Предлагат автобуси и тролеи да обикалят София по цяла нощ

Младежите на НДСВ, общински съветници от столицата и студенти обсъждат идеята днес
29 сеп 2008 07:44,
48
Предлагат автобуси и тролеи да обикалят София по цяла нощ
Снимка: Булфото

Младежката организация на НДСВ, общински съветници от София и студенти ще обсъдят днес възможността градският транспорт в столицата да стане денонощен, обявиха от пресцентъра на жълтата партия.

В 11 часа в хотел "Радисън" Либералната младежка асамблея (ЛМА) на НДСВ организира кръгла маса на тема "Въвеждане и организиране на денонощен градски транспорт в София".

Още през април тази година младежите на НДСВ започнаха инициатива за денонощен градски транспорт в столицата.

Идеята е и в София, както в повечето европейски градове и столици, да има денонощен градски транспорт.

Предложението на младите е от 0,00 до 6,00 часа на всеки кръгъл час да се движат автобусите, тролеите, трамваите и метрото на Столичния градски транспорт по най-натоварените дестинации.

Младите либерали смятат, че тази мярка ще се възприеме положително от обществото, особено сред студентите и младите хора.

Реализирането на тази идея ще направи по-свободно тяхното придвижване, ще намали разходите им и ще увеличи тяхната сигурност.

На дискусията днес участие ще вземат общинските съветници от НДСВ Владимир Каролев и Кирил Арсов, председателят на парламентарната комисия по транспорт проф. Йордан Мирчев, народният представител от НДСВ и член на парламентарната комисия по транспорта Съби Давидов, Олимпи Кътев – член на Политическия съвет на НДСВ и народен представител, зам.-председателят на НДСВ Илия Лингорски, както и представители от младежките организации на БСП и ДПС, НПО и студенти.

С изказване в кръглата маса ще се включи и председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Радослав Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
бат ви Б преди 15 години
В нощните автобуси и тролейбуси ще се предлагат много екстри.Бульон трезве, силно турско кафе и сФирки. Гласувайте за нас :))))
46
0
 
0
 
! Отговори
Ned преди 15 години
Писнало ми е от разни гащници, дето учат право ли, международни отнош. ли, икономика ли да ми се правят на велики. За 5 лева цял месец работа не вършат. Работе ли били - студент да ти работи във фирмата - леле-мале,от повечето *** за зеле не става. Е, има и светсни, но повечето са пияна, мързелива ***, която чака на родителите си / съжалявам ги тия родители /. Гадове, вместо да се напивате по кръчмите се фанете да учите и да работите, за да тръгне държавата.
45
0
 
0
 
! Отговори
Младост преди 15 години
Леле, какви лицемерни *** сте повечето, направо нямам думи. Някои пръчове от вас живеят в центъра и вече се мислят за велки. Да, ама не сте , такива! Не ходя на "кръчми", ходя предимно по кафета из центъра, но живея чак в Младост. Нужно ли е всеки път да давам по 10 лева такси, щото вие сте ограничен и залухави? Понеже вие нямате нужда от транспорт и никой друг няма? Трябва ли аз всеки път да си тръгвам първа - към 22 часа, защото после НЕ МОГА да се прибера вкъщи? Да, нямам пари да давам всяка вечер за таксита!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добра идея, но да се поставят охранителни камери и задължително да има кондуктор. Тъкмо и за по-голяма безопасност на водача.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нощите са за спане...
42
0
 
0
 
! Отговори
ПУСТИНЯК преди 15 години
Абе кво ви пречи па на вазе,че може да има нощни автобуси бе, *** ви ***. Те така само да се намирате на приказка, прости паляци! ЗА НОЩЕН ТРАНСПОРТ... и ПРОТИВ такива селяци... да си одат на село в Софив Област и тама ако щат с яйки да пътуват !!! КЛЕСОВЕ ! ! !
41
0
 
0
 
! Отговори
ninq преди 15 години
Това е абсурдно! Без да е денонощен транспорта, вътре сутрин вони на .......! Само на повръщано не е воняло още, и на алкохолни изпарения
40
0
 
