Хакери разбиха мейл на Пейлин

Информация от личния мейл на Сара Пейлин бяха публикувани
19 сеп 2008 11:46,
10
Хакери разбиха мейл на Пейлин
Снимка: БГНЕС

Агенти на ФБР се занимават с електронната поща на кандидатката на Републиканците за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин, настоящ губернатор на Аляска, след като хакери проникнаха в нея и публикуваха информацията в интернет, съобщи британският в. "Гардиън".

Фотографии и копия от страници от личния имейл на Пейлин в Yahoo.com бяха публикувани онлайн вчера, след като били изпратени до сайта Wikileaks.

Публикуваните страници показват поредица от служебни писма на Пейлин като губернатор на Аляска до нейните подчинени, както и чернова от писмо до губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Въпреки че някои от изнесените на показ в интернет писма са с лично съдържание, сайтът Wikileaks защити правото си да ги публикува, изтъквайки, че Пейлин е нарушила правилата за водене на служебна кореспонденция, като изпращала служебни имейли от личната си електронна поща.

"Губернатор Пейлин подлежи на критика заради използването на частен имейл за изпращане на служебна поща и по този начин е избегнала законите за прозрачността. Публикуването на кореспонденцията заедно с имейл адреса е израз на тази критика", твърди уебсайтът.

Хакерското дело се приписва на група, наричаща се "Анонимните", към която гравитират анархисти, шегаджии и защитници на обществения интерес.

По-рано тази интернет група е вземала на прицел сциентолозите и педофилите, отбелязва "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Barak Obama e roden v Honolulu, Havai. Za prezident na USA ne moje da se kandidatira 4ovek, koito ne e RODEN v USA.
8
0
 
0
 
! Отговори
UMBRO преди 15 години
TAZ Пейлин KOLKO LI SVIRKI E NAPRAVILA DA SE DIGNI .. XUBAVELKA BIX I GO PODAL
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хората сънуват само конспирации, световни.... Само не мога да разбера защо пропускат Костов? Той има огромна роля за издигане кандидатурата на Обама и Пейлим. ;-)
6
0
 
0
 
! Отговори
RAD преди 15 години
На истински дърпащите конците в САЩ им трябва президент "на промяната" и те си го произведоха като заложиха на разликите с предходния,започвайки от цвета. Та , ако черен президент не е революционна промяна, то кое е ? Не забелязвате ли,че тази идея се лансира по различни комуникационни канали в обществото през последните 5-6 години (дори чрез сериалите по тв), за да може обикновеният американец да свикне с мисълта,че може някой ден да види не бял в Белия дом ?Причините за лансирането на идеята за "промяна" са няколко. В международен план новият президент дава индикации , че ще е по-склонен да посяга само в краен случай към прилагането на сила и че ще залага на интензивни консултации, дипломация и социално-икономически лостове при прокарването на политиката на САЩ. Освен това, обликът на президент на САЩ с мюсюлмански призход може да разбуни духовете сред обществата на "вражеските" на САЩ страни и да ги раздели в мнението им като по този начин отслаби позициите.В икономически план пък най-вероятно смяната на караула ще се приеме като много положителен знак от страна на инвеститорите и така ще се подкрепят американските капиталови пазари, които са сериозно разклатени.И не на последно място-идването на "промяната" ще поуспокои обществото и ще да де нов мандат и допълнително време на истински големите лобите в САЩ да продължат с тяхната си политика по-незабелязано...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти луд ли си? Жената е християнска фундаменталистка от германо-ирландски корен! Каква еврейка?!?!?!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
анархисти, шегаджии и защитници на обществения интерес.хахахахахха
3
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
И белият на слънце става черен, от това оглупява ли? Въпросът не е кой е черен и кой бял. Въпросът е кой е от мафията и кой не е. Лошото е, че и в САЩ, както и България това трудно може да се разбере. Хубавото на Обама е, че не взе за вице жената на Клинтън, който проведе политика на хайтек кражби и интелектуален геноцид върху останалия свят, замазваше всички тези престъпления с игрички с пура с една еврейка. В деня, в който Обама отказа да вземе за вице Клинтънката, разбрахме, че вицето на Маккейн ще е еврейка със сложна история и съдба. Сега ще чакаме от там изпълнението с пурите и то вече започва, горната статия е началото. Лошото на Обама е, че някак е подчертано не евреин, черен, роден в най-голямата мюсюлманска страна, но пък в крайно сметка подкрепен от еврейското лоби в демократическата партия. Не знам може ли да се вярва или не, само знам, че на САЩ и на света са нужни хора, които не са свързани с мафията.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Немога да разбера тая огромна кампания против Маклейн ? И същевременно абсолютно нищо против Обама? Явно се готви сценарий да се сложи черен президент на САЩ!! Всеки ,който що годе има инфо за гласуващите в САЩ знае ,че бялото мнозинство е негласуващо и гласуват само *** и латиносите.. Странна работа явно черните решиха ,че е дошло време да смачкат белите си шефове.. Много ми е чудно като Обама вземе властта дали *** ще окупират най-хубавите постове в политиката и дали ще съсипят държавата. Все пак учените са доказали ,че Европейдната раса е с най-голям потенциал на мозъка а негроидната с най-ниския от всички раси.. Да видим какво ще направи първия черен президент на САЩ! Дали ще ги съсипе или поне ще задържи сегашните им позиции..
1
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Агент Смит, не се крий зад "анонимните", разкрит си и ако Пейлин дойде на власт по един отдел от ЦРУ и Мосад ще рухнат, всъщност отдела на Мосад ще рухне, ако не дойде на власт. И това с Арнолд Шварценегер си е активно мероприятие, той е чист ариец-австриец, той е Робокъп! Колкото до Yahoo, знаем, че всичко се преглежда... ама понякога зад проекта има и патент, който предизвиква "лека турбуленция" на финансовите пазари, струваща само 1000 милиарда. С еврейски простотийки, които обясняват разкриване на лична кореспонденция с нарушения на административни правила, този път няма да минете. Yahoo без метод за идентификация не можеше да съществува, затова се появи 1995 и беше първата анонимна поща в интернет. Публичния и частния ключ го измислиха група евреи още 1978, обаче незнайно защо го използваха чак 1995, а в Windows се появи чак 1996. Естествено е от Yahoo да се краде лична информация и точно по тази линия Майкрософт им предложи 40 милиарда в началото на годината, тогава още кризата не беше в разгара си, но този път нещата така лъснаха, че настана "турбуленция"