Руският парламент иска признаване на Абхазия и Южна Осетия

Сенаторите приеха декларация, с която призовават руския президент да признае независимостта на двете области
25 авг 2008 10:35,
9
Руският парламент иска признаване на Абхазия и Южна Осетия
Снимка: БГНЕС

Съветът на Федерацията, Горната камара на руския парламент, се произнесе за признаване на грузинските сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия, съобщи АФП.

Сенаторите приеха с единодушие декларация, с която призовават руския президент Дмитрий Медведев да признае независимостта на двете области.

Те направиха това на извънредно заседание, което бе предавано по телевизията.

„Русия зачита повече от 15 години териториалната цялост на Грузия“, заяви председателят на Съвета на Федерацията Сергей Миронов в началото на заседанието.

„Днес, след агресията на Грузия срещу Южна Осетия, отношенията никога вече няма да бъдат същите“, подчерта той и определи като „геноцид“ офанзивата на грузинските сили в сепаратистката област.

„Нито Абхазия, нито Южна Осетия ще живеят вече в една държава с Грузия“, заяви от своя страна президентът на Абхазия Сергей Багапш.

Неговият колега от Южна Осетия Едуард Кокойти заяви, че Цхинвали, столицата на областта, се е превърнала в „кавказкия Сталинград“ като намек за битката при Сталинград през 1943 г.

Държавната Дума (Долната камара на руския парламент) също трябва да гласува подобен текст на извънредното си заседание, което ще започне в 12 ч. местно време (11 ч българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Да, аз мога да сънувам, мога да мечтая, мога да фантазирам... но винаги за мен сънят си е сън, мечтата мечта, фантазията фантазия. И по природа, и по принуждение съм краен реалист. Колкото до комунизма, до миналото, трябва да ви разочаровам аз съм антикомунист, репресиран николапетковист от репресирано семейство. Но какво да Ви обяснявам - Вие или съвсем сте объркали нещата, или говорите на инат. Във всеки случай искам да подчертая едно - христианина не се съобразява като въртиопашка с това или онова, а в крайна сметка - келепира, а само с истината и доброто. По-добре страдащ човек, отколкото доволна ***.Така че избирайте, макар че никак не ми се иска нито Вие, нито който и да е друг, да грухти, та макар и на пълна копаня и в лъскава ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za US korabite v 4erno more nqkoi spomena li ne6to?
6
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Щтрихи от "научно"фантастичен исторически филм. - Варшавският договор бележи невиждано разширение,а НАТО серазпада.Ръководството на военния съюз води преговори с Германия за разполагане на противоракетен щит. - С последното разширение на СИВ страните членки станаха 32.На две от държавите-кандидатки Германия и Франция се дава отсрочка тъй като не са изпълнили по няколко от условията за присъединяване. - Страната с най-голям икономически разтеж Северна Кореяпреживява бум от нови технологии. -Ръководството на СИВ спря 1 млрд. евро за Великобритания поради корупция и неправилно усвояване на средствата. - Куба изпрати парична и хуманитарна помощ на щата Флорида,засегнат от тропическия циклон "Ел Ниньо" и т.н. и т.н.Може би подобни сънища сънуват Доньо Донев и компания,нореалностите са съвсем други и закономерни.Затова ви препоръчвамда се съобразявате с тях...
5
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 15 години
Нищо не може да се каже повече. Нещата са точно така.Евреите, които командват в САЩ искат да унищожат РУСИЯ. Збигнев Бжежински и тези които са зад него отдавна го правят. Който е чел книгите на тази ***, знае за неприкритете им намерения да унищожат РУСИЯ. Според плана им, РУСИЯ трябва да бъде обхваната от юг, от ислямската дъга, започваща от Босна, Косово, Македония, минаваща през БЪЛГАРИЯ (скоро ще видим, за жалост какво ще се случи у нас).Евреите мразят ХРИСТОС. Погледайте някои от историческите филми на TV "National Geographic" или на "Viasat History". Чели ли сте нещо от Талмуда ? Това е най-отвратителната писана някога книга. Хитлер не може да се мери с написаното там. Той е казал, че ние славяните сме роби, които могат да служат единствено като работна сила на арийците. А евреите директно си пишат в Талмуда, че ние християните сме "гои" : животни, които който и да е от "богоизбраният народ", когато си поиска може да употребява за каквото си ще и най-вече като жертва. Евреите мразят ХРИСТОС. "Убий най-добрия от християните", така пише там. Всяко дете на "богоизбраният народ" се възпитава в този дух - духът на Сатаната.ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ е защитата на християнството.ОСТАНА САМО РУСИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хайде да си оправим държавата че турския парламент за не грасува независимост на Столипиново
3
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Живеем в лош, объркан, фарисейско-талмудистко-юдейски свят. И няма защо да се успокояваме като Кандид, който считал, както го учил Панглос, че въпреки сполетяващите го непрекъснато нещастия, живее в най-прекрасния свят, просто защото друг няма.Съветския съюз се беше самозабравил, бързаше да наложи тъпо световно комунистическо господство, Запада се мообилизира и знаем какво стана. Сега САЩ се самозабравиха, правят глупост след глупост и започват да получават ответни удари. Винаги е било така - който сее ветрове, рано или късно жъне бури. И случая с грузинското им протеже-марионетка е най-малкия им проблем. Всъщност не съвсем. Навремето се чудех къде и как намират по света комунистите разни алчни тъпоумници за целите си, които реално им пречеха. И сега е така - тоя Саакашвили наистина е голяма бъркотия. В едно от последните си интервюта заявява, че винаги си бил мислил, че Южна Осетия нищо не значи за Русия, че те блъфират, че нападение може да има само в Абхазия и т.н.Та САЩ /според Дейвид Дюк - под ционистка окупация/ все повече зътъват в *** елементарна консумативност, правят грешка след грешка и явно вървят по друг начин по стъпките на СССР. Даже и във формално отношение. И те като реалния социализъм са затънали в дългове - 9,5 трилиона държавен и още 53 трилиона фирмени и индивидулни при 13,5 трилиона БНП. И те като реалния социализъм произвеждат вече основно оръжия и водят войни. Някой да се сеща да си е купувал през последните години американска стока?Всъщност това е началото на края на втория проект на Мойсей Хес - ционизма. Първия е комунизма. Той остава в сянка, защото оставя на Маркс да работи в едната насока, а Херцел в другата. Изобщо е очевидно, че проспериращ, справедлив и перспективен свят неможе да се изгради с идеи, базирани на фарисейско-талмудисткия юдаизъм. Единствения, незаобиколим и неотменим изход, е христианството.Малко в Катонов стил продължавам да повтарям - който иска да се запознае с основните проблеми на нашия свят да захочне с търсене в Гугъл на "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/; не давам адресите, защото ги трият.А за Осетия въпреки всичко трябва да се радваме - те са далечни роднини на протобългарите. Изобщо пространството, структурирано от Протобългарите от Алпите до Урал, че и зад него се оказва живо, динамично и перспективно, поне по-перспективно отпространството от Алпите до Британия, структурирано от Викингите.
2
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 15 години
И аз искам да съм независима от бълхарското правителство, а не да бъда негова заложница!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
РускияТ парламент