0
 
! Отговори
до Грую преди 15 години
щом транспорта в Париж не е денонощен, на кое французите викат "Noctilien"? айде първо попътувайте малко и тогава давайте компетентни мнения
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Студентите да не ми кихат 50 тарки за карти по кръчми, а да учат. Когато се приберат на "село" при мама и тати да си сложат обичките иланчета и да вилнеят по кръчми и лоза денонощно. За западните студенти да не ми се сравнявате там които учи ще сполучи за разлика от вас хрантутници на държавата. Единствения Ви принос е че пълните студ. град и там да имас кафе е равно да имас ксерокс за пари хаха.
38
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 15 години
...в Париж транспорта не е денонощен. Да ви пуснат една чавдарка Ст.Град-наДървеница-Младост2-4-3-1-Дружба (студентските спални) - едва ли ще я напълните и нея. В центъра не сте добре дошли }:-)
37
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Идеята е добра - но на първо време по-важното е да се подменят автобусите по линия 88, които са за скраб, след това да се спазва разписанието, да се реши проблемът със задръстванията и чак след това - денонощен транспорт - така че общинари действайте.
36
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Добра идея е това. Даже и да не са денонощни поне до към 2-3 да има някакъв транспорт. Не може когато живееш по кварталите да се сурваш в 21.30 да си ходиш, че после ще кихаш 8 лева за такси. Че аз в кръчмата не съм оставил толкова (това по адрес на тия мистрий дето се правят на отворени, че аджеба ше ходиш с такси като си ходил на кръчма). Ей, много ви е широко около врата! Откъде на къде ще бъда задължен да си тръгвам в 21.30 от където и да е за да се прибера? При положение че всеки месец кихам 50 лв.за карта? Само да не стане като едно време - 94 И 280 трябваше да върят до 1:30, ама последните курсове се скатаваха на последната спирка и минаваха с изгасение светлини покрай УНСС директно. Не че сега масово не скъсяват курсовете...
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами аз искам такова нещо да има и във Варна.Тук 11 часа ЛЯТОТО няма автобуси вече - ЛЯТОТО - Чакам си аз на спирката 10.30 ония слага табелката депо , прави си курса без да спира на никоя спирка , защотото няма кой да му държи сметка , и айде 5 лева за такси....
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идеята е много добра. Само, че не ми се вярва да стане скоро. Трябва да се помисли за сигурността на шофьорите, а също така това ще се отрази на цената на билета.
33
0
 
0
 
! Отговори
Хаймана преди 15 години
Когато има предложение да се направи нещо хубаво, което го има в нормални европейски градове наизлязоха комплексарите да говорят колко лошо щяло да бъде. Злобарски коментари към студентите че имали преференции. АБе много сте зле. Вие знаете ли че в европа студентите имат по големи преференции от тук. Но те са по зле от нас нали?!Злобеете че хората се забавлявали и хайманосвали нощем. Нещо лошо в това ли видя? Много е добра идеята за денонощния градски транспорт. Проблема е че в момента голяма част от транспорта е практически до не по късно от 23.00. Това означава че дори да искаш да се прибереш в 22.30 пак е проблем. Това столица ли е? Смях!
32
0
 
0
 
! Отговори
Valentin преди 15 години
tigava bileta shte e 2 :D :)
31
0
 
0
 
! Отговори
РРР преди 15 години
А, бе, клясове гадни, вие се возите почти за без пари, ама на мене тоя градски транспорт ми кърти зъбаците, затова - билета 5 лв., контроли до дупка и никакви преференции. Аман от пенсионери, студенти и всякакви други с намаления!
30
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Те редовните автобуси, тролеи и други средства за транспорт не са както трябва. Все ги няма, а като дойдат се развалят на втората пресечка. Представям си какво ще е с нощните...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може и мисленето ми да не е правилно, но познавайки проблемите на София, понеже работя с общината, мога само да ти кажа, че това е плява на вятъра. Като , който работи в София предпочитам градския транспорт да се движи редовно през деня, а не да митка празен по нощите. Ти като искаш оди в Париж или Рим - и там не е цвете, както го изкарвате. На който му се хайманосва по нощите с такси!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много е добра идеята, най-ключовите линии, малко по-скъпи билети и е съвсем реално да се направи. Много хора ще бъдат доволни и любимите на всички "бакшиши" ще се замислят малко за начина, по който правят бизнес. Само трябва да се намери начин да се мотивират шофьорите да спазват разписанието, за да си правят хората сметка кога да се насочат към спирката.