Арест за политика от Vip Brother, обработвал проститутки

Арестуваха Веселин Данов- общински съветник и син на конституционния съдия Христо Данов
12 сеп 2008 19:00, Екип на Dnes.bg
79
Арест за политика от Vip Brother, обработвал проститутки
Веселин Данов. Снимка: Dnes.bg

Във Варна е пресечена „организирана престъпна дейност“ за склоняване към проституция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 16.00 часа в петък на улица "Борис 84" в центъра на Варна са извършени процесуално-следствени действия - оглед, претърсване и изземане в офиса на заложната къща "ВИП" със собственик и управител- 54-годишния Веселин Христов Данов.

Данов е син на покойния конституционен съдия и бивш министър в правителството на Димитър Попов- Христо Данов.

Веселин Данов също така е и общински съветник в морския град.

Повод за действията е образувано от окръжната прокуратура във Варна досъдебно производство за документиране на организирана престъпна дейност за склоняване към проституция, свързана и с трафик на хора.

В акцията са участвали служители на главната дирекция "Криминална полиция"-София и на областната дирекция на МВР-Варна.

Полицейските действия са били под ръководството на прокурор от Върховната касационна прокуратура, допълват от МВР.

Оттам информират, че след приключване на процесуално-следствените действия Веселин Данов ще бъде задържан за 24 часа с полицейска заповед.

По неофициална информация още през 2002 година за Веселин Данов има събрани достатъчно данни, че е финансирал отпечатването на фалшивите пари, твърди агенция БГНЕС.

Но поради намеса на магистрати и политически дейци, уличените през 2002 година за това лица са освободени от съда, разкритата машина за печатане на задгранични паспорти и фалшивите пари е запалена, а впоследствие е изчезнала.

Dnes.bg припомня, че Веселин Данов спечели национална популярност след участието си в шоуто Vip Brother миналата година.

Той се прочу като първият политик, престрашил се да участва във Vip Brother.

През април 2007 Данов даде ексклузивно интервю за Dnes.bg, в което заяви:

По-лошото обаче е, че съм обвиняван за много лоши неща, които не съм извършил.Готов съм да се подложа на детектор на лъжата, няма да оспорвам резултата. Искам да ми се зададат два въпроса – дали съм употребявал наркотици и дали съм продавал. Това са двете неща, за които най-бурно ме обвиняват, а те са пълна измислица.“

Може би наистина съм варненският Бойко Борисов, защото според мен ние с него много си приличаме, колкото и да му е неприятно на него. Приличаме си в една, но много важна насока. И двамата имаме черно минало и го имаме наистина, но и двамата в момента искаме да направим нещо свято за страната си и му вярвам за това.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
На мен ми е странно само едно КАКВО ОБЩО ИМА ГРАДА ВАРНА с този Веселин Данов? ...Нима в Бургас,Пловдив,София,КАспичан,Сунгуларе и прочие няма такива ***,еейй опасни сте бе,аман от *** в тази БЪлгария ето такива като вас сме на това дередже,и да плюете Варна,това е най бързоразвиващия се град в България,а после ми казвайте че бил селски и "гагаузки" ама то гагауз не идва от Варненския край,ама пак сте чели недочели!! учите и говорите наизуст,ето такива като вас ме карат да мразя българския народ,но не и природата! а най вече си обичам града,такива *** като вас да не припарват тогава Варна,имаме си достатъчно *** от цяла България,стойте си в елитните градове и села!и затова гледам по улиците всякакви регестраций на колитеТ,H,TX,Р,ВТ,А, и още много ... Хора които не са идвали тук,могат само да плюят и злобеят затова как изглежда Варна ... елате,уверете се и тогава говорете..на научени приказки и баба знае
77
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
gagauzka mu rabota
76
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на теб.дано този път те е разбрал.и аз това му обяснявам ама не ,той варненци та варненци...ми с какви коли да е пълно около варна?!?много ясно че с варненски,но какво да обяняваш на човек който е по-навътре от нас даже и шеф може да ми е бил.ха ха ха ха .no coment.коментарите ти драги максуда показват какво човеченце си всъщност
75
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 15 години
В един от постовете си пожелаваш на 51 да има път извън Варна.Е, аз съм варненка, която по лични причини от няколко години живее и работи в София. Обиколила съм страната почти изцяло. Била съм в повечето градове с население над 20 000 човека. Наскоро се върнах от една няколко месечна обиколка из Европа.С това представяне исках да уточня, че не съм "върла варненка" и че си имам на понятие как е и в България и в чужбина.Говориш за робска психика, но явно не живееш във Варна, за да знаеш каква е психиката на хората тук. Никой не се кланя на ***, на Данов или на някоя от групировките. Е, не никой...има *** без грам достойнство и акъл, които не гледат трезво на нещата. Да, аз не живея във Варна и, ако трябва да съм честна, не припадам от любов към Варна. Но и не съм кон с капаци. Градът е красив, поддържан (поне по-голямата му част). Градът се развива с всяка секунда. Имаш шанс за реализация - е, по-малък от в София, но и София е 3 пъти по-голяма. Докато бях на обиколка, говорих с доста хора. И почти никой не знае коя е София, но повечето (които знаят България) знаят Варна. Е, ако беше толкова скапан град, щеше ли да е най-известния български град? Аз не мисля така..И въпреки че живея в София, въпреки че не обичам Варна, предпочитам да се нарека варненка пред софиянка. Чувствам се варненка и се гордея с града си. А ти, вместо да плюеш само, кажи нещо хубаво за своя град. Дали има такова обаче? :)
74
0
 
