Айде няма нужда от подаръци. Криза е

Николай Василев разпореди: без календари и армагани, така пестим парите на данъкоплатеца
23
Айде няма нужда от подаръци. Криза е
Ще дойде ли Дядо Коледа? Снимка: БГНЕС

Празничните календари, химикалки, тефтери и други рекламни материали във връзка с наближаващите коледни и новогодишни празници ще останат сладък спомен от миналото за служителите в Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Министър Николай Василев издаде разпореждане да не се поръчват подобни екстри.

Според него по този начин разходите за стотици и хиляди коледни и новогодишни картички и рекламни материали, които ведомствата произвеждат всяка година, биха могли да се спестят на данъкоплатците.

Още повече че в момента има световна финансова криза и никой не може да каже докъде ще се разпростре тя и докога ще продължи.

Николай Василев препоръчва на второстепенните разпоредители с бюджетни средства на министерството, например областните управители, също да се въздържат от коледни и новогодишни подаръци.

Той се надява по същия начин да постъпят и другите министерства и агенции.

Така че ако не получите картичка за Коледа, не си мислете, че някой ви е забравил. Криза е.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vsichko tova e politika za da mogatda se izperat bogatashite parite.izvinqvam se no nqmam kirilisa.
21
0
 
0
 
! Отговори
Bak преди 15 години
Стига с тия щуротии.Сега нямало да има и 13 заплата. Че то кога е имало, аз нямам спомен държавата да е раздала 13 заплата, всичко е било от фирмите и предприятията - ако има икономии раздават награди стимули , ако няма не. Но държавата никога не е давала. Тази година уреваха урталъка- ЩЕ ДАВАМЕ ДОБАВКИ, ЗАПЛАТИ. Сега пък друга песен - УЖАС ГОЛЯМА КРИЗА НИЩО НЯМА ДА ДАВАМЕ. Та ния през коя година не сме били в криза? СМЕШНИЦИ
20
0
 
0
 
! Отговори
do 1 i 3 преди 15 години
vie nemate ni6to v glavite si,barabar s toia sme6nik
19
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Аз пък си спомням как Серго се биеше по гърдите и разправяше, че няма такова нещо...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"а много по-удобния и много по-многофункционален Open Office е безпалтен "No Comment - ourvo proveri kak stoqt neshta :D Po-udoben - moje bi sled 100 godini, po-funkcionaled - sled pone 200. Za gornite dve normalnite firmi predpochitat da si platiat i da im e mirna glavata :D
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво, НФБ. Не бях се сетил, че кризата, тръгнала от САЩ, е заради интересите на Черепа... Нито че се надпреварваме за капиталите на страна, която е в най-тежката фаза от кризата и... която в момента не инвестира.Иначе с две ръце се присъединявам към 14 - да се обучат да работят със страшните машини, наречени "Персонален компютър".С малка поправка - лицензът за МС Офис струва 800 долара, а много по-удобния и много по-многофункционален Open Office е безпалтен - да ги обучат на него.
16
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 15 години
Да бе! Има най-вече буболечки......те ще си изкарат страхотни празници, за разлика от обикновения българин....
15
0
 
0
 
! Отговори
филм преди 15 години
вчера даваха даже холивудска продукция за тоя гнусен очилат плъх. колко известно стана това джудже
14
0
 
0
 
! Отговори
einss преди 15 години
По-добре тези средства да се инвестират да се обучи държавната администрация за работа с интернет и МС Офис, отколкото да им подаряват тефтерчета и химикалки. А картичките могат и да са електронни.
13
0
 
0
 
! Отговори
един данъкоплатец преди 15 години
Не се ли умориха да се гаврят с нас и не разбраха ли тъпите им глави най-сетне, че не са по-умни от нас. Няма за картички и календари за Коледа, а има за високи пенсии да си гласуват. Боже, до кога ще ги търпим да ни се подиграват.
12
0
 
