Ковачки купи свободата си за 300 бона

Обвиняват го в източване на ДДС за милиони, претърсват офисите и жилището му, а той: Ще доказвам, че съм прав
12 ное 2008 13:51,
59
Ковачки купи свободата си за 300 бона
Снимка: Булфото

Бизнесменът Христо Ковачки е освободен след разпит в ГДБОП срещу рекордната гаранция от 300 000 лева.

Днес антимафиоти претърсиха десетките му офиси в столицата, включително и жилището му.

Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за данъчни престъпления - източване на ДДС в огромни размери.

В Националната агенция по приходите има доказателства за данъчни злоупотреби в размер на няколко милиона лева.

По неофициална информация Христо Ковачки не е плащал и концесионните такси за мините, които притежава.

"Аз ще се боря и ще доказвам, че съм прав. Ще обжалвам гаранцията от 300 000 лева, които в момента ги нямам, но ще ги търсим", каза Ковачки пред БНР.

"Не искам да мисля странно, че има някакъв политически натиск срещу мен. Нямам нищо общо с управляващите", категорично заяви бизнесменът в отговор на въпрос дали има връзки с някои среди от ДПС.

Той каза още, че засега няма забрана за пътуване.

Процесуално-следствените действия срещу него се ръководят от прокуратурата съвместно с дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция "Криминална полиция".

През последните няколко години Ковачки мощно навлезе в енергийния бизнес на страната и направи според него "големи инвестиции в съседна Сърбия".

Само преди седмица той публично застана зад новата политическа формация Движение "Напред", в която влизат ВМРО, част от БЗНС и неговата партия "Лидер". Преди по-малко от седмица - на 6 ноември, Христо Ковачки стана собственик на Общинската застрахователна компания.

Неговата фирма "Ел Ем Импекс" беше единственият кандидат на търга с явно наддаване, който се проведе в Столичната общинска агенция за приватизация.

По данни на полското списание "Впрост" Ковачки е сред най-богатите хора в Централна и Източна Европа - на 98-о място със 700 милиона долара. 

Справка в съдебно-правните регистри ДАКСИ и АПИС показва, че 46-годишният Христо Ковачки е собственик на 13 дружества с различен предмет на дейност.

Отделно бизнесменът участва в управлението на 22 фирми.

Ковачки е собственик на:

- 100% от капитала на "Щайн – Христо Атанасов";

- 50% от "Топ–интернешънъл" ООД;

- 100% от "Ел-Ем – Импекс";

- 100% от "Европа мюзик”;

- 50% от "Гранд хил";

- 100% от "Мах 2000";

- 50% от "АРЗ – КАТ";

- 100% от "СБА – София";

- 100% от "Данесто";

- 80% от капитала на "Трейд – Ди" 2004;

- 100% от "Лимтрейдинг";

- 100% от "Бос";

- 100% от "Пауър Фул".

Обвиненият в данъчни престъпления бизнесмен е в ръководството на следните фирми:

"Ел-Ем – Импекс", "Топ–интернешънъл ООД", "Щайн – Христо Атанасов", "Ню партнерс", "Фина механика", "Европа мюзик", "Мах 2004", "АРЗ – КАТ", "Нова Деница", "Люлин – Орион", "СБА – София", "РУМ – Деница", "Данесто", "Комсиг", "Трейд – Ди 2004", "Лимтрейдинг", "Лазерни и оптични технологии", "Бос", "Пауър Фул", ЕТ "Щайн – Христо Атанасов-Клон", "Борико 2007" и магазини "Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Забавна математика преди 15 години
В съответствие с имотното състояние на обвиняемия Христо Ковачки, 700 млн. щ.д., за да бъде пуснат се заплаща парична гаранция от 300 000 лв. Изчислете какво е имотното състояние на Мариус Цаков, бивш зам.областен управител на сф област, когато последният заплаща парична гаранция от 30 000 лв.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Невинен ли..хахах....Един от хората,които очаквах от 2-3 години дори да гръмнат показно....скоро не е имало убийство все пак....затънал до гуша,дадоха му всичко на ръка,да управлява,но е май истина,че няма нищо негово....поредния Доктро,поредния Самоковец,поредния Фатик ...простов много по-развития му вид...години по късно...
56
0
 
0
 
! Отговори
tupanari преди 15 години
nali se se6tate 4e,sre6tu nego da bqgate.ne mojete da go stignete!!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
tupanari преди 15 години
eiiii ostavete go 4oveka be zavistnici....!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Прав си!!!!И още нещо - манипулация има във всички държави. И в Щатите, и в Европа и къде ли още не. Финансови кризи, необходимост от войни, щото Бин Ладен бил терорист и глупости, глупостиииииии.Американците разполагат с такива модерни оръжия /ако си гледал по Дискавъри и Нейшънъл Джеографик/, че могат от Америка да го унищожат чак в Афганистан ако щеш.Яко ограбват и ще ограбват със законови механизми и в БГ и в света. А законовите маханизми ги определят, така наречените "законотворци", на които им е казано какво трябва да приемат като закон. Те законите не са за тях, те са за нас. След някоя и друга година ще трябва да гласуваме задължително, за да може манипулацията да е още по-голяма и т.н.Сега в БГ си е жив комунизъм само, че под друго наименование. В Щатите лека-полека започват "национализация" на имуществото на гражданите /чрез финансовата криза/, незнам дали няма да стане същото и в БГ.
53
0
 
