Захващат рекламите върху уличното осветление

След проверката ще се пристъпи към незабавен демонтаж на онези елементи, които са поставени в разрез с нормативната уредба на СО
3
Захващат рекламите върху уличното осветление
Снимка: БГНЕС

Проверка на всички рекламни съоръжения, поставени на електрическите стълбове, започва екип на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на СО.

Със заповед на кмета на София Бойко Борисов е сформирана комисия, която да провери всички монтирани рекламни елементи върху стълбовете за улично осветление.

В комисията влизат представители на Столичния инспекторат, сектор "Реклама" и на фирма "Улично осветление".

До една седмица ще бъдат описани всички рекламни съоръжения, монтирани по стълбовете в централната градска част, след което събраната информация ще се съпостави със съществуващите договори за поставянето им.

След проверката ще се пристъпи към незабавен демонтаж на онези елементи, които са поставени в разрез с нормативната уредба на СО, се казва още в съобщението.

Със заповед на шефа на дирекция "Контрол по строителството" се дава срок до 15 октомври за доброволен демонтаж на Арката, рекламираща "Стоков базар Илиянци".

В противен случай незаконното рекламно съоръжение, намиращо се пред главния вход на стоковия базар и заемащо 85 кв. м общинска площ, ще бъде принудително премахнато.

Dnes.bg припомня, че от края на юли Столичната община започна кампания по почистването на София от незаконните реклами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 15 години
Нормативните разпоретби са за това - за да се спазват ! БРАВО НА БОБО !
1
0
 
0
 
! Отговори
M преди 15 години
niama da vi dam reklamnata si tabela , nqma i da ia demontiram