КАТ пак го закъса със сървъра, и в понеделник никакви книжки

Техническите затруднения с централен сървър продължават
7 дек 2008 16:25,
26
КАТ пак го закъса със сървъра, и в понеделник никакви книжки
Сървърът отказа. Снимка: БГНЕС

Проблеми в централния сървър подължават да затрудняват работата на столичния КАТ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По тази причина и в понеделник гишетата за приемане и издаване на документи за правоуправление на МПС ще останат затворени.

Всички останали услуги ще бъдат извършвани.

Трудностите със сървъра започнаха още на 4 декември и оттогава гишетата за издаване на шофьорски книжки не работят.

Подобен проблем блокира работата на КАТ и в началото на септември, когато заради спиране на тока електронната система на КАТ блокира и два дни стотици хора висяха пред гишетата с надеждата проблемът да бъде решен бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
citizen преди 15 години
Тези, още 10 години ще се опитват да решат този проблем с регистрацията на автомобили и няма да успеят да го направят, с действията си само пречат на хората и нарушават елементарни права.Да се поучат от опита на другите страни, че може да да регистрираш автомобила си и вземеш нови номера от десетки пунктове. Всичко става в рамките на 2-3 минути, регистрират ти номера в една обща мрежа, всеки номер е уникален. КАТ отговаря само, когато нарушиш правилата. В момента е едно мъчение да регистрираш автомобил и трябва да използваш незаконни средства или да даваш допълнително пари на разни служители, ако искаш бързо да регистрираш автомобила си. Нещо, все пак трябва да се направи в тази патова ситуация-само една служба в София да има монопол върху нещо и да и доставя удоволствие, да демонстрира пред нас колко е велика .
24
0
 
0
 
! Отговори
До #13 преди 15 години
Като направиш още 9 години тогава се похвали в момента ставаш само за изнасяне на празните кашони.
23
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 15 години
Точно като изкарах книжка , няма да мога да си подам документите . И никой нищо не казва .... И сега ще си седи проблема докато излезнат почивка покрай празниците и какво тея като мене , ще чакат още сумати време , защото някой си го мързи да оправи проблема.
22
0
 
0
 
! Отговори
Radoslav преди 15 години
tva e nai ne serioznata i bezotgovorna rabota pone da kajat 4e cqlata sedmica nqma da rabotqt da ne se raskarvat horata na prazno. I koi 6e vurne parite na horata s expresni poru4ki ???
21
0
 
0
 
! Отговори
NNikollova преди 15 години
Евала! Кой взел книжка - взел. Дано се оправи догодина :D Ей така ако може да е от тук насетне - на 3 месеца да дават книжки на най-най-най-заслужилите, че вече е ад...
20
0
 