0
 
! Отговори
PITT преди 15 години
Най-накрая ще се спре кръговрата на ***, които, освен че не се използват, не се изхвърлят и разделно. Щот тя държавната администрациа нещо стойностно на тема подаръци не може да роди. А този които се е загрижил за производството трябва някои да му обясни че целия този *** се произвежда в китай, и тук за плеване на едно лого никои не получава почти нищо, а вредата върху околната среда които държавата ни понася е по- голяма, щот после не си го носят обратно целия *** в китай.Редно е да се спре това наистина.
11
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Не се прави на икономист и много разбиращ. Чел - не дочел! Какво, на полуинтелигент ли ще се правиш. *** примери, елементарно разсъждение. Поне се поинтересувай малко, пък тогава се прави на велик да даваш оценки и мнение. Цапаш.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евала, има и мислещи политици в България, които не действат по принципа след мен и потоп!Държавните раходи спокойно може да се орежат с 50% ако се увеличи малко ефективността на системата! Подаръците в държавните фирми са излишни, защото това е с чужда пита помен да правиш! Не харчете моите данъци за глупости!
9
0
 
0
 
! Отговори
KOMUNIST преди 15 години
naj golemijat podarak e da si podadesh ostavkata
8
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Къде е проблема за собственото производство?защо отблъснахме навремето "ровър"..защо загубихме "Рено"...защо купуваме дрехи от Турция...?нима не може да се произвежда текстил в България..Нима нямаме мощности в шивашката индустрия..какво е положението в селското стопанство..внасят се плодове и зеленчуци от Македония..Турция..Гърция!!!Лоши ли ни са климатичните условия..лоша ли ни е земята ..нямаме ли реки....хр.ковачки изнесе тютюневият бизнес в Босна!плама бе изнесена от Ил.павлов в Македония..Кремиковци..купуват се предприятия в Сърбия!!!И да бяха само тези примери...Маджо е на свобода и си живурка в САЩ ...колко пари изтекоха на там под различни форми..Това е престъпление!Предателство на националните интереси и безхаберие е другата дума..Червените олигарси на всички нива саботират частната инициатива!Дребният производител се унщожава съвсем съзнателно..Няма я и средната класа от интелектуалци..
7
0
 
0
 
! Отговори
феникс преди 15 години
ТОЗИ ЧОВЕК СТАВА ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ - ТОЙ ГО МОЖЕ,ПЪК И МУ ЛИЧИ
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом още неоткраднати пари,приберете си ги.Защо да копувате глезотиики.Те и без това не им трябват,защото не правят нищо.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как да не се изнасят капители,човече , като тези капитали са чужди, внесени са у нас и сега хората си ги искат обратно. Ето я другата по-вероятна ситуация:1. Министерството поръчва хиляди календати и други рекламни материали2. За поръчката им плаща на производителите3. Производителите с тези пари си погасяват кредитите към банките, защото те са им вдигнали лихвите:4. Банките връщат тези пари на закъсалите си собственици в чужбина, които си ги искат обратно, за да оцелеят5. Пари - никаде. Ни у хората ни у бюджета.Иначе в учебниците точно това пише като лек за кризи, обаче този лек лекува само икономики, които имат ресурса да задоволяват по-голямата част от потреблението със собствено производство...а нашата не е такава
4
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
няма картички няма календари..свива се един сектор който ги произвежда..съкращения и безработица....!Изхода от кризата не е ограничения а ...въртене на парите по-разнообразно...повече хора да имат достъп до средствата...Кризата е някъде в главите ни...това е поредната масова манипулация, целяща да изпере дълговете на големите играчи....Пак пешкира ще се обере от плебса...Кредитният милиардер В.Божков -Черепа..и другите червени олигарси махсимум да станат милионери...пак ще се източат поне по 1000-2000лв от плебса , който представлява 99% от българското население или това са си чисти 7-8 милиарда, ако не и повече...!Борбата с този феномен е да се затвори кранчето и да не се изнасят капитали..ДА СЕ ИНВЕСТИРА В СТРАНАТА!Днес сме в надпревара за привличане на средства с такива играчи като САЩ и страните от Западна Европа!Изоставаме в новите технологии...няма алтернативни енергийни източници..Полезните изкопаеми..руда и т.н . не са без край!За новите технологии ще имаме нужда от редица цветни метали като сребро..мед...а те са в чужди ръце!!!Изнасят се за жълти стотинки..Предават се стратегически интереси в дългосрочен план!
3
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
не съм му фен, но това е един от малкото хора в това правителство, който мисли с главата си и се държи адекватно на ситуацията, като в същото време се опитва да направи и нещо