В главните роли: Сергей (млад ватман), Емилия (гипсова отливка)

БСП с ново видео по случай конгреса
17 ное 2008 22:15,
276

Българската социалистическа партия (бивша комунистическа) пусна на официалния си сайт агитационно видео за 47-ия конгрес на Столетницата.

Главни действащи лица в 45-секундното видео са министър-председателят (в ролята на млад ватман) и министърът на културата Стефан Данаилов.

В разговора се включва и по-възрастен мъж, който се намира в трамвая и казва: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите".


Клипът е заснет за 2 часа в ретротрамвай, съобщи говорителят на БСП Жанет Пашалиева.

Снимките са направени в района на „Спирка Журналист“ в София преди десетина дни.

Агитационният материал е направен по сюжет от филма „На всеки километър“, където главната роля се изпълнява именно от Данаилов.

Идеята за настоящия клип е на депутата Кирил Добрев, поясни Пашалиева.

Тя отказа да съобщи стойността на краткия филм, както и коя фирма го е направила.

Пашалиева обаче не скри, че за случая е ангажирана външна продуцентска къща. Актьорите участници в продукцията не са получили хонорар за работата си.

Клипчето ще бъде представено официално тази нощ по БНТ и ще се върти в медията до началото на 47-ия конгрес на БСП, който ще се проведе тази събота и неделя в зала 1 на НДК.

Междувременно стана ясно, че във вторник министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще си направи гипсови отливки на ръцете.

4 дни преди Деня на християнското семейство – 21 ноември, Масларова ще сподели пред медиите повече за политиката за закрила на майчинството и промените, които се очакват през следващата година.

Церемонията ще се проведе в зала МАТИ на НДК в 12,30 часа.

В духа на новините и за разведряване на обстановката нека си припомним част от „идеите и мечтите“, зад които Столетницата стоеше преди рухването на тоталитарния комунистически режим:

На партията - вярност, на народа - чиста вода. (Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")

Човекът е главна фигура в животновъдството.

Да живее българо-съветската дружба между народите!

Да живее международното положение!

Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите. (Лозунг в консервен завод)

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! (Лозунг в птицеферма)

Повече камъни за народа. (Надпис в каменна кариера)

Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини)

Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък)

Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! (В консервния завод в Пазарджик)

Във всеки дом добитък. (Плакат, издаден от "Наука и изкуство")

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
възмутена съм, че на трамвая го няма Евгени Минчев, ама как може, за един сергей може, за други не може.
274
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Това е трамвая на ужасите. Следва продължение.......
273
1
 
2
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Lambo kakto se e oial simvolizira kak komunistite vse oshte ograbvat hranata na naroda.
272
1
 
2
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Lambo kakto se e oial simvolizira kak komunistite vse oshte ograbvat hranata na naroda.
271
1
 
2
 
! Отговори
Ignats Goldzier преди 15 години
e, neee, evalata, seriozno, nqma takava parodiq :D poklon im na ideite...ako i za drugite neshta bqha tolkova ideini, cena nqmashe da imat..no pone ni e zabavno, v tazi nasha malka, otivashta v gori Tilileiski Bylgariq...
270
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kak ne gi e sram????????????? Sled tolkova gadosti i porazii. Eeeee, ama samo v BG moje tova da se slu4i. Izvinete mi frenskiq no tiq 6ibani komunisti samo me karat da povru6tam i ni6to drugo. Bezskrupolni smrudlivi zadnici!!!!!!!!!!!Za tova 6te sme na tova deredje Drugari i drigarki!!!!!
269
1
 
2
 
! Отговори
PRINC преди 15 години
Stanishev za pozor stanahte oseshtash li,kato ministar precedatel na darjavata Balgariq,az vi svarsheh vsi4ko vashiq mandat srinah do osnovi cqlata darjava sled koeto,polojih osnovite,nakraq otcepih cqla severoisto4na Balgariq s vsi4ki nali4ni moi resursi,avtonomna darjava na saidenenite amerikanski shtati,znaesh li kak se kazva noovootkritata darjava PRINC,da vie 4estita zagubata na teritorii,osnovan e ministerski savet i dori si ima prezident,mai se kazva Obama,useshtash li zamirisa 4ak zasmardq na govna okolo vas,beshe izbran drug 4ovek za prezident ama v tozi slu4ei Obama si ostava na posta prezident na shtata PRINC,i dobre znaesh Stanishev,ve4e ste nikoi v tozi shtat na Amerika
268
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
G L A S U V A I T E !!! Ne ostavqite nqkoi drug da glasuva vmesto vas
267
1
 
2
 
! Отговори
noname преди 15 години
Money for nothing!!!за съжаление това е отражение на реалноста в тая държава!!! много, много жалко наистина....пълен Ъпсурд!!!
266
1
 
2
 
! Отговори
dgd преди 15 години
"НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НАРОДЪТ Е ЗАБРАВИЛ ОНЕЗИ ТРУДНИ, НО ПРЕКРАСНИ 45 ГОДИНИ" - слава богу, не са забравени. И не трябва да се забравят. Трябва да се напомня на поколенията каква чума е комунизма и колко промити мозъци останаха след него.
265
1
 
2
 
! Отговори
vencislav преди 15 години
daite da si opravim darjavata kato i opravliavat kadarni hora koito misliat za Balgaria i za naroda ,pisna mi da jivea v edna *** darjava da se 4uvstvam vse edno sam emigrant .uspeh bratia i sestri
264
1
 
