Южна Осетия се влива в Русия

Отцепилата се от Грузия република подава заявление в Конституционния съд на Руската федерация, за да се присъедини към нея
11 сеп 2008 13:48,
33
Южна Осетия се влива в Русия
Снимка: БГНЕС

Южная Осетия има намерение да се присъедини към Русия, заяви президентът на отцепилата се от Грузия републиката Едуард Койкоти, съобщи РИА Новости.

„Ще се присъединим към Русия. Нямаме намерение да правим независима Осетия“, каза Койкоти на среща с участници от международния дискусионен клуб „Валдай“.

Според Койкоти Южна Осетия смята да се обедини и със Северна Осетия .

Той обясни още, че Западът е обещал да признае Цхивали, ако бъде създадена независима Осетия, в чийто състав влизат Южна и Северна Осетия.

"Проблемът е по-скоро хуманитарен, отколкото политически", отбеляза президентът на Южна Осетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Малеев преди 15 години
Странджа, 85% от населението на Южна Осетия са с руски паспорти и се самоопределят като част от руския народ, не като грузинци. Но е редно да има референдум, не да се избира ей така, за това си абсолютно прав.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
18. - 11.09 16:41 - ESPANAОт: Анонимен60% ot svetovnite resursi sa v Rusia.Rusia iznasia petrol za 200 miliarda dolara godihno,a USA bnasia za 400.-----------От това какво следва, кой е по умен? Руснаците или американците?
30
0
 
0
 
! Отговори
за произхода на осет преди 15 години
те са алани
29
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Този Койкоти,откъде знае какво искат Южно-Осетинците?Кой ги е питал,или тук е важно само мнението на руснаците?Тука вече лъснаха истинските намерения на руснаците-да заграбятстратегическата територия,а на всички е ясно,колко ги е еня за осетинците - колкото и за чеченците...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой може ли да разясни нещо за етноса на осетинците. Какви са по произход, към кое езиково семейство принадлежат и каква религия изповядват? Щото само за интересите на Русия се говори , а нищо за "собственика" на Осетия - осетинският народ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 15 години
Интересно, а Косово ако имаше възможност, дали би отказало да стане поредният щат на US...... Особено ако не му пречат за наркотрафика и търговията с органи, както е сега, с благословията американска.
26
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Предполагам, че си някой вчерашен пикльо , който хабер си няма от историята. Да ти разкажа малко история : след като руснаците влязоха в Афганистан през 1979г. целият ислямски свят се почувства нападнат и там отидоха да се сражават като муджахидини , хора от всякъде - от Алжир, до Индонезия. След като руснаците бяха изритани от там с американска помощ, мюсюл-маните придобиха сила и самочувствие да се опълчват на всички Велики сили и така до и след 11.09.2001г. Ама що ли ти светвам празната кратуна?!
25
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
koi nasuska musulmanite sreshtu "civilizovaniya svyat" Rusiya li?Ochevidno neznaesh izobshto za kakvo stava vupros I pishesh prostotiiki.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, само някой да каже дума за Русия и веднага им лъсват г.зовете на 5-тата колона у нас! Нали бащите на такива хайвани искаха да ни присъединяват към Съв. Съюз и то на два пъти. То и сега, гледам пак е възможно - изкупуват се големи площи у нас от руснаци, техните *** тук са винаги готови да се преброят като "граждане Российской федераций", очакваме и тази простотия. А тази *** Русия дето зарази с комунизъм половината свят и после заради Афганистан насъска мюсюлманския свят срещу цивилизацията, сега се прави на интересна и пак ще разваля света.
23
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
ya vzemi se skrii be nyamalo dokazatelstva za genocid, a atakata na gruzincite nad spyashtite osetinci kvo e.Tupunar
22
0
 
0
 
! Отговори
Beobachter преди 15 години
Не бъркайте Косово с Осетия.Руснаците нямат нито едно доказатество,нито пък е известни на света пример или случах на геноцид от грузинска страна спрямо осетинците.Напротив известни са точно обратни случай.Не забравяйте,че проблемът Косово възникна след геноцида спрямо албамците в Косово,за което целия свят гръмна.Тук такъв случай не е имало.
21
0
 
0
 
! Отговори
BGP-r преди 15 години
Немога да разбера, защо не разберете, че в Южна и Северна Осетии живее един народ. Нещо като Княжество България и Източна Румелия. Нормално е да се обединят двете части. Грузинците са Средиземноморска подраса, Осетинците са Сарматски племе, такива каквито сме Ние Българите, така наречените Славяни. И те като нас, заедно с Българите са дошли от Средна Азия, около Афганистан. Всеки народ има право на самоопределение. Но да съществуват, като обединени им трябва мощен закрилник. Това е Русия. Още повече, че в рамките на бившия Съветски съюз са били заедно с Русите.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bil li si v russia che znaesh i govorish, standarta na zivot v moskva e nai skupia v sveta , usvedomi se malko.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Rusia iznasia petrol za 200 miliarda Смятай тогава за какво ОГРОМНО крадене става дума, щом стандарта на живот в Русия е между 10 и 30 пъти по-нисък отколкото на Запад. Изглежда все пак руснаците са истинските шампиони в краденето, нашите мишки тук са просто смешни аматьори в сравнение с онези.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
60% ot svetovnite resursi sa v Rusia.Rusia iznasia petrol za 200 miliarda dolara godihno,a USA bnasia za 400.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, на Русия и е малка територията, та затова. Но ако ще 5 Осетии да откраднат, пак ще си останат дрипльовци с по 100 долара средна пенсийка.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето как някой голям открадва територия от някой малък.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я . На Русия и писна от наглостта на запада и му показа среден пръст.
14
0
 
0
 
! Отговори
enterfornone преди 15 години
Я, Русия си анексира част от Грузия.Нещо като судетска Чехословакия...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лавров подтвердил, что Южная Осетия не намерена входить в состав РоссииВаршава. 11 сентября. INTERFAX.RU - Южная Осетия не имеет намерений входить в состав Российской Федерации, считает глава МИД РФ Сергей Лавров. "Южная Осетия никуда не желает включаться", - сказал он сегодня на пресс-конференции по итогам встречи с главой МИД Польши Радославом Сикорским, отвечая на соответствующий вопрос.