Отвратени пенсионери връщат по левче на Масларова, да си купи пантофи

Възрастните хора са възмутени от "увеличението" на пенсиите
16 окт 2008 09:40, Красимир Ангелов
135
Отвратени пенсионери връщат по левче на Масларова, да си купи пантофи
Снимка: Булфото

Пенсионери от Горна Оряховица ще върнат увеличението на пенсиите си на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Според възмутените горнооряховци увеличението на парите им варира между 1 и 5 лв.

“Това е подигравка - може ли увеличение от 1 лев? Емилия Масларова да си купи пантофи и да си направи прическа с тези пари", възмути се старица пред Нова телевизия.

Само за няколко дни идеята е подета от над 30 пенсионери в града.

Възрастните хора от Горна Оряховица се надяват нетрадиционният им протест да намери съмишленици от цялата страна.

Така според тях управляващите ще бъдат принудени да провеждат по-адекватна политика спрямо възрастните хора.

На днешното заседание на правителството се очаква да бъде взето решение пенсионерите с най-ниски доходи да получат еднократно по 50 лв.

Помощта ще се изплаща на пенсионери, които получават само пенсия за трудова дейност без добавки към нея, отпусната до 31 декември 2007 г., която след преизчислението е определена в размер до 113,49 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 15 години
Ще предложа нещо . Твърди се че средствата за пенсии се набират от работещите (младите). В такъв случай не може ли част от пенсията поне на жените да се определя от броя на родените от тях и работещи в България деца.По времето на комунизма преобладаващата част от т.н. ръководители бяха с по едно дете или без деца а тъкмо те сега получават по- големите пенсии. Разбира се има и изключения. Освен това управляващите дума не обелват за някаква помощ за жени над 60г. с 25-26 години стаж без пенсия поради липса на точки. Тях ги таксуват като "малко работили-кой им е виновен".
133
0
 