0
 
! Отговори
ikur преди 15 години
ти определено си един от верващите . :-D
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
45, абсолютно съгласен с тебе. по bTV редовно ни лъжат и манипулират за т. нар. продажба на гласове. Истинската продажба на гласове и корупция става в Народно събрание. след избори там винаги се търгуват от министерски кресла до пари от бюджета. и така гласуваш за една партия, а после се оказва че гласът ти е изтъргуван за съвсем други цели, партии, средства и т.н. така е като има много партии и всяка гледа да открадне гласове и да ги изтъргува след това чрез бюджета или чрез други сделки. но тази корпуция произтича от самата демокрация и пазарна икономика и няма спасение. освен да се махне... "демокрацията"
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато някой мафиот иска да си ояисти името си поръчва "акция". После се оказжа, че парите му са честно спечелени и всичко е ок.
50
0
 
0
 
! Отговори
toi e преди 15 години
Abe 47 mnogo znaesh ti we! Bili izvestni a? Tova moje samo edin i ograni4en 4ovek kato tebe da go kaje!! Hahahahaah Blajeni da sa verva6tite!!
49
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
te za tva, sled 10ina god v bg ste sa ostanali samo ***, turci,i komunisti
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пича не е самоковец, а от с. Маджаре, на 12км от Самоков посока Говедарци!
47
0
 
0
 
! Отговори
леви преди 15 години
Ако мисли така, никога няма да се "освободим". Лицата, които притежават парите на България са ИЗВЕСТНИ на всики. Имена, имоти , сметки ...всичко е налично в следствието и службите. Трябва само да получим достъп до там. Именно защото цялта политика ни е театър, то лицата които я организират са сами на себе си най-големите врагове. По-умните тук трябва да се досетят как може това да бъде използвано сртещу тях !!
46
0
 
0
 
! Отговори
do 45 преди 15 години
DANO GO PROUMEAT POVE4ETO OT NAS
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До 42: Кви партии бе, човек. Няма партии, политика и тем подобни. На власт идва този, който те са си поставили, а не този, който ти си избрал. В полезрението на медийте и обществото идва този, който вече си е "свършил работата". Всичко е една голяма манипулация. "Партията" е само една, всички други са излюпени от нея. Стратегията е измислена още преди да дойде "демокрацията" в България и в страните от източния блок.Крайно време е това да стане ясно на всички.До 41: Как предлагаш да ги избием и да се освободим?Лесно е да се каже, трудно е да го направим. Това те го знаят и са спокойни за делата си.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
слушам и не вярвам на очите си!!!*** погват някого май само като им подпали чергата...михлюзи нещастни!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
belov преди 15 години
samokovec kakvo da pravi6
42
0
 
0
 
! Отговори
Petko преди 15 години
Който се засили към политиката, ще получи мощния ответен удар на Партиите. Почва се войната на компроматите и обвиненията за сестрата - , които няма нужда да се доказват, а просто да се тиражират в медиите. Отработен партиен похват, който се предлага по един и същи начин вече много години, но видиотеният електорат въпреки това така и не схваща. Утре всички пенсионери ще шушукат в хоремага колко милиона са откраднати, ще цъкат с език и ще сипят клетви срещу богатите. Всички политически противници са бандити, крадци и мошеници, ***, ненормалници, ченгета и какво ли не. Просто е учудващо как такава елементарна стратегия за оплюване все още върши работа. Не че Ковачки е чиста вода ненапита.
41
0
 
0
 
! Отговори
леввитар преди 15 години
Празни приказки, колкото да ни забулят очите.Истинската мафия си яде на наш гръб. Предлагам да шщурмуваме ДАНС, да вземам информацията от Тайни служби за всички поставени лица и мафиоти.След това да издебнем и ИЗБИЕМ всички. После парите от банковите им сметки да използваме , за да построим държавата наново.Все още има лица от властите, които могат да помогнат за това.Българи трябва сами да се ОСВОБОДИМ ! Иначе сме обречени..
40
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Хехехе, чак пък на Маргина - и без това само това разбрах от шльокавицата ти, но доста ме разсмя и повече не ми трябва да чета.
39
0
 
0
 
! Отговори
Стига глупости! преди 15 години
Tия глупости за кредитите ги чухме още през май - както се видя - банката не фалира, а цъфти на фона от фалиращи банки в света.Освен това - разпространяването на лъжи за банките е наказуемо и това че си в нета няма как да те спаси!И трето - няма как да се знае - банкова тайна, така че няма начин Ти да знаеш!