Разтуриха техно - бардака край Варвара

Полицията се намеси, рейвърите събраха палатките и си тръгнаха
20 авг 2008 08:06,
70
Разтуриха техно - бардака край Варвара
Снимка: Булфото

След намесата на полицията техноманиаците, които лагеруваха край Варвара започнаха да се изтеглят.

Късно снощи над 250 автомобила напуснаха незаконния лагер на брега на морето.

Шест дни младежи от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия бивакуваха край селото. 

След подадени сигнали от жители на Варвара и Царево за шума, който се разнася от сборището, полицаи от РПУ- Царево са посетили лагера и са съставили няколко протокола за напускане.

Кметът на Царево Петко Арнаудов разпореди от днес един камион и 20 служители от общинското предприятие "Чистота" да започнат почистване на терена край Варвара.

Възниква въпросът кой ще поеме разноските по почистването, коментира кметът.

"Много е лесно някой да си измие ръцете, като налага глоби, а през всичките тези четири дни да бездейства", уточни той.

На терена е осигурена денонощна полицейска охрана.

От няколко години насам рейвърите се събират край Варвара, като се организират по интернет форумите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
reality преди 15 години
до 43остани си на село, аналогията ти е безкрайно неуместна ти за open air fests чувАл/а ли си и ако да, къде видя общото с клубните партита?!? аре не се излагайте такива безхаберни повечеп.п. всеки уважаващ себе си българин би се пробвал да бъде поне малко обективен, преди да плякне нещо нейде из нета, па било то и анонимнодо 54и ти си остани на село, *** не се обаждай по-добре, понеже тая частна земя за нищо не става, ходи я виж тотално неползваем трънлив кър до голи скали над морето, дето даже и кравите да си доведеш, няма да има какво да опасат (та по-добре не се пробвай)братленце 68, не само между царево и варвара, ми и в целокупното селско беге не можеш вече да намериш здравомислещи хора с градивна бизнес-ориентирана мисъл примерите са хиляди за съжаление ще си *** в кочинитеколкото до статията (както и предишната по темата) доста малоумно написана от човек, който не е бил на по-близо от 500 км от мястото. жалката пасмина евтини *** да вземат да се размърдат и да проверяват чат-пат на място нещата, за които пишат аматьорските си безумия, щото се излагат безпределно и себе си, и медията сиА *** НЯМАШЕ ДА ИМА, АКО ПОЛИЦИЯТА НЕ СЕ БЕШЕ НАМЕСИЛА КАКТО ВИНАГИ НЕУМЕСТНО И БЕШЕ ОСТАВИЛА ХОРАТА ДА СИ ГО ДОИЗНЕСАТ КАТО МИНАЛИ ГОДИНИ!
68
0
 
0
 
! Отговори
Newroads преди 15 години
Ако този фест се беше паднал на моя частна земя щях да скачам от радост. по света едва ли има по-добре самоорганизиран техно фест с толкова много и добри сцени и с толкова пари вложени техника и ефекти на едно място, и толкова професионални ДиДжеи.(за инфо - за да поканиш един толкова добър техно ДиДжей ти трябват към 10 000 лв. при това без техниката , сметнете колко пари са били вложени на поляната с трънаци до варвара.Как така между царево и варвара нямаше един по умен местен бизнесмен да се намеси и да изкара няколко хиляди евро покрай всичко което се случи там. Дано следващата година дойдат пак!
67
0
 
0
 
! Отговори
lubolubo преди 15 години
tova ne e vqrno .... vsichki si chisteha i boklucite bqha cherni chuvali, koito horata si sybiraha kogato si trygvaha s prevoznite sredstva ... DOSTA, DOSTA IZOPACHENO
66
0
 