0
 
! Отговори
пепо преди 15 години
Ние преживяхме бомбардировките,филия с мас и захар беше деликатес до около1948 година,караха ни да пишем съчинения колко са велики Гошо тарабата,чичко Сталин и тн. и тн.,изживяхмекакви ли не почини и щуротии /грам-стотинка -сантиметър,Гинко-Пружинко, и тн./ измисляни от агитпропагандаторите на "Любимата " партия, която беше регламентирала заплата около180 лв и сирене за 1.60 лв.То не бяха съревнования.насрещни планове,трудови дни....*** е ,че в днешно време всичките тези тъпотии в по модерен БСП вариант продължават, а най удивителното е че хората им се ВЪРЗВАТ!!! В Италия им вдигнаха с 3-4 стотинки макароните та италианците щяха да потрошат Италия и им върнаха старите цени.Къде сме ние? При нас отдавна всеки отдавна си е дал командата "СПАСЯВАЙ СЕПО ЕДИНИЧНО!". За тези които не са служили ,ще поясня ,че тя се дава ,когато всичко е избито и няма кой да командва четата.... У нас сега начело са ПЪЛНИ некадърници...само 2 часа да слушатепарламентарни дебати и много ще се замислите!Как може някои си Корнезов /зам. предс. на Българския Парламент/ след купища доводи -как някакъв закон е калпав да каже:..А бе дайте да го приемем сега така ,пък ако не работи ще го променим!.../а акопрез това време изгорят някои-много важно...!/ А сега за пенсионерите: Те са Фона на жалката родна картинка.НО те са предпазени от затлъстяване,/които бяха разглезени от зрялия социялизъм измряха от болестите на затлъстяването/.Те са имунизирани срещу всякакви щуротии,могат да преживеят и с парно и БЕЗ него.Не се ядосват, защото не четат вестници/нямат излишни пари/ ,а пък телевизията показва много голо месо, което много не ги интересува.Знаят почти всички билки и лекарства - да седят пред лекарския кабинет е риск за здравето.Вози се с градския транспорт-та това си е равносилно на спортен подвиг/кой отстъпва днес място на възрастен човек??/. и още , и още, и още..........Той за ужас на правителството ,кой знае защо,противно на биологичесите закони,даже съществува! Необяснимо и загадъчно явление !Но нека допуснем,че доидат някакви условия ,които при днешния стандарт пенсиите станат да речем 1200лв!Ами Ще го ударят на живот!/СЕКС, НАРКОТИЦИ, ихайде да не е РОКЕНДРОЛ ами белот,табла ,кафета, а бе и разнидруги радости на староста..И след 2-3 години кой сърце,кой това , кой онова...беше и ги няма вече.Каква страшна икономия за правителството!Каква далавера ще се открехне от икономиите!МАЛЕ, МАЛЕ!Ще опустее България ,мафиоти ще купуват имоти ,ще настане такъв живот......... Такива ми ти работи господа - другари!Все пак и при такъв сценарий по умните ще оцелеят да дават от време на време акъл,а още по умните ще си траят и ще гледат сеир докато е рекъл ГОСПОД -да са здрави до като са живи .Като ***.!
132
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Нищо лично, но нека всеки помисле над тези цифри...1."Жизненият минимум" е 184лв. Излиза, че "минималната пенсия за неработили", наричана за заблуда -"социална пенсисия", трябва да е 184лв.2."Социалният минимум" е 471лв., а едно дете се издържа с 259лв.Излиза, че минималната "пенсия за труд", трябва да е 471лв., а минималната работна заплата, трябва да е 730 лв.(ако стандартното семейство е 4 членно) и 860, ако правителството иска семейството с три деца...3.Вече 20г. мизерстваме.Вече знаем (макар че не всеки го вижда ясно), - всички партии, които ни управляваха и които вероятно скоро щи ни управляват, изповядват идеологията на терора -ляв или десен, на етническото мнозинство или итническото малцинство...4. ТРЯБВА НИ УПРАВЛЕНИЕ НЕ "В ИМЕТО НА НЕЩО"(комунизъм , демокрация и т.н.) - КОЕТО ВИНАГИ ОЗНАЧАВА ДИКТАТУРА, А ПАРТИЯ КОЯТО ЩЕ УПРАВЛЯВА В ПОЛЗА НА МНОЗИНСТВОТО ГРАЖДАНИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОС ИЛИ ЦВЯТ НА КОЖАТА!!!И КОЯТО ЩЕ ОСИГУРИ ПО-ГОРНИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ!Не знаем само, КОЯ Е ТАЗИ ПАРТИЯ?
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги пенсионери, ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА БСП!!!Този път, ако пак с Ваша помощ влязат във властта, и съставят кабинет, бъдете сигурни че в края на следващия мандат увеличението на пенсийте Ви ще бъде не символично , а с цели 5 лева и 10 стотинки.Който дочака, разбира се...Пари трябват, за корвети, за въртолети, за Ирак и Афганистан...За нови коли на министерствата...За предизборни обиколки из страната с колите на парламента ...За последно ходене командировки из Европа и света преди края на мандата...За какво ли не...А Вие се кахърите за някакви си 1 до 5 лева!Срамота!И нали си знаете-само БСП-Сполука за България и бъдеще за децата ни!(Последното се отнася не за нашите деца, а за депутатските.)
130
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
от такива червени пенсионирани счетоводителки-съскат като усойници. Тази псевдо работохоличка е алкохоличка-много работа свърши днес. хапеше кото змия .Типична червена бабичка.
129
0
 
0
 
! Отговори
............ преди 15 години
Ранно утро. Камерата се рее над столицата на България - София. Постепенно стига до скъпо предградие в полите на планината Витоша, където е къщата на социалната министърка. Къщата на Масларова отдалеч. Къщата отблизо. Къщата в едър план. Вратата на къщата се отваря. Камерата прониква вътре и показва интериора. Гостната на Масларова. Кабинетът на Масларова. Пианото, което по-рано е принадлежало на някаква известна личност. Спалнята на Масларова. Гардеробът й. Вещите още спят. Масларова - също. Слънчев лъч се промъква през прозореца и се плъзва по лицето на спящата кошута, т.е., Масларова. Кошутата плахо се събужда, но това трае само миг, после на лицето й се изписва зовът на дълга. Масларова скача. Масларова в нужника. Масларова в банята. Масларова пред огледалото. Скубе веждите си, маже се с помада. После нахлузва шестнадесет унции златни украшения и тръгва към министерството, където трябва да възложи на одиторската фирма на мъжа си доставката на горива за нуждите на социални институции в Старозагорска област на стойност пет милиона лева. Тук сценарият пак добива антибългарска насоченост. Затова ние се измъкваме по терлици от него, като оставяме Би Би Си да се оправя сама. Явно пипалата на световния ционизъм са навсякъде.
128
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Винаги съм се питал защо ми е толкова антипатична тази жена. Може би защото я бива да говори само заучени фрази, да ходи на светски събирания за да си напълни стомаха, да се прави на по-млада с 30 години. Г-жо министър Вие сте срам за България, Вие сте личност лишена от морал, която е превърнала личната облага самоцел и не полагате абсолютно никакви усилия в социалната сфера. В България няма социална политика по простата причина, че няма социален министър, а една личност, която само парадира без да знае за какво става дума... Маслароа е олицеторение на безхаберието и двуличието на управляващите и което е още по-жалко на голяма част от политиците ни. За съжаление умните хора са казали, че всеки народ заслужаа управниците си. БЪЛГАРИНО, събуди се от своя зимен сън!!!
127
0
 
