САЩ предупреди Русия: Внимавайте с Грузия, няма да забравим

Твърде е вероятно САЩ да преразгледат дипломатическите си отношения с Русия
14 авг 2008 21:15,
171
САЩ предупреди Русия: Внимавайте с Грузия, няма да забравим
Действията на Русия няма да останат без последствия, смята Гейтс. Снимка: БГНЕС

Действията на Москва против суверенна Грузия могат да имат сериозни и дългогодишни последствия за руско-американските отношения, заяви министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс, цитиран от арабския телевизионен канал „Ал Джазира“.

„Близките дни и месеци ще покажат в каква посока ще се развият двустранните ни отношения, но, според мен, действията на Русия няма как да останат без последствия“, заяви Гейтс.

От своя страна президентът на САЩ Джордж Буш увери в четвъртък държавните ръководители на Украйна и Литва, че продължава да държи на "суверенна и свободна Грузия и на нейната териториална цялост", съобщи Белият дом.

Буш постави ударението върху "солидарността" на САЩ по отношение на Грузия по време на разговори с литовския президент Валдас Адамкус и с неговия украински колега Виктор Юшченко, заяви на брифинг говорителката на Белия дом Дана Перино.

По повод изказванията на руския външен министър Сергей Лавров, че светът може да "забрави" за грузинския суверенитет, Перино коментира, че това е "самохвалство", което няма да има никакво отражение върху американската политика.

Всичко за войната в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
0
 
! Отговори
RUSSIA преди 15 години
американски *** *** майкави гадна искате да владеете целия свят ама среден пръст хората се усетиха и вижте какво стана в латинска Америка и дано по-скоро се усетят и в Европа ,а относно Русия е там вече няма да се измъкните живи и наистина го заслужавате защото сте алчни гадове и себични ***.
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гейтс предупреди Русия. Гейтс няма да забрави. А не САЩ! Има разлика! Вие журналисти ли сте или...????
168
0
 
0
 
! Отговори
kremlovski преди 15 години
ne manipyliraite.rysia predyprejdava v momenta ne vi li e qsno.v momenta tq diktyva ysloviqta v planetaren ma6tab.
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
според някои осетинците са мюсюлмани, не видях да има джамии, когато показваха разрушената им столица. видях разрушени църкви.после кой българин е толкова силно запознат с историята на онзи край? или някой го набива в нечии глави? ако и.костов беше пуснал у нас косовари през 1999г. дали нямаше да станали вече милион?
166
0
 
0
 
! Отговори
До 161 преди 15 години
Братко, много си заблуден ако смяташ САЩ за демократична страна :-(
165
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Sorry to 160 :)
164
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
When did you last time was in Russia ? Or you can broadcast only that that the TV speaks? I am from Russia and if there is a desire it is possible to discuss a theme. Аз малко разбирам български език.
163
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za vsi4ki poddrajnici na USA pogledaite Zeitgeist
162
0
 
0
 
! Отговори
ДО РУСОФИЛИТЕ преди 15 години
Преди време гледах един руски приключенски филм.Значи, разправяше се за едни руски мужици, крепостни селяни, на които им беше дотегнало да ги мъчат местните феодали-помещици, и решиха да избягат от Матушка Россия. И хукнаха с кораби, лодки и т.н. през Черно Море познайте къде - към Османската Турска Империя! Да търсят там свободата! Е, не я намериха, но това е друг въпрос. Коментарът мисля е излишен!
161
0
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Братко, много си заблуден ако смяташ Русия за демократична страна :-(
160
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Братко, много си заблуден ако смяташ Русия за демократична страна :-(
159
0
 
0
 
! Отговори
До 150 преди 15 години
Братко, много си заблуден ако смяташ Русия за демократична страна :-(
158
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 15 години
Хубаво бръщолевиш, но не забравяй че грузинците са православни християни, също като нас!
157
1
 
0
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 15 години
САЩ да го духат, винаги преправят мерките и принципите, дори и Международното право, така както на тях им е угодно - РУСИЯ e единственат сила, при това СЛАВЯНСКА, която може да накара тези *** да се съобразяват с правилата, останалите дребни и продажни политици ВОГЛАВЕ С БЪЛГАРСКИТЕ се съревновават кой по-ниско ще се поклони и кой по-широко ще си разтвори бузките
156
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
Точно пък САЩ няма какво да предупреждава никой. Афганистан и Ирак цъфнаха и вързаха. Там влязоха по най-грубия начин избивайки хиляди и обричайки милиони на мизерен и скотски живот, за да си въртят корпоративния бизнес. Руснаците нищо такова не са направили в Грузия, просто си защитиха интереса. Като ще ги очерняте, поне не бъдете лицемери. Интересно ще е каква ще е реакцията на медиите, ако Русия реши да прави противоракетни щитове в Куба и Венецуела примерно.
155
1
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
da se u4i ot parvite dvama !
154
0
 
1
 
! Отговори
калин преди 15 години
Всички изпаднали комунисти и проводните им отпадъци би трябвало да си знаят!Че със Съветски номера до никаде няма да я докарат!пак ще ядат пердаха!
153
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ISKAM DA VI RAZOCHAROVAM - RUSIA E OBRECHENA NA USPEH !!!
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и тука пълно мъртвило! бомба ли падна, що ли?
151
0
 
0
 
! Отговори
AXIL - Comments DEST преди 15 години
Виж сега мое момче грозновато външно и мисловно... руснак да се напие да ти счупи капацуната проста, ама да ти се изсере на килима... той даже не би си помислил за такова нещо ако не е *** като теб разбира се... а ако четеш само Радой Ралин или се сешташ само за него наистина си пълен национално-криворазбран сдуханяк. Тебе Радой Ралин да не ти е КУМИР нещо или господ ? *** на криворазбраната цивилизация си ми Ти, ЮДО комичен ! Ако работиш с Американец на високо ниво или просто имаш бизнес-отношения с него, ще разбереш колко е ниско нивото на общите му познания и как ако му дадеш задача малко извън неговата тясна специализация той ама вообще не може да се справи... за това ти говоря - за връзката: образование на балканите - Американско а не за малоумната ти връзка Радой Ралин - Америка. РАЗВЕЙ ТОГАВА ФЛАГА ПОД АМЕРИКАНСКАТА ДИКТАТУРА: "Българо-Цигано-Турски" ЩАТИ... та да видим колко кости ще ти останат на улицата !