2
 
! Отговори
Максуда преди 15 години
Драги 65-ти анонимко, приятелите ми са строителни инженери и от туристическия бранш,... от широк център...Не че има значение. Не сме тук да си "мерим приятелите".. Толкоз за тях! Те, колите, не са на персонала (толкова персонал за масови задръствания няма!) и са варненски! Затова бях учуден. Никого не възхвалявам! Вие възхвалявате идолите си от криминалната хроника. Що се отнася до хотелите от Варна до Кранево, със сигурност ги познавам по-добре от теб, просто защото съм много "навътре" с нещата и е много вероятно, да съм бил шеф на твои познати или роднини...! Но не затова е статията и асоциациите, които навява. Тук говорим за безнадеждното състояние на "покорната варненска глава", която не я сече брадва и която вместо да натири мафиотите, доящи ги и демонстриращи на всяка крачка недосегаемост, по "келнерски" им се навежда и се самозалъгва, че свободата е утопия... Наздраве!
73
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
хахахах голям разбирач се ивъди бе селчак.май ти се гордееш с *** ,много информация имаш-нищо че повечето е bulshit
72
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Големи комплексари тука.да маика ви просата и селска ве хорица . аз в софия не живея ,и смятам 4е града е кофти ,но ни6то ло6о за хората не мога да кажа ,по простата при4ина че не живея там.а вие откаде накаде разбрахте варненци кжи селяни били.ПРОСТО ЗАВИЖДАТЕ 4Е ЖИВЕЕТЕ ПО СЕЛАТА ИЛИ В ГОЛЯМОТО СЕЛО И "ГРАДСКАТА " ВИ ЗЛОБА Е НЕАРГУМЕНТИРАНА И ПЛОСКА
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво ми се перчат варненци с мафиотските си структури.Варненската мафия е надут балон.Постоянно се говори за Варненската групировка ***.Какво значи варненска,след като създателите им не са варненци.Тримата *** които я създават са бивши военни от дълбоката провинция и служат в варненсото поделение Тихина.Виждат че в Варна се въртят пари и има развит туризъм и решават да се установят в Варна.Местното население и в по-голямата част от мъжкото население са поплювковци,ефенца и педерастчета.Жените са добре облечени,лъскави,с обноски,но общао взето са *** и бляскави парцали.*** се създава най-късно в сравнение с другите престъпни групировки и се съсредоточва само в Варна,като не допуска другите създадени в София.След това вербуват и финансират кампанията на тогавашния областен управител Кирчо Йорданов и го прави кмет няколко поредни мандата,като на практика чрез него владеят администрацията и съответно града.Постоянно чета в форума за изказвания на варненци и надуванията им за града.Да Варна е красив град сравнен с сивотата на другите традове,но не е кой знае какво в международен план.Трябва да се отбележи че да е Варна това,спомага много и курорта Златни пясъци,който лятото дава хляб на много персонал от провинцията и туристите от курорта често ходят до Варна.На Варна основния плюс е Златните,нямали ги тях Варна е половин град.
70
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
чул-недочул "многознаковец" -"неутрошим,селядур"???
69
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
absolutno e prav MAXUDA.БАФА или BAPHA..-варна-иличовск..моряците и гагаузското население.североизточна част на българия имам усещането,че е пълна с мамалигари,печенеги недопечени ,всички,които познавам от бафа ,са многознаковци..пространни нещастници.неспособници..минават между капките,недоправеняци..кълвали оттук-оттам.Що е варненец -попътурвал на кораб моряк .слизал за два часа на някое пристанище под надзоора на друг варненец ВКР ,но лъготеха останалите българи по провинцията , че са живяли в париж,например.варна е типичен пример за провинциална обсебеност и настървление.сякаш всички варненци ,които познавам са кариеристи. почти всички *** много обичат да живеят в сянката на легендите за неутрсшими мафиотски чудовища,които са най-банални селядуро-чучела,вдигнат да плашат гаргите от съвтски бандити и българските им посестрими!
68
0
 