0
 
! Отговори
+)))) преди 15 години
Масларова обещаваше по 100 левяа,а сега пак излъга.Всичко при комунистите е обещания,лъжи и измами.Зрял социализъм,презрял социализъм - скапан социализъм...Къде ви е светлото бъдеще бе бивши комунисти??? Стига сте лъгали народеца,че нервите вече не му издържат.Съсипахте държавата с некадърното си управление и я изложихте пред света. Време ви е да се скриете в дън земята тилилейска и повече да не се показватв.
126
0
 
0
 
! Отговори
Жан Виденов преди 15 години
СПОЛУКААААА
125
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ще има гласуващи за БСП! Те не са хич заблудени. Само в перачници на БСП парите се носят в кашони и се раздават на заслужилите. Ама как един *** селянин да оцени кой е най-заслужилия - ами това е най-угодничещия и най-кресливия на правилни партийни лозунги. Ще има и кресливци на партийни лозунги, ще има и гласуващи за мафията, докато изобретателите карат таксита, а "великите търговци" търгуват интелектуалния продукт на България и раздават с кашони заплащането на статистите из техните комунистическо-роднинско-мафиотски фирми.
124
0
 
0
 
! Отговори
младите преди 15 години
Да ви кажа има и млади хора които гласуват за ***. Може би се правят на интересни или се надяват и те като Станишев да нямат нито един ден трудов стаж. За мен това беше голям удар когато един млад човек ми каза че нищо не разбирам и съм фашист.
123
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 15 години
С нещо май не съм ти удобна. Изказала съм съмнение а не злоба. Не се изказвай прочел не прочел-разбрал неразбрал.
122
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
Голяма умница си,няма що цялата изтъкана от злоба.
121
0
 
0
 
! Отговори
д-то преди 15 години
Стига все сме мислели, че пенсионерите са си виновни, защото гласували за БСП, не е така, пенсионерите ходят на избори, за да почувстват част от обществото, за да се опитат да променят ужасяващата действителност, те не са виновни, за 19 години видяхме, че в държавата ни нищо не се промени. Жалко е, че ако нямат деца в чужбина са обречени... Уважавайте по-възрастните!
120
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Абе вие сте много прости!Какво ви е виновна тоя път Масларова?Дадаха формулата по коато сепреизчислиха пинсийте.Ако можете да сметъте ще видите иматели увеличение и с колко.
119
0
 
0
 
! Отговори
сила преди 15 години
Насила хубост не става. Ако хората искат да вярват на управниците и да гласуват за тях никой не може да ги спре. Какво ще стане ако още един мандат ни управляват безидейни правителства и апашите се разпореждат в икономиката? Ами предполагам че и това е възможно. Още повече че на болшинството политици това положение им харесва. те ще водят безкрайни дебати, ще пишат неприложими закони, ще посещават домове за сисраци и т.н. Социалния министър ще пита дали да даде парите за пенсии или за домовете за сираци. С една дума това е най-логичното което може да се случи. Ако искаме да променим това трябва да направим усилие. Самите ние, вътре в себе си и в отношенията с другите.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо всички се занимавате с тази "пенсионерка". Ако наистина работеше толкова, то надали щшеше да и остане време да чати по цял ден. За мен тя е пълен ***.
117
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 15 години
Такива хора като тази псевдо пенсионерка,която се заплита в лъжите си като пате в кълчища изместват сериозните теми към нищожната си личност и се забравя за какво е ставало всъщност дума.
116
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Късно се сетиха да се отвращават.Да се бяха отвратили преди гласуването през 2001г. и 2005г.Сега щяха да получават по 600 - 700 лв на месец и да живеят сравнително спокойно при сегашните цени. Сега пак идват избори,да се отвратят своевременно,да гласуват правилно - за бъдещето.Не за тези дето 60 години им обещават,а за тези ,които направиха нещата - г-н Иван Костов и неговите сподвижници.
115
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 15 години
Много си любопитен.Не искаш ли ЕГН да ти дам,или адрес и телефон.Само ще ти кажа, че е 38 хиляден. Ловече бонуси не давам.