Неочакван обрат! Драшков бил измамен, не измамник

Съдът го пусна на свобода, без да му налага мярка за неотклонение, а задържа общинарката Ивалина Трифонова
2 дек 2008 07:05,
46
Неочакван обрат! Драшков бил измамен, не измамник
Петър Драшков. Снимка: БГНЕС

Братът на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков - Петър, се оказа жертва на измама, а не мозък на стройна структура за имотни измами.

Това стана ясно късно снощи, когато Софийският районен съд освободи Драшков от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение.

Магистратите обясниха, че обвиняемата за съучастие на Драшков Ивалина Трифонова, която също бе арестувана, е имала достъп до документи с подписа на кмета.

Пред Драшков Трифонова обяснила, че е представител на Столичната община и може да уреди продажбата на два парцела в жк "Стрелбище" за сумата от 937 хил. лв. и 3 млн. евро като подкуп.

Драшков се съгласил на предложената оферта и платил 1 млн. лева.

На 18 януари Трифонова предала фалшивия договор за продажбата на имота на Драшков.

Според съдията няма обосновано предположение, че Петър Драшков е извършил престъплението, в което е обвинен, тъй като той не е съзнавал, че борави с фалшиви документи.

С тези мотиви магистратите пуснаха Драшков да си ходи.

Преди това обаче той заяви, че никога не се е виждал с човек, който да му се представя с името Ивалина Трифонова и предполага, че става дума за лице, представило му се като Мира Иванова Димитрова.

Прокурорът по делото бе категоричен, че ще протестира определението на Софийския районен съд.

Мярката на Драшков ще бъде гледана на втора инстанция на 5 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
обизяна, бегимота-крокадила, кашалота и бг
44
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
обизяна, бегимота-крокадила, кашалота и бг
43
0
 
0
 
! Отговори
бай х преди 15 години
дори да е вярно, че той не е имал и представа кви ги върши и е жертва на зимама, все пак остава един много мътен момент - въпросната *** му е обяснила, че се искат 937 хиляди евро и 3 млн, евро като ПОДКУП - и той се съгласил, дори платил част от парите. Е, ДАВАНЕТО НА ПОДКУП НЕ БЕШЕ ЛИ НЕЗАКОННО ПО КОНСТИТУЦИЯ? защо е пуснат без никакви обвинения, след като и сам е признал, че е приел офертата?
42
0
 
0
 
! Отговори
yt преди 15 години
*** гаден. корумпак.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За всичко са виновни журналистите. Така ами, изобщо не става ясно за какво точно е бил измамен Драшков:1. За това, че имотни сделки се вършат в кафене?2. Че цената е едикаква си + подкуп?3. Че правното основание за сделката е "една жена каза"?4. Че разплащането е в брой на ръка, нищо че сумата е космическа?Ми така де, не ми стана ясно в какво е измамата. За това и коментарите са такива. Дописката е подвеждаща.Горкият той, горките ние. Как беше в един БГ филм: "Господа жертви". Да са Ви честити наивниците. Да сте честити наивници.
40
0
 
0
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 15 години
А като е дал 3,000,000 евро подкуп,това не е ли КОРУПЦИЯ!?Егати и съда!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всичко си идва на мястото ! ! сега ще му се извинят
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само му вижте хрисимата и невинна мутра с леката пренебрежителна усмивчица.....ами така е като НЕ ходим да гласуваме ще ни щракат отзад по най-безцеремонен начин
37
0
 
0
 
! Отговори
Ясенчо преди 15 години
Петър Драшков не е съзнавал че борави с фалшиви документи.Да ,да не с тия евтини номера!Защо тогава е дал подкуп от 1 мил.лева.Защо е побързал да тегли кредити на базата на тези имоти.Защо тогава ги е продал на цена десеторно по висока на друга фирма.Защото е искал да прикрие далаверата си.А тия от съда колко взеха (комисионна/подкуп)за да го пуснат?
36
0
 