0
 
! Отговори
Мето преди 15 години
Браво ! Поредната журналистическа гавра...Вие май си нямате работа, почти цялата Ви гилдия е една пасмина, която хвърпя прах в очите на обикновените хора, направили грешката да ви четат писанията. Само ще ви покажа какво казват хората, които стоят зад това събитие и моля Ви, не пишете подобни глупости. "Actually police did not let last groups on site to pick up the trash... Of course anything would be probably left there anyway (unfortunately), but people were ready to take all those plastic bags with them and pick up big part of the garbage, but they were not allowed... Police said that authorities will take care of it and better for all is to leave as fast as possible (sounds like threatening little bit)..."Като не Ви е ясна ситуацията, вместо да спекулирате и да давате погрешна информация, вземете изпратете ваш репортер на мястото, който да разбере същината на проблема. Така поне няма да петните една култура, която Ви е твърде непозната и далечна ;)
65
0
 
0
 
! Отговори
България преди 15 години
да прави сте наистина мръсотия имаше.аз лично почистих всичко до което се докопах.някои хора последваха примера ми.просто е нужна инициатива.колкото до самия фест,смея да кажа че това бе - НАЙ-СТРАХОТНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ В ЖИВОТА МИ./без да преувеличавам.не успях да разбера защо трябваше да се потули всичко.за съжаление тук нямаме достатъчно време и място за да обсъждаеме правата на хората да си прекарват добре.можем само да чакаме догодина ;) изнервена за съжаление не те познавам, но много добре си се изразила по въпроса!
64
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
нито techno-то, нито масовите събори по какъвто и да е повод, ама "техно-бардак" е лееееко прекалено. просто този стил не се връзва с понятието "бардак" нито като звучене, нито като начин на живот. журналистче, колко истински бардаци - чалга-сборища, нелегални е.бални домове и прочее селски събори си съществуват преспокойно из Бг? що не напишете нещо за тях?
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Арнаудов направи милионите и не му пука.В тази община всичко е разрешено ако си платиш таксата се определя от ковчезниците Мосинов и Славова
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко жалко!Така исках да отида там !Харесвам техното и хората които го слушат!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KOGATO AZ SLUSAH MUZIKA BITALSITE GI ZABRANIAVAHA V BALGARIA! - SEGA SLUSAM VSI4KO NO IA NIAMA TRAPKATA OT ZABRANATA--- ISKAM DA KAJA: NEKA SE SABIRAT TEHNOMANIACITE, TAKA E VCIAL SVIAT,ZASTO GI GONIAT,TOVA E PRAVO NA IZBOR,-- PO DOBRE TOZI KMET DA OPREDILI TEREN ZA EJEGODNITE SRESTI NA TEZI HORA, DA NE PRAVI NA ARTIST-ZNAEM MU ISTORIITE!
60
0
 
0
 
! Отговори
alexinvader преди 15 години
А БЕ МАЛУМЦИ-НЯМА ЛИ ЗА КАКВО ДРУГО ДА ПИШЕТЕ- НАПИШЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА РАВДА НАПРИМЕР---ПИЯНИ ДО КОЗУИРКАТА СЕЛЯНИ СКАЧАТ ПО МАСИТЕ НА ТУРБО ПРОСТАШКА ДЕДГРАДИРАЛА ЧАЛГА И ПОВРЪЩАТ ОКОЛО МАСИТЕ!!! *** ТВА Е НЕЩО НОРМАЛНО НАЛИ!! АМА ТЕХНОМАНИАЦИТЕ СА ПРОБЛЕМ ААА , МОЖЕ БИ ЗАЩОТО НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ НА СЕЛЯНИТЕ И СТАНА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!! А БЕ *** НЕЩАСТНИ ОТ РЕДАКЦИЯТА НЯКАДЕ НЕ СЕ УСВЕДОМИХТЕ ПРЕДИ ТОВА КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ , КАК СЕ ОРГАНИЗИРАТ КАК СИ ПОЧИСТВАТ СЛЕД ТОВА *** И ЧЕ ИЗОБЩО НЕ Е ВЪВ ВАРВАВА А ОКОЛО- НА 1 ДО 3КМ ОТ НЕЯ И ПРИ СЕЛЯНИТЕ ПОЧТИ НЕ СЕ Е ЧУВАЛА МУЗИКАТА- А ТЕ ЗЕЛИ ЧЕ СЕ ОПЛАКВАЛИ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СПЯТ . ХАХАХАХ СМЯХ! ОПЛАКВАТ СЕ ЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ Е ПЛАЩАЛ ЗА ГНУСНИТЕ КВАРТИРКИ И ХОТЕЛЧЕТА И ПРОСТАШКОТО ОБСЛУЖВАНЕ!!!! - - ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА! ХОРАТА НЕ СА ПРАЧИЛИ НА НИКОЙ - ПРОСТО НЕ СЕ ПЛАЩАЛИ И ЗА ТОВА СА ПРОБЛЕМ- НАРКОМАНИ, ХИПИТА И КАКВО ЛИ НЕ!!! ВСИЧКИ МЕДИИ СТЕ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ И ПРОМИВАТЕ МОЗЪЦИТЕ НА ЧИТАТЕЛИТЕ СИ!
59
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Само мога да кажа че кмета на тая община е страшно *** вместо да ръководи нещата той пъди хората ,да си пасът селяните кравите :( А някъде по света се печели от всичко . Предполагам че след 100 години и тук ще стане така а до тогава ще слушаме Ходжите от джамиите които на никого не пречат !
58
0
 
