Засега само „Ворскла Стийл” кандидатства за оператор на "Кремиковци"

Другите спрягани за почти сигурни кандидати до този момент не са подали документи
16 окт 2008 17:47, Красимир Ангелов
3
Засега само „Ворскла Стийл” кандидатства за оператор на "Кремиковци"
Снимка: БГНЕС

Засега само настоящият оператор на "Кремиковци" – компанията "Ворскла Стийл" на украинеца Константин Жеваго, която има договор за работа на ишлеме с комбината, официално е подала документи за постоянен оператор, съобщиха за Investor.bg добре информирани източници.

Спряганите за почти сигурни кандидати за "Кремиковци" – индийската "Арселор Митал" и фирмата на предишния собственик на комбината Валентин Захариев, още не са подали документи при синдиците на фирмата. Време за това все още има, тъй като, по предварителна неофициална информация второто събрание на кредиторите, на което се очаква да бъде избран постоянен оператор, ще бъде през януари следващата година.

Погледнато в перспектива, операторът на "Кремиковци" се очаква (при нормално икономическо развитие на нещата) да изпълнява тази дейност 2-3 години, т.е. докато се изпълнят екологичната програма и оздравителният план, след което комбинатът би трябвало да бъде продаден, като за негов собственик може да кандидатства и фирмата оператор.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
papi преди 15 години
Крайно време е тази губеща недомислица, която трови най-малко 1/3 от българското население, да бъде закрита. Докога ще продължават да наливат там парите на данъкоплатците!
1
0
 
0
 
! Отговори
Кремиковец преди 15 години
Какъв оператор бе мумороци?Кремиковци трябва да бъде закрито!