Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи

Илияна Накова е арестувана, защото блъснала германка, отказала дрегера и хвърлила в полицейската кола 3 банкноти от по 20 лв.
28 авг 2008 14:06,
64
Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи
Снимка: Dnes.bg

31-годишна жена, която представила служебна карта на служител от Висшия съдебен съвет, се опитала да подкупи полицаи с 60 лева.

"Сделката" станала на 27 август в курорта Слънчев бряг, след като въпросната служителка блъснала пешеходка - германка.

Шефката на отдел “Финанси” към Висшия съдебен съвет управлявала лек автомобил "Сузуки Гранд Витара" с пловдивска регистрация.

След инцидента била помолена от полицаите да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя обаче отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна подкана за доброволна проба за алкохол, жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят. 

Полицаите помолили жената да си прибере парите, но тя отказва и след като поизгладила намачканите банкноти отново ги поставила в служебния автомобил.

"Когато й поискахме документите, тя размахваше служебна карта на ВСС и каза да не се занимаваме с нея. Заплаши ни с уволнение",сподели сержант от Пътна полиция - Несебър.

Илияна Накова е задържана е за 24 часа в РПУ-Несебър.

"Ако се докаже, че Илияна Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си", каза членът на ВСС Стойко Стоев.

Той допълни, че Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета ще се самосезира за случая, след като получи материалите, свързани с инцидента.

Според Стоев станалото с Накова е изключително злепоставящ факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Daniel преди 15 години
Браво на момчетата от Пътна Полиция.Крайно време е да спрат всички да мачкат Полицайте ,да ги заплашват с уволнение и какви ли не работи. "Закона е равен за ВСИЧКИ"
62
0
 
0
 
! Отговори
няма значение как се преди 15 години
Не е ли прибързано да съдим Илияна. Доколкото знам все още нищо не е излязло като експертизи. Ами ако е нагласена? Хващат наркопласьори с наркотици и веднага им излизат отпечатъци, а при нея вече 10 ден няма нищо. Дали не се опитват да я нагласят. Мислете и в тази посока. Ако за някои неща не се е подчинила на управляващите, то неминуемо ще бъдуе ВИНОВНА!
61
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
не мога да се съглася с всички вас. Ами ако са и ги поискали тези пари заради прословутите инсцинировки на чуждинци в България. Не за първи път става пова. Не бъдете песимисти.
60
0
 
0
 
! Отговори
Sergo преди 15 години
напълно съм съгласенбраво на тях x)
59
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 15 години
дай боже повече такива полицай,че да почнат да арестуват и нашите деПУТАТИ ,че цялата корупция и кражби от бедния ни народец си го озаконяват.БРАВО НА МОМЧЕТАТА
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
awe taq mnoo gadna myr6i4ka
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези, които са ти докарали успеха до 5.90, са сбъркали тотално!
56
0
 
0
 
! Отговори
petapet преди 15 години
то това маце май не за първи път "изглажда парите".....а и да е ;ефка на такъв отдел , и то на31 години, май освен пари и друго е давала....бе тя ще се оправи...ама горко на нас простосмъртниоте българи
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
у Сливенския -да я оправят малко!
54
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Jalko za tuhlite... i marteriala mejdu tiah.. ;-)
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако беше дала повече от 60 лв.никой нищо нямаше да разбере ,ама като е стисната да седи сега в ареста !!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
изчерпва темата...
51
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Ей тук вече си стискаме ръцете! :)
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
рибата се вмирисва от към главата ,а нашата мила родина всеизвестно от реалната влас ,правната система е номер 1.
49
0
 
0
 
! Отговори
атила преди 15 години
Гражданино,ще вземем Вашите предложения като градивни относно предстоящото съдебно решение.Молим за пояснение с какъв предмет да извършим възмездяването,което така предвидливо и неподкупно сте предвидили да бъде извършено отзад.
48
0
 
0
 
! Отговори
An преди 15 години
Къде си бе г-н Кушлев? че и твойта комисия?Ако се поразровите да видите имотите на тия от съдебната система дали те с едната заплата са си ги построили?Ходил Радой Ралин(лека му пръст) на гости на Тодор Живков в Бояна и домакинът го питал: Е, харесва ли ти София? - а Ралин отговорил: Тия вили на два че и три ката не са от една заплата!Така беше, защото тогава се крадеше от строежите строителен материал за вилите. А сега като получиш кеш парите за за нещо оправено и хоп - я вила-прогимназия, я джип - 7200 кубика, я някоя друга глезотийка.А в Германия богатия може да купи нещо много скъпо на любовницата си и да скрие това от жена си, но данъчните знаят, че той е направил разходи. И не може някой без да има доходи или неплащал данъци, а има екстри многократно превишаващи посочените в дан.декларация доходи да се укрие - гепят го и д.*** да му е яко.
47
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Разбира се,че трябва да се съобщават тези добри новини ... На фона на всичко лошо,което чуваме по медиите,това е една добра новина..дано има справедливо наказание за тази жена.А за положението преди 10-11 години не мога да говоря,понеже съм била във възраст,в която едва ли съм се интересувала от политика :D :D ;)
46
0
 
0
 
! Отговори
Идеалистка преди 15 години
Не ви ли се струва, че всички коментари са излишни, при положение, че веригата от полицаи през престъпници, мутри и подобни до висшите прослойки е здраво навързана?! А за оправянето на нещата - няма как да стане при обремененото ни съзнание. Ще трябва доста поколения да се родят и да измрат, докато дойде някое с чисто съзнание!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че заслужава уволнение, отнемане на книжката и яко наебване отзад от страна на полицаите за проявата на това неуважение!
44
0
 
0
 
! Отговори
mozaka преди 15 години
bravo na mom4etata svar6iliste si rabotata i tova (tata ako se oka6at dokazatelstvata istina) tova mi preli4a (ako tazi 4ena niama vraski mai 6te bade ostranena)