Катаджийски съвети

Пътна полиция почва Акция "Лято – 2008", брани децата и пешеходците, гони пияните и мотоциклетистите
25 авг 2008 15:02,
45
Катаджийски съвети
Снимка: Булфото

Пътна полиция - София започва акция "Лято - 2008", съобщиха от МВР.

Целта на кампанията е ограничаване на причините и условията за пътно – транспортни произшествия.

От вътрешното министерство съобщиха и за кои видове нарушения ще нелагат санкции:

- превишена скорост;

- неспазване на предимство на пешеходна пътека;

- преминаване на червен сигнал на светофара;

- управление на мотопеди и мотоциклети без правоспособност;

- неиползване на предпазни колани и каски.

От Пътна полиция съветват: "Намалете скоростта!", "Увеличете дистанцията!", "Не забравяйте децата на пътя! "Дете, което е в полезрението Ви на и край пътното платно, винаги трябва да е сигнал за повишено внимание, за да се избегне злополука". "Децата не са "малки възрастни" и невинаги можем да очакваме от тях логични реакции", съветват още от КАТ.

Препоръките към пешеходците са да не избързват да пресичат пътното платно, да се пазят от застигащите ги автомобили и да използват определените места за безопасно пресичане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сетила се Мара да се побара са казали хората, акция "Лято 2008" на 25 август........?!!!След като се изтрепаха една камара хора по пътя за морето
43
0
 
0
 
! Отговори
Шофер преди 15 години
А някой от този форум да е карал по Цариградското с 80 км...силно се съмнявам. Когато видя ченге с радар и палка там, тогава ще ги взема на сериозно зеленодрешковците. Иначе са много отворени по медийни кампании, а някой да ги е срещал на магистрала Тракия. Тази неделя се връщах от Родопите и карах със 110-120 км. - е нямаше кой да се задържи и за миг лед мен. После кото чуя как по ТВ. ми се жалват журналистите за поредната трагедия на пътя се чудя за кой ли го правят, кой ли ги слуша - КАТ, нееее....Ние, някой от Нас...та аз не видях друг да кара разумно. Изводът е, че не пролетно - лятната колекция на Ме Ве Ре ще ни спаси на пътя, сами трябва да оцелеем.
42
0
 
0
 
! Отговори
Jitan преди 15 години
Като им чета на КАТ заглавието на инициативата "Лято 2008",направо си мисля че лятото сега започва или па КАТ е бая закъснял!Обаче па иначе са си баш достойни мъжаги тия катаджий,щото винаги с достойнство си прибират рекета!
41
0
 
0
 
! Отговори
кат го турна,и шурна преди 15 години
Ако тия горе са хора,народа няма къде да мърда!И всичко ще се оправи за нула време!
40
0
 
0
 
! Отговори
rado преди 15 години
ami te policiyata ne razbra li che lyatoto svarshi, kakva akcia shte praviat?
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, с,ия кво ша праим?.......
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кампанията каде 6е протече. скрити зад някои храст и ще има ли наши и ваши
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тия същите да ти пазят карантията турска на " Цариградско шосе" докато дойде гробарката
36
0
 
0
 
! Отговори
Pero преди 15 години
Sled kato dadoxa reportaj za tova "Ламбургини" po btv, kazaha 4e sobstvenika sam e otishul i se platil globata ot 50lv., a 4engelite koito sa go pusnali gi smumrili (nqma kirilica za tva taka)
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТЪПИТЕ ЧЕНГЕТА - ДА ПУКНАТ ДО ЕДНО
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой може ли да разкаже как се разви оня случай с паркираното "Ламбургини" на пешеходна пътека, или тогава не е имало акция? Иначе-сериозно - такава акция трябва да има постоянно, нацията е обезумяла. Повече от 30 години съм на волан, всеки ден карам кола - косата ми се изправя. Ако не успявам да се пазя и предпазвам - става страшно. Един ден(миналата година) из Петрохан 3 джипа бяха скочили в канавките, а защо? Едни *** на не повече от 20 години бяха обърнали един Даймлер (супер поръчков) - ужас. Дайте да уважаваме и катаджиите, макар, че и у тях има още трески за дялане. Има такива момчета, които се държат толкова културно и възпитано, че чак ме радват, както се радвах едно време на запад на коректно отношение! Всичко си зависи от шофьорите - ако не карат като откачени, пияни и дрогирани, без книжки или с купени такива, без стаж - няма да е така. Но политиците да дадат пример. Иначе няма да стане! Айде лек път!
33
0
 
0
 
! Отговори
lady jane преди 15 години
tiya hora sa mnogo zle..... i slabi , puk i mnogo 4estni be..... taya strana ne moje li da podhvurli i na tyah nyakoe lev4e...... samo hilyadarka li izkarvat na mesez.... tuk ve4e yako sa go zakusali...- mnogo malko beeepuk to mnogo lie ili malko - samo te si znayat...pogrijete se za tyah , mili hora- podayte im i na tyah po nyakoya hilyadarka.....
32
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Интересно! В цивилозованите страни от ЕС има санкции и спрямо пешеходците, които не пресичат на обозначените затова места, а тука за всичко винаги шофьорите са виновни.Вижте какво чудо е покрай пазара Красно село например!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
7-2:7-1 преди 15 години
на повечето, тоя от снимката може да е баща /много майки е чукнал/, а дугото за което ми е много-смешно, на кой му бръкнаха в джоба и му взеха парите. Бил съм свидетел как един познат пада на колене за да му се размине за превишена скорост, и накрая остана 1месец без книжка. Сега всички сте много-отворени ама като опре к**а до сте готови и *** да правите. За всички "ЮНАЦИ" в този чат :КАТО СТЕ НАПРАВИЛИ НАРУШЕНИЕ ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ПИШАТ, НЕКА ТОГАВА ДА ВИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ
30
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 15 години
Според катажиите лятото започва на на 25.08.Да не са внесли австралалийски катажии.....?
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
8 е много прав. според мен трябва да има същите санкции и за пешеходците които неспазват правилата за движение
28
0
 
1
 
! Отговори
роро преди 15 години
Не се ли напечелиха през лятото,че допълнителна промоция ще правят?Я ги вижте на снимката как са се охранили...Те ще стигнат съдиите,митничарите и лекарите,бе!Хайде по-кротко....
27
0
 
0
 
! Отговори
Tom преди 15 години
Починаха си хубаво лятото насам натам и сега решили да поработят ,че дори и пред медий те го обявили официално.Ще направят сигурно 2-3 седмици най-много месец и туи ще е акцията.И накрая ще излязат с едни според тях добри резултати от цялата акция както винаги и ще се похвалят сами като неможе да ги похвали народа.Такива са те наще полицаи видят ли голяма скъпа кола застават мирно и козируват, но видят ли някои обикновен гражданин с някои количка на 10-20 години и повече, започват да потриват ръце и да махат да отидеш при тях.ДОкат полицията бъде "спъвана" от държавата такова ще е положението.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като видиш катаджии гаси светлините и дай газ.
25
0
 
0
 
! Отговори
neanonimen преди 15 години
дай гассссссссссссссссссссссссссс