Само 1,50 - кризисни обувки в Търговище

Дамите пак се уредиха със специална разработка обувки, засега - само у нас
12 дек 2008 16:02,
20
Само 1,50 - кризисни обувки в Търговище
Снимка: БГНЕС

Търговците използват всевъзможни трикове, за да привлекат клиенти към магазините си, особено в условията на финансова криза.

Някои рискуват и търгуват с евтина стока, като се надяват, че именно нискостойностните неща ще се продават по-добре.

Такъв е и случаят с магазин в Търговище, който е украсен от ръчно написана табелка, залепена с тиксо на видно място на витрината. Известието е лаконично и гласи „Дамски обувки 1,50”.

„Дамите пак се уредиха. Никъде няма обувки по лев и половина” – шеговито коментира минувач.

Друг обясни, че доскоро вероятно обувка и половина са стрували лев и половина, и майтапчийски попита: „Три обувки колко струват?”

Жители на Търговище се шегуваха, че обувките са специална разработка, предназначена за времената на финансова криза.

„Сигурно тези обувки са само ако ти се наложи да излезеш някъде спешно” – коментира възрастна жена. Според нея вероятно ще се разпаднат, ако човек ги носи по-дълго време.

Обувките сигурно не са от най-качествените, но Търговище оправдава доверието, че там се намират най-находчивите търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тос детоказва в румуниа са 20 леи обуфки атои какво купува нач и тоя яде от лаината
18
0
 
0
 
! Отговори
Християн преди 15 години
" Въййй таз пуста криза ... " :) На мен си ми е много добре: 1)бензина падна с 50% и продължава на долу 2)Всички цени падат 3) Докторантската ми стипендия НЕ ПАДА !!! :)))) КЕЕЕФФ, батее !
17
0
 
0
 
! Отговори
кики преди 15 години
Врумъния на китайския пазар е пълно с обувки за 20 леи вървете и си купете от там има голям избор !По -голямата част от асортимента на всички магазини са от там!Аз редовно ходя и зареждам от Румъния ,но не обувки и виждам какво става ,купуват за по 2лв и след това продават по 20 лв !Далавера братче страшна!Търговците от Илиенци и те пазаруват от там!
16
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 15 години
Да, спомнят си добре забравеното старо. Навремето, в далечната 1991-а година първообразите на търговците продаваха обувки, предназначени за погребения. Та нищо ново под Слънцето...
15
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 15 години
"за да привлекат клиенти към магазините си, особено в условията на финансова криза."Само от това изречение, спрях да чета статията...
14
0
 
0
 
! Отговори
jorjo преди 15 години
ami da tyova sa obuvki za umreli neka si gi nosqt
13
0
 
0
 
! Отговори
Жан преди 15 години
Обувките са истински. От изкуствена кожа. Хората ги зареждали от склад където били застояла стока
12
0
 
0
 
! Отговори
Acho преди 15 години
Сигурно човек като влезе въре ще му кажат че един чифт е 50 лв. , не е 1.50.
11
0
 
0
 
! Отговори
кати преди 15 години
доста чудно какви трябва да са тези обувки за да струват 1,50..според мен става вупрос за някакви домашни чехли и само и само магазинът да привлече клиенти ги е обявил като обувки..това е невузможно по 1,50
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
iskam takiva tabeli da se poqvqt i na vito6ka ;)
9
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 15 години
На 100% сигурност знам че това са абувки за погребение.Още от преди 20 години знам как ходеха на екскурзии до Гърция и се хвалиха че си купили евтини обувки и после разбрали че са за погребение и голям смях падаше.
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Това сигурно са погребални обувки.
7
0
 
0
 
! Отговори
pfu преди 15 години
Toq grad trqbva da go zakriqt!ne za drugi, da ne se mu4at horata i da prestanat da priijdat selqnduri i turci ot okolnite sela!
6
0
 
0
 
! Отговори
karina преди 15 години
Грешка -това е коментар за друго събитие.Извинявам се.
5
0
 
0
 
! Отговори
karina преди 15 години
Не е зле студентите в градчето да си издигат свой кандидатури на изборите и да поемат управлението му в свои ръце.
4
0
 
0
 
! Отговори
незнайния войн преди 15 години
Номер 2 и 3 говорите глупости. Аз не съм се занимавал с обувки но съм бил фин. мениджър на текстилно предприятие. А нещата и в двете индустрии са едни и същи почти. Цифрата, която споменава номер 2 е възможна само при нискокачествена продукция. При добра продукция /особено пък споменатата от 2 крокодилска кожа/ ти си ограничен от цената на материала, която няма как да намалиш. Така, че остава да намалиш само разходите за труд. Затова шивашките и обувните предприятия се изнасят на оутсорсинг към забутани градове и/или държави, където разхода за труд е малък.
3
0
 
0
 
! Отговори
миасдса преди 15 години
това е търговията брат. на производителя не му е скъпо, обаче тази стока минава през един куп ръце. Всеки слага отгоре отгоре и докато стигне до магазина цената става няколко стотин % отгоре. Напълно нормално. примерно кокаина.произвеждат си го и го продават чист. после този който го е купил му слага още надценка и примеси за да увеличи количеството, после го продава, препродава и така от 100грама чист кокаин става незнам колко точно повече но да кажем 1кг.. и се продава доста по-скъпо
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като стана дума за обувки да ви кажа какво ми каза мой познат, който се занимава с това. Много се очудих когато ми каза, че производствената цена на чифт обувки, най-скъпите възможни, маркови, от крокодилска кожа ако щете, не може да надхвърли 12 долара. Не знам дали е прав, вие какво ще кажете?
1
0
 
0
 
! Отговори
Ivanova преди 15 години
Tova sa obuvki za pogrebenie!Taka edin moi priatel-morqk otivaiki navjn ,popadnal v magazin i re6il da kupi obuvki za 1 $.V pjrviqt djgd te stanali za ni6to!Kolkoto da te pagrebat,tova e,za da ne si bos:))