2
 
! Отговори
Stoyanoffski преди 15 години
Да ви кажа, тия от южна България по-точно от София надолу...там хора няма! Това са само *** и *** селяци! А тия от Дупница са абсолютни изверги! само ***!!!
67
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 15 години
Варна? Хубав град? ха-ха
66
0
 
2
 
! Отговори
PLUX преди 15 години
TRQ NQKOI DA SE XVANE DA NAPRAI FILM ZA MAFIQTA SERIALI 6TE STANAT KLASIKA NA6TA MAFIQ MNOGO PORASNA EVALA !!! :)
65
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Драги максуда не се ли осещаш че само ти възхваляваш ной и азалия....варненски коли бил видял когато ходил с приятели от варна...о боже мой!! приятелите ти сигурно са *** от аксаково като теб,а колите които си видял най-вероятно са на персонала...
64
0
 
2
 
! Отговори
Гергов преди 15 години
А-а-а, я каква усмивка! Симпатяга е тоя, но не му личи...
63
0
 
2
 
! Отговори
Максуда преди 15 години
Келнерчета, свалете веригите! Свободата не е дар-божи! Отстоява се! Наскоро бях с приятели от Варна точно на Ной на "по бира" по тяхно желание! Погнусих че имаше основно варненски коли. Очаквах повече ниво от местните, но не би... Харесва им да се бутат в теснотията, мръсотията, но там да са. Е, аз ли съм ви виновен? Същото на Св.Константин, на Златните, в самия град..ниско ниво. Каквито туристите, както и прииждащите. Кой е виновен за лошия СЕЛСКИ вкус? Каквото заведението, такава и клиентелата.. Е сега с тази статия ще стане съвсем култово "Ной-я". Свободата Санчовци.... Айде чао, че сте скучни дори...
62
0
 
2
 
! Отговори
x преди 15 години
mrazq bulgariq...
61
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
bravo na teb
60
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
не есамо заради капризите на някоя а най-вече заради капризите на сина си.и сина му праща на баща си биячите заради това че някои погледнал неговата примерно.за баща му нз ама това младо момче е пълна трагедия.е да крушата не пада по-далече от дървото
59
0
 
2
 
! Отговори
Otvratil se Pensione преди 15 години
Преди във този форум бе споменато, че господина на снимката изпращал побойници, които са пребивали момчета, заради капризите на някоя . Аз познавам момче, което бе пребито само заради каприза на някаква си и едва се оттървало живо.Ако е наистина така, проклинам него и цялата му банда, заради това че пребиват добри момчета заради измишльотините на . Да си взема багажа и да си ходи при майничките, там откъдето е дошъл.