Осигуряват ритнитопковците върху 750 лв.

От НОИ твърдят, че праговете се въвеждат, за да има равнопоставеност на футболните клубове
2 дек 2008 07:20,
14
Осигуряват ритнитопковците върху 750 лв.
Снимка: БГНЕС

През 2009 година за първи път у нас официално се въвеждат минимални осигурителни прагове за професионалните футболисти, съобщи директорът на Националния осигурителен институт Йордан Христосков.

Той обясни, че отборите, които играят в „А” група, не могат да се осигуряват върху доход, по-нисък от 700 лева, а тези в „Б” група - върху доход, по-малък от 450 лева.

„Могат да се въведат такива минимални осигурителни прагове и е факт, че някои футболни клубове осигуряват на футболистите си на минимална работна заплата, че и по-ниско. Тези прагове се въвеждат, за да има равнопоставеност на футболните клубове”, каза Христосков пред Дарик радио.

До края на декември всички футболни съюзи трябва да получат писмо от УЕФА, в което се дава краен срок до 2009 година да бъдат въведени минималните изисквания за стандартен трудов договор на играчите от Европейския съюз. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
gero преди 15 години
ot tva semeistvo da ne si ti otro4eto
12
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 15 години
и изкара ли някой лев бре тъпчо .Да не си Михайлов или Костадинов .Може ли за игра да ти се плаща.Явлезни в мината да те видим на колко ще те осигуряват.И то пък да можеха да играйт .6:1 ха ха ха
11
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 15 години
Несериозно заглавие!
10
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 15 години
evalaaaaaaa! a tia v levski i cska kato vzimat po 10 000 lv pak li shte gi osiguryavat na 700 lv ????????
9
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
номер 6 Жоро. Не съм футболист, но познавам някои футболисти и не приемам това селско отношение към която и да е професия. Да кажеш ритнитопковец е същото неуважение като да кажеш на някой журналист, че е драскач или джурналист. Въобще злобата и неуважението към другите професии е признак на селски манталитет. Имам съсед, който се занимаваше с професионален футбол, преди да го контузят. Сега си влачи единия крак, не успяха да го възстановят и така ще си остане цял живот. Въобще този мироглед, когато си мислиш, че само твоята професия е трудна а че професиите на другите около теб са супер лесни, това не мога да го възприема.
8
0
 
0
 
! Отговори
qqq преди 15 години
Абе тея нормални ли са - кой футболит в А група взема под 2000 лв?
7
0
 
0
 
! Отговори
developer преди 15 години
Аз получавам повече от ритнитопковците, а ме осигуряват на 380 лв. Баси мамата. Няма провсъюзи. Да го и Тренчев и оня другия комунист.
6
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Ти да не си футболист?
5
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
"ритнитопковец" ??? Аз мислех, че тази дума я използват само бабите и дядовците. "драскачи"- "джурналисти" :) :) В днешно време "ритнитопковците" печелят милиони а "джурналистите" и "драскачите" лапат мухите :) Несправедлив свят. Когато бях малък в нашия блок имаше едно семейство ***,(по точно майка българка и баща ***) -имаха две деца, малкото приличаше повече на майка си беше рижаво с червена коса, по-голямото се беше метнало на баща си, черно отвсякъде, вече голям *** тинейджър и докато играехме пред блока мач *** дойде да ни убеждава, че не трябвало да играем футбол, защото с ритане на топка не можело да си изкарваш хляба и че сме били ритнитопковци и че сме си губили времето. Явно беше начетен като нашите "джурналисти" ***. Много беше образован :) :)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A minimalniq osiguritelen prag na lekarite e 400lv.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Минималният осигурителен праг на лекарите е 400лв.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е как , нещо не се връзват нещата - ще взимат всички под масата заплата над 1000 лв. а ще ги осигуряват на 750 .. хм ..
1
0
 
0
 
! Отговори
Shnur преди 15 години
Ima greshka v zaglavieto