Топлофикация стана държавна

Държавата си я поиска, след като преди години я дари безвъзмездно на Столичната община
13 ное 2008 13:18, Красимир Ангелов
13
Топлофикация стана държавна
Снимка: Булфото

Столичният общински съвет (СОС) днес гласува прехвърлянето на акциите си в "Топлофикация-София" на държавата. Докладът за прехвърлянето на акциите е приет от общинските съветници с 50 гласа „за”.

Въпросът за собствеността на "Топлофикация-София" (където към момента общината има дял от 58%, а държавата – 42%) „виси” от месеци и се прехвърля между Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) и общината най-вече заради големите дългове на "Топлофикация" към "Булгаргаз".

Министър Петър Димитров предложи "Топлофикация" да има един собственик, за да може по-успешно да се управлява и приватизира. Първоначалното предложение на Димитров беше общината да изкупи от държавата нейния дял в дружеството, вкл. да гарантира дълговете към ЕБВР и Световната банка.

Оказа се обаче, че няма законова възможност държавните гаранции към банките да бъдат поети от общината.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 15 години
Пак няма парно нито у нас нито в работата ми?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много сте отворени някой- някой не са плащали защото са нямали! А топлофикация къде е спала че след 3-тата сметка не е взела мерки. Лихвите по-големи от главницата. Хората се издължават, а тези който са безработни - им трябва помощ от държавата.
10
0
 
0
 
! Отговори
Веки преди 15 години
От както съществува парното, тичам да плащам пръв, още преди да ми е излязла сметката. А сега си спомням, че имаше хора, които ми се надсмиваха преди 2-3 години и казваха - давай, давай, все някой трябва да плаща! А сега - НЯМАМ ПАРНО!НАКАЗАН СЪМ за това, че съм бил най-изрядния платец! Ама мен не ме интересува това, че други не са плащали, защо трябва АЗ ДА СТУДУВАМ? А НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ - КАК АЗ ДА НАКАЖА ТОПЛОФИКАЦИЯ? Щели да пуснат на ВСИЧКИ - платили, не платили до вторник! Е РЕШИХ ВЕЧЕ - НЯМА ДА ПЛАЩАМ повече и може да ми е по-топло!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
искат да купят всичко, незаконно и да им плаща мизерния българин за кирливите услуги. Ще я купят без пари и ще искат после мега парите за топлина ... ще минем на ток, .... ще купят и нек за без пари и там ще се опитат да ни одерат, ... ще си купим генератори на бензин и нафта ... ще вдигнат и петрола и горивата до безбожни суми. И ще си купим слънчеви батерии като централата на гоогле за няколко тера-мега-ултра-супер-ултимате вата и сам ги еб*л в мършляците. И сам воина е воин, ще доиде деня когато всичко ще им се върне от някой фанатик. И всички ще разберат за това.
8
0
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
Сметките трябва да се плащат! Мама на село си плаща сама парното! Не чака друг! Общинско не цъфна. Държавно като не плащате ще върже! А като стане частно ще ви пукат ушите и който не плаща ще си ходи при мама на село!
7
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Юнаци, два милиона "софиянци"да съберем по един лев и да си ОТКУПИМ от "лошия собственик-дъжавата" Топлофикацията.Добрия "частник"не само живи ще ни одере,ами и з.адника ще ни цъфне от грижа за нас.Аз също съм кандидат да я купя за "1"лев,ама не съм в пейзажа.Ковачки едва ли,но Цоко Нехризов сигурно ще я клъвне.Не забравяйте това предположение.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че пак потребителите ще са потърпевши от цялата тази работа, е повече от ясно, ама поне да вземат да го пуснат най-накрая това парно, че умряме от студ!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
ne kazvat. Samo edno e iasno - bulgarite ste plashtat za neia
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
екстра. монопола е ясен. ако е частен поне може да се очаква часническо отноиение.. от типа на ти топлото дай ми парата и като некои краде от часника може да очаква дебел да дойде да си сабере парата ... та за нас "лоялните клиенти" май би било по- добре
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
stava stra6no - 6te trqbva da pla6tame za toplo ;)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е ковачки ви чака ...да обявите честен конкурс и той по най честен начин да купи следващата топлофикацийка
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде честито! Край, стана каквато стана - до няколко месеца ще приватизират Топлофикация за 1 лев, считайте че е станало вече! Става страшно - частен монопол ни чака!