2
 
! Отговори
Халил преди 15 години
В текст 263 да се чете:...за свое лично щастийце, надеждите...и...не е смачкана от тежестта на собствения им .
263
1
 
2
 
! Отговори
Халил преди 15 години
Жалки,синкави, безцветни, кафеникави, герберови и всякакви други *** седесарчета, страх ли ви е? Да, "не е като едно време" - "Столетницата" се променя! Тя си позволява да бъде иронична към себе си в оплювания от вас клип, защото го може. Променя се, за разлика от вас, останките от миналото, отрепките на капитала, внучетата на дебелогъзите фабриканти и чокои, които през последните 19 години от т.нар. "преход", гонейки химерите на дедите си за своето лично щастийце, надеждите на българския народ за социална справедливост и щастие за всеки по отделно и за всички заедно.Той се надяваше,работейки честно 45 години, а-ха да ги постигне, когато новите дебелогъзльовци от "червената буржоазия", ваши достойни партньори под егидата на Монката, решиха да ограбят труда му заедно с вас, алчните реститутки. Бойте се!Дебелогъзите червени ***, завладели ръководството й, скоро ще бъдат изринати от редовете й от гнева на тази част от народа, която успее да осъзнае своята реална пролетаризация, маскирана от приказките за европейско бъдеще и глобален просперитет.Скоро "Столетницата" ще покаже, че е една истински народна партия,или по-точно всенародна организация за справедливост.Има в нея такива здрави сили, на които главата им не е смачкана от тежеста на собствения им .Гледайте по-често клипа, спомнете си, че по-рано от трамваите се хвърляха бомби срещу копоите на капитала, като израз на едно безсилие. Народът обаче поумня. Десетилетия наред се е чувствал свободен, щастлив и уверен в себе си, докато вие, чрез своите "червени" адепти, отново не показахте зурлите си.НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НАРОДЪТ Е ЗАБРАВИЛ ОНЕЗИ ТРУДНИ, НО ПРЕКРАСНИ 45 ГОДИНИ НА ОБЩ ПОДЕМ И ВЪЗХОД. Неби!Сега бомби няма да хвърля и кръв няма да лее. ЩЕ ВИ ИЗТРЕБИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ, ЧРЕЗ ИЗБОРИ, колкото и да си плащате за да не стане това, колкото и гласове да купите! На вас ви остава само едно - да се удавите в мракобесната си злоба.Аз съм българин на значителна възраст, но вярвам на младите в БСП.Те ще изринат постепенно номенклатурната *** от редовете й. Вярвам на Сергей, който,получил много в аванс от обществото, показва, че иска да му върне една достойна отплата от усилия в правилна посока.Въпреки пречките от страна на синкавите червенономенклатурчици в БСП. Член съм на друга българска партия, но на следващите избори ще гласувам за БСП. P.S.Клипът ми хареса! Прочетох почти всички страници от излиянията ви в сайта. Не се извинявам за просташкия си език - той е беден за да предаде погнусата ми от вас, синкави синковци.
262
1
 
2
 
! Отговори
BG гражданин преди 15 години
Тия хора се правят на идеалисти, а реално крадат така, както и през османско робство не са ни крали.
261
1
 
2
 
! Отговори
ззз бляк преди 15 години
Това е гнусно и долнопробно, доповръща ми се. От всички показани в клипа най-умен е трамвая. Де го ся доганчо, да си припомни как взривяваше влакове и да гръмне тая мотриса?
260
1
 
2
 
! Отговори
hilander преди 15 години
Хората погребаха комунизма още през 90-та и забравиха че е съществувал, ние още тъгуваме по него - ние не, но една голяма част от българите. Тези кокошкари, (само те останаха в БСПто) много умело използват тази наивност и носталгия, и манипулират хората. Те и ДПС са наистина туморът на България, дано не излезе злокачествен...
259
1
 
2
 
! Отговори
GB преди 15 години
Чудя се кой ги изпързаля комунистите с идеята за този клип! Или май сами се изпързаляха! Това е абсурд! Целия клип е пропит от носталгия по миналото и това дори открито се афишира. "Но мечтите и идеите са пак същите" изречено в прав текст от Ламбо министъра!!! И това за една партия претендираша за промени и нови свежи идеи!!!! Ама наистина не е като едно време! Сега "мечтателя" в трамвая на миналото е само един при това на преклонна възраст! Е по-голяма антиреклама на БСП и сам Господ, пърдон Бойко Борисов не може да ссъчини! Тя хора в прав текст казват следниото: ГОСПОДА, НИЕ СМЕ ЛУДИ1 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС!!!!!!!!!
258
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
СЕРГЕЙ, ТУК СА И ЛЪЖИТЕ И ПАРИТЕ!
257
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Боже, помогни ни, да се спасим от нашите изродени комунисти, които се нарекоха социалисти, а си останаха върли болшевики! В България никога не е имало и няма да има Социалисти от типа на Жан Жорес и Митеран! Боже, спаси ни колкото може по-скоро от тази напаст, която ни нападна, като раково заболяване и не можем да се излекуваме! Боже, чуй ни! Помогни на народа да се опомни! Амин!
256
1
 
2
 
! Отговори
отврат преди 15 години
ОТВРАТИТЕЛНО! ДОПОВРЪЩА МИ СЕ!