0
 
! Отговори
пак крум преди 15 години
и така са и българчетата, тези дето са малко по умни - като искат на почивка ходят другаде, гърция, турция, италия, франция, хърваска, даже и в румъния, малко след дуранкулак, има страшни места, без бетон, колкото ти душа иска. АПЪК ТЕЗИ ДЕТО ИСКАТ ДА СЕ ДРУСАТ И ДА ЛАПАТ БОНБОНИ по цял ден - у сънито и подобни дупки - не че и такива няма по европа - ама там им е бая скъпичко да се правят на КУПОНДЖИИ на наще селяни
86
0
 
0
 
! Отговори
крум преди 15 години
абе стига глупости, на всичките ние ясно, че в БГ идват само туристи *** заради ЕВТИНЯТ АЛКОХОЛ И КЛЪОПАЧКА, товае, никой него интересува природата, тия дето ги интересува след първият опит неповтарят - заради останалите неща. Кой щял да идва? същите ще идват още бая време и още бая време ще се лее бетон. Да не си затваряме очите, още началото на юли в един от най нелепите новопостроени мутрабарок хотел на Градина НЯМАШЕ СВОБОДНА СТАЯ, наложи ми се да питам. Като поскъпне манджата и пиенето - като в цяла Европа - и тогава ще спрът да идват и тогава ще почват големите фалити и ЛАВИНА, както ги строяха, така ще ги бутат - кой на печалба, кой ще се крие от батките.докато в милата ни татковина една вечер по курортите му излиза на чужденеца 50 евро, ама за сметка на това дупките по улицата са нейзброими - ТАКА ЩЕЕ
85
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 15 години
Как може да съществуват и вегетират подобни на въпросната geri индивиди. Изключително тясно скроени - коне с капаци, гледащи само от своята си камбанария. Но света далеч не е това, което виждаш със недоразвитото си съзнание. ...и защо все още тук се разрешава да има коментари на шльокавица!? Това също е един много силен показател за интелекта на коментиращите.Относно бетона - всичко ще стане отвратително. Нямам представа как може да бъде спряно, не съм толкова навътре в нещата, но ситуацията определено е повече от плачевна. Жал ми е за природата, за неоставящите места за истински забавляния. А туристите - всички знаем защо идваха тук.привличаха ги природата и по-ниските цени. Сега и двете вече са на изчезване. Но така се получава, когато един *** се домогне до власт. проблема е, че простака не е само един, а целият нацинален зоопарк ("парламента") е пълен с такива.Живи и здрави бъдете! ...пък май ще напускаме тази "държава"...
84
0
 
0
 
! Отговори
Monaha преди 15 години
Добре че се изнесох навреме в чужбина.Даже на курорт не ми се идва в тая скапана държава. Ходя в Турция или в Испания или на МалдивитеДодох си януари за 10 дена. 10 пъти ми спряха тока и няколко пъти водата, държавата ми търси 3 стотинки неплатени данъци...... Абе луда държава.Като гледам из сайтовете в България имало 200000 милионери. То затъ само милионери и пенсионери са останали. Сички нормални хора дето уважават труда си са в чужбина щото в БГ им плащат само дръжки.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев е следващия, който ще направи от прекрасния див и "защитен" плаж на Карадере "еко" бетонно селище. Чувствам се безсилна срещу тази инвазия. Много ми е тъжно, че не можем да го защитим.
82
0
 
0
 
! Отговори
Kapitan Josarian преди 15 години
Уважаеми форумци,Не си хабете словата за такива като Гери -Гергана ли е,Герганчо ли е не знам...Ако видите на улицата един луд човек, който брътви несвързани думи, ще се спрете ли да му обяснявате, че е с болен мозък.Ефект никакъв. А от бетона няма спасение,ще продълвава така до пълното и окончателно бетониране на хубавата ни природа...Не само по черноморието,а в Рила. Остава само надеждата ,че един ден икономическите закони,за търсене ,предлагане и печалба ще доведат до естествения крах на ерата на бетон-мутро-барока
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гарджето, имаш ли 20? Типичен късен пубертет те перка тебе! И понеже си безсилна сама тука да обясняваш как бетона е супер и как след известно време ще си слагаш хавлията на него а не на пясъка по твоя любим курорт, затова вече и не знаеш какво да напишеш, освен жалки изблици на злоба, прокраднати между редовете написани на мизерната латиница. Само се моля ти да си рядкост и повечето млади хора в БГ да не са като тебе мислещи. На това се надява, както виждам и останалата част от Европа.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
prava si-selqni sme,pone az sam korenqk selqn4e-ot sv.vlas sam
79
0
 
0
 
! Отговори
орел преди 15 години
Бетонни мозъци, бетонна столица, бетонно море, фекалии в морето, найлонови торбички на всеки метър, изсечени гори /ало, ДПС!/, градове без тротоари, села без улици и ВиК, държава без една цяла магистрала! Аз вече не съм от тази ненормална държава!
78
0
 