0
 
! Отговори
t преди 15 години
e ako sada ne znae 4e moje da go podvede pod otgovornost, zashtoto e dal podkup..........
35
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ако ДАНС не може да излъже ЕС, то поне може да каже на българския съд кой кого е измамил. Иначе нали знаете, че тази служба е получила в надследство чадъра, използван за Георги Марков. Пък вероятно имат и по-съвременни джажи. За такива случаи народът кзва "На краставичар краставици да продаваш". Не мога да повярвам, че някой работил в настаняването на чужди дипломати не е свързан със слубите - това ще е първият случай в света, а като се има предвид колко високо в йерархията беше братчето му в същите тези служби, напълно невероятно изглежда поведение като на 80 годишна баба плащаща на телефонни измамници. Брат му - колега и пръв приятел на кмета на София Бойко Борисов, и двамата братя от службите, пък толкова наивни, дори не са проверили на кого дават 1 млн лева!!! Живеем в Абсурдистан!
34
0
 
0
 
! Отговори
sartana преди 15 години
държавата, управниците!Тези са ни повели към дъното.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eто защо НЕ трябва да се чудим и маяме като ни отрежат и останалите субсидии от EU просто в България никой не е виновен за нищо !!! Това че си участник в съмнителна сделка и даваш подкуп не е престъпление ! само в България страната на Мутрите и Корумпираните ! ДА ВИ ТАКОВАМ ТАКОВАТА СКАПАНИ ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ НА ВЛАСТТА ГРАМ СРАМ НЯМАТЕ ЕИ... БАХ-ТИ *** ! Вземете се в ръце и свършете малко работа !
32
0
 
0
 
! Отговори
spooky преди 15 години
absolutno na 100 procenta sam saglasen sas nomer 19, prosto niama kakvo poveche da govorim, naskoro s brat mi kupuvahme zemia i tochno takava e procedurata, ne moge toku-taka da stavat nestata (pone za prostoliudieto de), a pak i naistina koi ste izvadi hei taka takava goliama suma bez da e proveril nestata pone 100 pati, tova sa milioni, ochevadno toia Drashkov e znael vsichko i e vinoven ama............nali znaete prodalgenieto
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наглоста на този ме изумява,но още по-страшно е безхаберието на съдебната система.Но така е гарван гарвану око не вади.А този едва ли не се изкара светец и нашите съдии сякаш само това чакат и го пускат.Зловонна работа!
30
0
 
0
 
! Отговори
Svillen преди 15 години
Правят си каквото си искат *** мръсни ! Трябва да взимаме брадвите и влизаме в парламента и наред ! После всеки да се замисли много добре дали иска да става депутат и защо! Варварщина, ама като няма оправия, времето за приказките изтече отдавна, време е действие !!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мдааа един Педофил осъден на две инстанции за педофилия още стои в парламента и си е депутат!!! На всичкото отгоре тоя Кузов от Атака с цялото си нахалство с останалите от Атака внесоха предложение да си вдигнат пенсиите на 1500лв. !! Осъден педофил -депутат и исакd пари от това по-голяма наглост и тъпотия никой сигурно в Европа не е виждал.. А кво остава за такива мошенници като цялата Фамилия Драшкови.. Оххх къде е Караджата да въздаде правосъдие ? Къде е Левски ,който всяка стотинка разход е описвал в тефтерчето си ,защото му е съвестно да харчи комитетските пари.. Не се раждат такива Българи вече... И да се родят , никога няма да бъдат допуснати от хора като Кузовци и Драшковци да ни управляват.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз се чудя, как на този изобщо са му повдигнали обвинение. За депутати, роднините на депутати и бизнесмени законите не важат. Закони има само за нас - бедните хорица, дето си плащаме данъците за да може един ден внуците и пра-пра-внуците на Станишев и Овчаров да живеят в разкош.
27
0
 
0
 
! Отговори
ко речи?!? преди 15 години
Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ.Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък.Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон.Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина.Придружено с един отлежал "Мавруд", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди.
26
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Явно премина нуждата да се замазват очите на ЕС и сега почва активната кампания за оневиняване на нашите хора. Спокойно, всичко върви по план ;)