0
 
! Отговори
МВФ преди 15 години
Трябва да се ограничи печатането на книжа без покритие.
19
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ето как са обяснили проблема 2006 г. Сега не върви пак да уволнят шефа на КАТ...Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста сина на уволнения началник на столичния КАТ Илия Илиев - Нестор Несторов, съобщи БТА. Несторов и съучастниците му Борис Балабанов и Любомир Коцев са обвинени за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с изготвянето на фалшиви документи и неправомерно регистриране на автомобили.Във вторник апелативният съд е потвърдил мярката, наложена на Несторов и двамата му съучастници от Софийски градски съд. На Несторов е потвърдена мярката за неотклонение "задържане под стража", на Балабанов и Коцев - "парична гаранция" в размер на 2000 лв. Мярката беше гледана при закрити врати.от Dnevnik.bg [370 прочитания] 29 август 2006, 12:47
18
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Винаги сървърите са им били Sun и OS е Unix. Всички крадци твърдят че работят с Oracle BD, но всъщност работят с емулиран DOS/Windows прозорец в Unix. Затова като архивират, архивират "Oracle" заедно с данните. Защитата на софтуера побърква управлението на крадените бази от данни, така че и buckup не помага, защото крашът е краш на лавина от грешки, която постепенно набира скорост и когато се усети, вече е късно.Тъй като момченцата си знаят, че неработещият сървър им е най-малкия проблем, затова реват на умряло.
17
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ако е истина, че си сисадмин в МВР работата е много зле, което си личи. Вярно не бях се сещал, че ако се екстраполира простотия трябва да се добави и 30% песимизъм, затова не можех да предположа, че в МВР наемат толкова прости момчета. Жалко само, че компютър с не се оправя, трябва и акъл, но ако си сисадмин явно ти си опрал пешкира за менталния дефицит на великите софтуеристи. Стискам палци да се оправите, ако не можете, звъннете в ДАНС, те ще ви кажат как да ме намерите, нали са по слухтенето, може и да уредим нещо за някой и друг милион....
16
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Проблемите не са за 2 дни. Днес е 4 ден, но явно в КАТ не им пука. Да кажат поне кой е доставил тази супер система и колко са гепили шефовете.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не знам кой кой е, и кой е сисадмин, но нерешими компютърни проблеми за повече от два дни говорят зле за тия които менажират мрежата. Не ме интересува от колко години си сисадмин, братле - системите ви не работят - каквото и да се е случило, можехте досега : да преинсталирате ОС-а с която работите, да преинсталирате софтуера за документите, да импорт-нете базата от бакъпа (има бакъп, нали?...) и да сте го оправили най-много за два дни. Аре да речем, че първия ден сте си играли да го дебъгвате. Не ме интересува също така колко бил стар хардуера - твойта работа като сисадмин е да убедиш шефа си, че там, на тази машина, се случват много важни неща, и е време да си купите един Дел Пауър Едж или някой Соларис, ако щеш, щото не може да търкаляте 'сървъра' на пентиуми от преди 5 години (примерно). А ако дизайна на софтуера не позволява гореспоментатите действия, значи този който е избрал доставчика трябва да бъде убит с камъни от младите 18 годишни ***, които чакат заветната книжка. Неработещият сървър, междъ другото, се е превърнал в идеално извинение на лелките по гишетата, отиваш там - Добър ден. АААААААААААА, той сървъра не работи ! - със задоволство ти съобщава жената :) Добре че не чакам книжка......
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kato raboti6 tam v MBR dali slu4aino ne moje6 da dade6 informaciq dali problema e tolkova golqm i dali 6te se otstrani skoro.Prosto da ne se razkarvat horata naprazno.Na 5-ti v 7:30 razbrah 4e o6te ne se podavat dokumenti.A dokato informaciqta se raznasq be6e napisano 4ak v 9 4e nqma da raboti.Ta vaprosa e dali v vtornik 6te e vazmojno? Ako razpolaga6 s takava informaciq razbira se :)
13
0
 
0
 
! Отговори
NSG преди 15 години
За твое сведение от 9 години работя като системен администратор в МВР, така чееее не ми умувай колко знам за тези системи. Относно хардуера мога да ти кажа че е вече е доста зле защото е остарял, а нови системи не се тестват в реална работа никога. И не си фантазирай за годините ми и умственото ми развитие за кой клас е. Аз когато съм разглобявал, ремонтирал и инсталирал компютри ти си гледал *** си и си се чудил за какво ли служи.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
... За това служителите на пътна полиция са се разработили предколедно. Впрегнали са всички сили за рекет. Ако същата енергия беше изразходена за превенция щяхме да сме номер едно ;)А сега събират за нов сървър ;)
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз отивам утре да си подавам документите за книжка.
10
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Има хора, които не съдят за компютрите от уроците в училище и не използват "компютърна система" в ежедневието. Все едно лекар като говори за апандесит да спомене хипократовата клетва. Компютърната система включва компютър, софтуер и човекът-потребител. В "духовата ми музика" е отразено виждането ми за два от компонентите на системата - софтуерът и хората. Хардуерът не е споменат, защото е на достатъчно високо ниво.Като съдя по знанията, правописа и т.н. мисля, че споменатите години са някъде покрай датата на раждането ти. Така че първо разбери за какво става въпрос и после давай мнение. Ако съм се излъгал за годините ти, явно си от великите "спецове", които скриват незнанието си зад нищо незначещи термини, тъй като менталното им системно ограничение не им позволява да надраснат развитието на третокласник.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo KAT li ima problem?Az ot sedmizi ne moga ot saita na NOI da razbera dali me osigurjava mojat rabotodatel.imam si li4en nomer no ve4e ne moga da vljaza v saita kakto predi,kakvo zna4i tova.....?
8
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
takova suchetanie ot rezil,naglost i prostotia(lipsa na kompetentnost) niama nikude!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
NSG преди 15 години
Еййй ама всички мноо разбирате ве, страшни компютърни спецове се извъдихте, крадени софтуери и кво ли не ... ай като разбирате от компютърните системи колкото магарета от духова музика да не се изказвате.
6
0
 
0
 
! Отговори
Има нещо гнило преди 15 години
Тия почнаха да спират кат кат руската борса.