0
 
! Отговори
GERI преди 15 години
PREKRASEN PRAVOPIS. POZDRAVLENIA! NAISTINA E RIADKOST.
77
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 15 години
Гери,ако четеше по 4 книги на седмица, нямаше да пишеш ла шльокавица...И най-малкото щеше да си достигнала до извода, че всичко, което ни отдалечава от природата, както го прави бетонът, ни прави по-слаби, по-глупави, по-безидейни, по-малко човеци...Та хора, които се кефят на слънев бряг са ми ясни - дори не искам да ги квалифицирам, то е ясно, че след като мислят списания като блясък и космоплитън за книги и четат по 4 на седмица що за същества са...
76
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Нямам нищо против да се строи!но не на пясакък!не на скали и чукари без изградена инфраструктура!без канали за обходни води!всичката *** вода и примеси отиват в морето!каде го има това!абе пожелавам всичките болести и зарази да ви се струпат на веднъж!яжте и пийте !Не ходя от няколко години по плажове с малки изключения,само при условия да е чисто и не пренаселено!не ми се мре разболява и погнусява!Ще ходим в Гърция и на Далмация..за предпочитане е!а на някой пишман еколози ще им кажа,че екологията не е скара с кебапчета и наливане с бира!ползвате пластмаси и найлонови пликчета ..а се тупате еколози!протестирайте,както и за каквото трябва!моля без кич!раследвайте далаверите в министерствата,изобщо не го правите тук таме отваряте уста но без факти и доказателства!как се става собственик на пясък не зная?повечето собственици на земеделски земи покрай морето от кога станаха собственици?какви собственици чисти мошенници сте в огромната си част!получили ми места за вили по разни постановляния на мин.съвета на престъпният мръсен канал БКП!всичките виладжии покрай софия,варна са такива!по бреговете също!еколози срещу това протестирайте!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kолко жалко, че се родих тук.......прекрасна родина, но скапана държава.......
74
0
 
0
 
! Отговори
GERI преди 15 години
PRAV SI. NIAMA POVE4E DA PI6A, ZA6TOTO E BEZMISLENO. KERVANAT SI VARVI, KU4ETATA GO LAIAT!
73
0
 
0
 
! Отговори
berry преди 15 години
Abe mace, ti ne shvana li veche,che ne stava vupros za tova,che nqkoi se plashi ot kankurenciqta ili zavist ni trese ,che nqmame i nie kato tebe apartamenti i i neznam si kakvi hoteli po kurortite?????Problema e che nqma da ima kude da si metnesh havliqta na plaja ,zashtoto nqma da ostane pqsuk,plaj ---razbirash li? inache na mene i na drugite tuka nai malko gi interesuva ti kolko apartamentcheta imash - i kolko um i rabota si gi izkarala. po -dobre mlukni i ne pishi poveche,smeshna si.
72
0
 
0
 
! Отговори
Доца преди 15 години
Това безумие,което става от няколко години по нашето черноморие,никъуде го няма.И за най големите шматароци вече е от ясно по ясно,че кой знае какви пшечалби от курортния бизнес няма,а за в бъдеще въобще няма да има.Питам се само, защо се продължава с тези безумни строежи, какво очакват от тях, ами славата ни на крадци, мошеници,се носи из цяла Европа вече,ако все още има чужденци, то е заради ниските цени на алкохола,аз не виждам с какво друго може нашето ченоморие да привлече туристи.Няма природа, няма еко море, няма нищо свястно, *** до шия.Нека да строят,за да има и какво да се събаря един ден,а на всички собственици на хотели искам да кажа,че с този начин на обслужване,не е далеч деня,когато ще гледат чуждите туристи през крив макарон.
71
0
 
0
 
! Отговори
geri преди 15 години
Nivoto na spora e mnogo nisko. JALKO I TAJNO E, 4E NE IZLAGATE ARGUMENTI, A SAMO OBIDI. EDINSTVENO RAZUMNO E DA SE STROIAT PRE4ISTVATVALNI STANCII I DA SE PODOBRI INFRASTRUKTURATA, DA SE SPAZVAT PRAVILATA, DA SE STROIAT DEPA ZA OTPADACI. A VIE VIJDALILI STE KAMPING SLED SEZONA. BOKLUCI, BUTILKI I PALNA GADOST. PO PREHVALENOTO VI SREDIZEMNOMORIE VSI4KO E ZASTROENO OT KRAI DO KRAI. MAI NAISTINA GI E STRAH OT KONKURENCIATA
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма какво да се приказва.Всичко в тая скапана държава е корупция.Само като си помислите, че на една от най защитените зони в българия построиха хотел.И кой им даде разрешение за строеж, и кой го легализира после.Говоря за хотела на нос "Ропотамо"
69
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Ей ама толкова -толкова големи престъпници като комунистите човешката история и народи непознават!Това се чисти само с огън.Жалко за Хитлер много прав е бил!