Прокуратурата във Враца повдигна обвинение срещу Митьо Очите

Желязков е обвинен в създаване на престъпна група, склоняване към проституция и трафик на хора
12 ное 2008 23:05,
3
Прокуратурата във Враца повдигна обвинение срещу Митьо Очите
Митьо Очите. Снимка: Булфото

В сряда вечерта е повдигнато обвинение срещу Димитър Желязков (Митьо Очите) за съучастие - като извършител, заедно с врачанския бизнесмен Йордан Тонов (Данчо Пръча), в организирането и ръководенето на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция.

Това съобщи говорителят на окръжната прокуратура във Враца прокурор Камелия Трифонова.

Тя уточни, че обвинението е по чл. 321 от НК, който предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Желязков се е запознал със събраните по досъдебното производство за дейността на групата на Тонов доказателства.

Обвинението му е повдигнато в присъствието на неговия защитник Илиян Василев, допълни Трифонова.

Във вторник Димитър Желязков бе приведен от окръжния затвор в Бургас в следствения арест във Враца с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
novak kupenov преди 15 години
ami taka ste e kato ne znaete kade jivete oste.darjavata e takava bat Mitko ne e vinoven. gОтдел Връзки с обществеността Прокуратура на Република България Преглед на печата петък 14 ноември 2008 г. Депутатски имунитет покри магистрати с 8 обвиненияОт определение на съда излиза, че ако имаш съучастник от парламента, си защитенПавлина Желева Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия зам.-шеф на обвинителите в Оряхово Димитър Викентиев, който стана известен като първия арестуван магистрат след отпадането на имунитета им. Той и бившият следовател Цецо Кривачков са обвинени за осем престъпления - две корупционни, три за изтръгване на показания, както и за принуда, осуетяване на наказателното преследване и "спасяване от правосъдието" на виновен. В мотивите си съдът указва на прокурорите да замразят процеса срещу двамата заради имунитета на третия им съучастник - депутата от "Коалиция за България" Тома Томов. Така Викентиев и Кривачков, които са записани десетки пъти да уговарят цени за прекратяване на разследвания и да предупреждават сводник за полицейска акция, се оказаха под закрилата на депутатския имунитет. Народният представител Томов е бивш шеф на прокуратурата в Оряхово и след като бяха открити данни за участието му в корупционната схема, главният прокурор Борис Велчев поиска от парламента да свали имунитета му. Депутатите отказаха с мотива, че доказателствата за престъпления на колегата им не са достатъчно убедителни. Материалите, дадени от обвинителите на парламента, бяха прочетени само от трима депутати, един от които самият Томов. Тогава прокуратурата раздели делото на две и остави всички материали срещу Томов да чакат, докато изтече мандатът му като депутат. Доказателствата срещу съучастниците му Викентиев и Кривачков бяха внесени в съда през януари, но едва вчера делото се гледа за първи път. Съдията Иван Стойчев обаче излезе с определение, че след като Томов е съучастник, делото срещу него не може да бъде отделено. Затова той препоръчва на прокурорите да съберат двете дела и да ги замразят, докато Томов не остане без имунитет, т.е. да чакат да изтече мандатът на парламента и да се надяват, че той няма отново да бъде избран за депутат. Другият вариант, който съдията предлага на прокурорите, е да поискат имунитета на Томов. "Няма как да поискаме отново, защото няма нови обстоятелства по делото. Попадаме в омагьосан кръг", заяви наблюдаващият прокурор Стелиана Кожухарова. Океан от поквараДепутатски имунитет пази от съд двама магистратиДневник Какъвто парламентът, такава и съдебната система - ще възкликне непредубеденият човек пред сюжета за двамата обвиняеми магистрати и техния съучастник депутат, к
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бургаския съд се подигра с всички потърпевши от тази *** Очите като даде 4 г. на наркобос, сега ще видим Врачанския дали разполага с качествени служители спазващи законите.