0
 
! Отговори
soulgood преди 15 години
Незнам какъв точно стил музика слушаш,но какъвто и да е той уважавам избора ти - направи ми обаче една услуга и друг път недей да пускаш такива недодялани коментари ....все пак хората са го казали - ''За всеки влак си има пътници''
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В цивилизованите държави, тази ***, която се е самонастанила в чужд имот, щеше вече да е осъдена и да работи за да плати обезщетението.
56
0
 
0
 
! Отговори
Нормален преди 15 години
Не знам защо много от пишещите противопоставят чалгата на техномузиката" Все едно щом се противопоставяш на техно-наркоманите си чалгар. Да, ама за мен и двете са простотия и деградация. Едното балканска, другото - западна.
55
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Добре де, защо трябваше да се чака тази дрогирана *** да вилнее 6 дни, та тогава да дойде полицията? Снощи слушах един от участниците, който каза, че в родната му Чехия си имали проблеми с полицията. И понеже в цивилизованите държави не им позволяват да вдигат гюрултия където им падне, те милите решили да дойдат у нас, че България нали е село без кучета! Тъжна картинка...
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami za pove4eto nezapoznati.festa e v-y 4astna zemq.na vas priqtno li 6te vi e ako doydat v dvora vi da si pravqt narkomanski sbori6ta
53
0
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 15 години
...най-много мразя да чета преувеличени коментари - незнам от къде я имаш тази информация обаче недей да се изказваш неподготвен......за твое сведение билетите в ''Pacha'' и "Amnesia" не надвишават дори 50 евро !
52
0
 
0
 
! Отговори
пит преди 15 години
Чудя се ако беше чалга фест, щеше ли да се разсмърди толкова работата. Чудя се защо българина е такъв противник на новите идеи? Много ясно. Защото сме селяни по манталитет и душевност. Как ще накараш младите чужденци да купуват топла бира и смърдливи, лаещи кебапчета и кюфтета? Никак!!! Но един чалгар може много лесно да го прилъжеш... Само му пусни некое мазно маане и две кебапчета аванта и глей кво става. Каварна-фест-а ряпа да яде.
51
0
 
0
 
! Отговори
paranoja преди 15 години
Mamaka iiiiiiiim, utre zaminavah nataaaaaaam, taq godina be6e za posledno a te go razturiha po rano pedalite, isak tam da po4va kurort da prai a????, bivaci palqci politika pederaci, razvalqt kefa na pone 10 000 du6i
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ало днес.бг като пишете че са направили бардак, що не напишете че и цървулЪт на Царево се готви да напави 9000 декара от парк Странджа на бетонен бардак? Аре отговорете на въпросчето за бардака и бетонения бардак, който наричате в статиите си курортно селище!