Станишев обеща: Удрям престъпността!

Премиерът бе категоричен, че натискът върху престъпността трябва и ще бъде повсеместен, системен и от различни посоки
27 окт 2008 16:35,
85
Станишев обеща: Удрям престъпността!
Удар с роза... по престъпността. Снимка: БГНЕС

"Готов съм да дам ясната си подкрепа – политическа, логистична и организационна, за подхода през последните месеци на прокуратурата, ДАНС, МВР и всички ангажирани в борбата с организираната престъпност институции по отношение на натиска върху знакови за обществото престъпни фигури", обяви премиерът.

По време на среща с ръководството на прокуратурата, инициирана от главния прокурор Борис Велчев, Станишев обяви: "Имате пълната ми лична подкрепа, в т.ч. и публична, за ефективната ви работа".

Премиерът бе категоричен, че натискът върху престъпността в България трябва и ще бъде повсеместен, системен и от различни посоки.

По думите му акцията в Дупница е факт, който показва ясната воля на държавата и тези действия трябва да продължат.

"Трябва да бъдат положени максимални усилия, необходими са реални и видими резултати", категоричен бе министър-председателят.

За нов тип политика в борбата с организираната престъпност и корупцията и за мобилизация на цялата държава се обяви главният прокурор Борис Велчев.

Според него това не може да се случи без тясното сътрудничество между всички институции и звена за борба с организираната престъпност и корупцията.

"Има много какво да се свърши още", призна Велчев.

По неговите думи, въпреки упреците за показност, акциите от типа на тази в Дупница създават подходяща среда за системно противодействие на организираната престъпност.

"Ако това се прави достатъчно последователно, можем да накараме гражданите да сътрудничат на държавата в борбата с организираната престъпност", подчерта още главният прокурор.

Борис Велчев посочи още, че дълго време престъпните групировки у нас са действали безнаказано и това прави работата много трудна.

"Става дума за много малък брой хора, които обаче са установили сериозни контакти през годините. Тези хора трябва да бъдат подложени на тотален натиск по всички направления", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
една шекия на Амед , друго не може да удари :-)))Е , може и да цапардоса 10 милиарда евро за един АЕЦ , та после да си ги делнат с Гоце , Овчарчето и товарищите путьоновци .Но , иде криза , нефта поевтиня , трабва да се мине на българския вариант на ограбване и в Россия - открадни на босия и цървулите , и така ще си истински Сер гейовски и Гоцевски олигарх !
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Удряш? Сериозно? И с какво? Как ще се изправиш за да удряш, ти си вечно надупен на Доган.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Dumite, s mnogo obich izrecheni..." Serioja, dokoga shte slushame iziavlenia? Predi teb slushahme Kostov, Saksa, Maksa i Vaksa - kak niama edin normalen politik, koito da milee za taia Balgaria???
81
0
 
0
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Скапан еничарин!!! Какво и кого ще удари това ***...Как ще вдигне ръка срещу онези които го уредиха на сегашният му пост!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Уважаеми Г-н Министър-председател, проилизащ от "лява" партия,Ударете бедността, престъпността сами ще преборим...Спрете геноцида срещу Българския народ вместо да го продължавате с нарастваща жестокост!!!1. Раздавате по комунистически, по 150лв. на пенсиониран "калпак/***", с което умножихте понятието "социална справедливост" по нула!!!2.Синдикатите обявиха;- "Жизненият минимум" е 180лв.(за концлагерист)Всеки, който оставяте да получава доход под този минимум, ОБРЕЧАТЕ НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. (за нормален гражданин)Всеки, който получава по-малко за труда си, ОБРЕЧАТЕ НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв.Дете, което не е осигурена с тази минимална издръжка, ВИЕ ГО ЛИШАВА ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И ГО ПРИНУЖДАВАТЕ НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА!!!!!!Управляващата Ви "Триада"(источно мафиотска организация), вместо да раздава милостиня - да направи;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...Тогава няма да има нужда от подаянията Ви за:"...социалната защита и подобряване живота на пенсионерите, предоставянето на енергийни помощи, осигуряването на допълнителни средства за здравеопазване, образование..."Лично от мен, докато осигурите това, имате всеки ден по един "По здрав"...НАПОМНЯМ ВИ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА;Чл.31(7) Не се погасяват по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието за престъпления против мира И ЧОВЕЧЕСТВОТО.!!! ИЗБОРИТЕ ИДВАТ !!! А а след тях и видов ден!!!
79
0
 
0
 
! Отговори
почти примрял преди 15 години
Удри,гейчо,удри!Цяла България сега тебе гледа,стресната,трогната и очарована от възхищение!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме големи ск***паняци след като такъв ни управлява.
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме големи след като такъв ни управлява.
76
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 15 години
Удари си една Ч-И-К-И-Я
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Удряш на баба си шортите, ***.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама така ли? Наистина ли ще ги удариш мъжленце дрисливо?
73
0
 
0
 
! Отговори
kiko преди 15 години
SHTE UDARISH S GOL GAZ NEKOI PO H_____IA,IZ4ADIE ADOVO.
72
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
шъ удариш... #**#*# :)))))))))))))))))))))))))
71
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Приятели много и от сърце се смях на изказванията ви !....Иска ми се и Станишев да ги прочете ,че да слезе малко от висотите на представите за себе си....БЛАГОДАРЯ ВИ ,че деня ми започна със смях ! Дано така и да завърши....
70
0
 
0
 
! Отговори
ГРУ преди 15 години
Това, че щял да удря !? Абе, *** нали знаеш, че и на една твоя дума не вярваме. Кой покрива престъпността ? Не сте ли вие и вашата криминална организация ? Откакто се образувахте и унищожихте над 60 милиона човека нищо добро не сте направили. Станишев, ти си един от поредните пионки на еврейската талмудистка игра, чиято основна цел е да унищожи народите с православна вяра.
69
0
 
0
 
! Отговори
Пепа преди 15 години
Защо се заяждате със Серж,това е супер готин мъж,като го видя по ТВ и сърцето ми започва да бие лудо,защо ли?
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе тоя се държи като отличник от училище за бавно развиващи се!И на всичкото отгоре и нас ни мисли за такива!
67
0
 
0
 
! Отговори
SnoBeck преди 15 години
Само дали ако удари, империята няма да отвърне на удара?
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да обещаеш е чест, да изпълниш - глупост. Стар комунистически принцип.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега стана интересно - СерГеят срещу Пикаещия в шадравани.