Първанов: Борисов се провали

Президентът обвини кмета за липсата на завод за боклуците и защити правителството, че търси депо за отпадъците
11 сеп 2008 11:21,
122
Първанов: Борисов се провали
От потупване, минаваме към... Снимка: БГНЕС

"Да, провал има, но провалът е на кмета и на Столична община", каза президентът Георги Първанов.

Така той коментира обвиненията на Бойко Борисов, че са се провалили всички опити на държавата да помогне за решаване на проблема със столичния боклук.

"Провалът е за това, че не бе направен завод, не бе намерено трайно решение за депониране на отпадъците", допълни държавният ни глава.

По думите му правителството се е опитало да помогне, "но то носи своята отговорност, че все още бавно и мудно решава въпросите със стратегията и политиките за отпадъците", каза още Първанов.

"Имам чувството, че в държавата сме си разпределили ролите - един отговаря за добрите неща, които се случват, колкото и малко да са те, другият менторски раздава оценки в едната или другата посока", коментира президентът.

Кметът пък се оправда, че до края на септември ще бъдат пуснати сепариращите инсталации в депото "Суходол" и площадката в село Требич.

"Премиерът се опита да реши проблема в мина Чукурово и не успя, президентът – с „Бобов дол“ и той не успя, и всички видяха, че това не е лесен проблем за решаване, заяви Бойко Борисов.

Той допълни, че опитите да се политизира проблемът с натрупаните балирани отпадъци са създали известни затруднения при решаването им до този момент.

Пред съветниците от Столичния общински съвет Бойко Борисов заяви, че вече е заявено съгласието на Силистра за депонирането на 180 000 тона балирани отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kitaicite SA pravi, tova "Dano da jivee6 v interesni vremena" ne e kitaisko BLAGOPOJELANIE, a kitaisko PROKLIATIE.Samo informiram. Sus zdrave, kolega :)
120
0
 
0
 
! Отговори
ECOM преди 15 години
Вече повече от две години българо-английската компания ЕКОМ БЪЛГАРИЯ се опитва да построи уникален завод за на отпадъци, който на 100% да преработва твърдите битови отпадъци и да ги превръща в ценни суровини, като електричество, органична тор, както и да произвежда органично чисти зеленчуци, отглеждани в хидропонна среда. Със сигурост твърдя, че няма подобно предложение. С този проект е запознат много отдавна и заместник-министъра на околната среда г-н Георгиев, дори има и папка при себе си, която явно отлежава за по-добри времена. Компанията направи предложение на община Добрич за построяване на завода със собствена инвестиция, възлизаща на 40 милиона евро, като дава дял на общината, без тя да вложи и една стотинка в това. Оказа се, че след дълго мотаене, отлагане и обещания, всичко това се провали, тъй като според вътрешни източници се нарушават определени интереси - на едни фирми, които получават пари от общината за вършене на нищо, но явно баницата е толкова добре разпределена, че на никой не му пука за здравето на обществото, за вредните диоксини, а по-важното е да си получават под масата парите, пък като свърши мандата - да ги харчат извън България. Също така не им пука, че общината ще печели, важното е, че те няма да напълнят личните си сметки.Ако Ви интересува повече, напишете в гугъл еком българия и се уверете сами. Пак там можете да намерите и контактите с нас. Ако се намери една читава община в България, моля пишете на: ecombulgaria***gmail.com или се свържете с нас. Готови сме и сме отворени за преговори.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мутрата Бойко Борисов просто не прави нищо за доброто на град София, няма и да направи, защото е некадърен и мързелив!
118
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Абе, то и предният пост - 116, не е цвете, ама нравоучителната ти лекция трябваше да е издържана, за да хване дикиш. Още на децата им казват да си изядат кашата. И като го чуеш наистина звучи както си го написала. Само че оттогава е минало достатъчно време, за да проумееш, че се пише "изяЖ". А колкото до Бате Бойко - едва ли някой разумен човек се заблуждава, че той би решил някакви, каквито и да е проблеми на България. А, какъвто е скандалджия, най-много да създаде нови, въпреки че си имаме достатъчно. От многото плямпорковци май остана само Костов, който поне свърши доста неща като беше на власт. Но пък него достатъчно го очерниха, че да се разчита на сериозен резултат на изборите. Не са прави китайците - на мен лично ми омръзна да живея в интересни времена.
117
0
 
0
 
! Отговори
Yana преди 15 години
Може ли,обясни ми,в едно просто изречение и в едно обръщение да допуснеш две грешки!?Изяш си дипломата,преглътни водица,скрий се и замълчи!
116
0
 
0
 
! Отговори
Mainata преди 15 години
Ще ви сипне бат Бойко с големия черпак, вашто семе долно комунистическо!
115
0
 
0
 
! Отговори
do 103 преди 15 години
човек който пише "те първа" слага етикет ***.Без коментар.Този правопис сигурно е резултат от руско потекло.
114
0
 
0
 
! Отговори
laki10 преди 15 години
toia mafiot da si misli za pari4kite ot stoikov i gergov,kova4ki i t.n mnoo sa .da si sledi smetkite po luksenburg i shveicaria da ne se stopiavat da rastat.da im se radva kato 4i4o skru4.da ne se pravi na mnogo zaiteresovan za bokluka na sofia.
113
0
 
0
 
! Отговори
edin vic преди 15 години
Първанов: "Борисов се провали"
112
0
 
0
 
! Отговори
bbb преди 15 години
BOIKO MA4KAI NARED
111
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Geto ,no skoro i kam Borovo
110
0
 
0
 
! Отговори
Гоце Първанооглу преди 15 години
Гоце Първанооглу re4e i otse4e
109
0
 
0
 
! Отговори
do 108 преди 15 години
a be *** sega kakvo gleda6 misli6 4e 6te stane po zle li
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
izberete si boiko za ministyr eh che siir shte gledam... Togava Pyrvanovite izcepki shte vi se vijdat kato gradina s rozi... SLed 4 godini pak shte e BSP :P
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първанов: "Борисов се провали"колко тъпо звучат тези думи от устата на човек който също се е провалил. Аз даже не знам какво е направил изобщо, освен да изнася речи
106
0
 
0
 
! Отговори
той преди 15 години
Тези дето плюят кмета за ***,със сигурност си хвърлят отпадъците през балкона и сядат да плюят пред компютъра.Изключение правят тези,които го правят за пари.
105
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
"Борисов се провали"-каза агент Гоце Първанооглу ефенди,прибирайки парите от "бизнесмена" Стойков,прибрани от САПАРД.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо навиквате Бат Бойко? Ами човека няма АВАНТА от *** и за това чака някой друг да му свърши работата. Тоя , ГЛАМАВИЯ, седнал до него не го бива за нищо и явно, че някой извън китките (гербери) трябва да се нагърби. Бат Бойко е по големите неща и по големите локуми.
103
0
 
0
 
! Отговори
preso преди 15 години
ей хора ама вие сериозно ли мислите че получовека ББ може да направи каквото и да е освен да реве и да се бие в гърдите като горила,оставете го първанов той е пътник но този *** ББ се очертава да ни управлява те първа,какво като няма да е избран от бабички а от
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aбе не знак какво са оравили тия тримата,ама двамата им треперят краката и не могат да стоят прави,а Първанов го боли зaдниka и не може да седне :)))