А пък Пурата се появи

Засекли "отвлечения" ексмитничар край автокъща в Горубляне, нищо че снощи поискаха 1 млн. лв. откуп, за да го пуснат
30 окт 2008 17:14,
19
А пък Пурата се появи
Снимка: Булфото

Изчезналият преди близо 2 седмици бивш митничар Георги Георгиев - Пурата, се е появил днес в една от автокъщите си в столичния квартал "Горубляне", съобщи Дарик радио.

От МВР обаче отказват да коментират новината.

Георгиев бе в неизвестност от 17 октомври, а в Софийската градска прокуратура има дело за отвличане, след като камера засне как четирима души качват Георгиев в лек автомобил.

Снощи се появи и информацията, че похитителите на Пурата са поискали откуп от над 1 милион лева.

Името на Пурата нашумя преди около две години, след като бе установено, че води изключително луксозен начин на живот, а обявява доходи само от митническата си заплата.

Преди 2 години Инспекторатът на Агенция "Митници" направи проверка на Пурата, но единственото, което установи, бе, че цяла година Георгиев е бил в болнични.

След въпросната проверка ексмитничарят сам подаде оставка и напусна системата на митниците.

Георги Георгиев се свързва с няколко разработки на бившата ГДБОП за участието му в контрабандни канали.

Пурата е един от обвинените в делото за организирана престъпна група за контрабанда заедно с Ивайло Разложки - Тихия, младши митнически инспектор на аерогара София, както и бившият митничар Радослав Живков - Джими.

Установено бе, че тримата са внасяли месеци наред по 6-7 хиляди GSM апарати, които обаче са обмитявани като аксесоари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
N7 - mnogo dobre gi e kazal. Zasto ni zanimavate s tozi sluchaj? Tova e pulna zabluda. Moje i sam da si e iskal otkupa.
17
0
 
1
 
! Отговори
dublin преди 15 години
RADVAM SE 4E NE JIVEIA V TAZI LAINIANA DARJAVA V KOITO TEMI NA DENIA SA-PURI,MARGINI,BRATIA GALEVI-V NORMALNITE DARGAVI PROSTO TAKIVA GI TIKVAT V ZATVOGA ZA 10-15 GODINI I XORATA GI ZABRAVIAT I SI GLEDAT RABOTAT I JIVOTA NORMALNO,A V BULGARISTAN TOVA SA GEROITE,ZA6TO-ZA6TOTO TE SA LITSETO I SILATA NA DARGAVATA, E GA TI DARJAVATA.
16
0
 
1
 
! Отговори
p преди 15 години
ILI PO TOCNO GUSHLEV.
15
0
 
1
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
занимават ни с такива *** за да отклонят вниманието на хората от големите проблеми !!!
14
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
И нека МВР пак да се чуди и мае защо хората пишат по форумите срещу МВР и защо нямат доверие на институциите, в това число правоохранителните и защо слагат под общ знаменател мафията и съответните органи! Срамота! Жалко, но факт:( Жалко за обикновените служители в МВР, които си вършат работата съвестно... Жалко за цялото ни общество... Жалко за държавата ни...
13
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
И какво - МВР не е проверило автокъщата... МВР изобщо не е знаело, че той е там? Ами МВР да си ходи тогава! Това вече създава впечатлението за едно типично прикриване и то по възможно най-баламския начин... Без коментар... Проблемът май не е нито в пурата, нито в който и да било престъпник, а точно в МВР!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kakvo ni zanimavate s nyakakva pura,ane s
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
дреме ми на балалайката за пурата и изобщо защо занимават хората с живота на някаква мутра ,защо ги правят интересни ,този тип ,братя Галеви Маджовци,Маргини и пр.
10
0
 
1
 
! Отговори
БАЙ ГАНЯ преди 15 години
растрел за такива. Скоро ще го стигне.................
9
0
 
1
 
! Отговори
д преди 15 години
пурата е всяка вечер в МАРАЯ!мога даже да ви покажа коя маса му се пази
8
0
 
1
 
! Отговори
Таня преди 15 години
Повръща ми се от тази държава, от това МВР, ГДБОП и т.н. Как може да ни занимават и по БТВ цели интервюта да правят за този "Пурата". Каква е тази подигравка, какъв е този абсурд. Пурата бил такъв, бил онакъв, не знам си какво било установено, а човекът си живее на свобода необезпокояван. Значи е чист и престанете МВР-то да ни занимавате с него, или ако е такъв какъвто го описвате, какъв ви е проблема да го вкарате където трябва. А-а-а, всъщност пропуснах нещо основно - всички сте в кюпа с такива като "Пурата". Егаси скапаната, корупмирана и продажна държава.
7
0
 
1
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Спомняли си някой "как Тодор Живков педи девети не се криел, защото не го търсели",та с Пурата май е същото.Напомнят да си направи вноската.Поздрав към 1,къде раздават брекенета и лупари,май време е дош ло.
6
0
 
1
 
! Отговори
дансаджия преди 15 години
Много мътна е тая работа. Всички знаеме как действа силово МВР и как си е повикало журналисти определени, които случайно да забелужат Жоро Пурата в Горубляне. А и Миков и Р.Пет. са наясно, че Пурата им плащаше, за да не го закачат. Как вчера искаха милион и половина, пък днес си се яви човека на разходка. И тоя с разработката "лиана" е къде ги дават тия ?
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тия от булфото са големи мизерници. Да знаех да ви бях пратил къде 20 снимки от тоя район безплатно.
4
0
 
1
 
! Отговори
DoDo преди 15 години
Абе коя е тая песничка с ти-ли-ли-раа.. ? :)
3
0
 
1
 
! Отговори
Митко преди 15 години
ПОВЪРНАХ от глупотевините на Миков!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кой е този та толкова ни занимават? Мошеник с когото държавата явно не иска да се справи. Как може крадец от такъв мащаб да има автокъща? Някогашна негова да работи в енергетиката и да се занимава точно с митниците, ми явно никой нищо не иска да направи, а само хей така се хвърля прах в очите на хората.
1
0
 
1
 
! Отговори
Фют преди 15 години
Бих си подсвирквал и стрелял на месо по подобни *** и техните покровители - па - па - паа, следващият..а песничката си върви - ти-ли-ли-раа..па - па - паа