МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа

Все още оставали минимални шансове за макар и малка празнична добавка
16 дек 2008 20:02,
132
МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа
Снимка: БГНЕС

"Малка е вероятността работещите в системата на МВР да получат коледни добавки", обяви зам. вътрешният министър Соня Янкулова.

Въпреки това тя изрази надежда до края на годината да се даде макар и минимална добавка.

"Правим всичко възможно това да е в рамките на тази седмица”, уточни Янкулова.

Зам.-министърът изрази задоволство от възстановяването на диалога между МВР и трите синдиката на служители в министерството.

Попитана от къде ще се намерят пари, Янкулова смутолеви:

"Действително се оказва, че ако ние подобрим вътрешната си ефективност на разходването на средствата, ако малко по-разумно си харчим парите, бихме могли да имаме ресурси. Така че това е основният източник. Винаги може да се оптимизират разходите и да се прецени кои са ефективни и кои - не".

Dnes.bg припомня, че именно плъзналата мълва из редиците на униформените за липсата на коледна заплата стана причината за протестната им акция "Да попушим".

Въпреки че полицаите извадиха 15 искания, главните им претенции бяха свързани с по-високи заплати и 13-а премия по празниците, както вече е сторено във военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
do 130 преди 15 години
Дано си ме разбрал правилно,двете заглавия на статиите бяха едни до други,парадокса депутатите взимат,полицаийте,не!Картинката е *** !
130
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Депутатите драги 128 жземат не само тази 13-та заплата , но и ДОСТА добри заплати и комисионни , които им докарват на месец поне по 4-5 хил. лева и въобще не се интересуват от това което става в тази държава. Там са да си осигурят пари и връзки защото знаят много добре , че на изборите ще им се покаже червен картон. За това бяха достатъчно НАГЛИ да си предложат сами за себе си доживотна пенсия от по 1500 евро..... Просто докато има такива некадърни *** дето незнаят защо са там и имат по една гънка на мозака си ( явно от падане ) ще сме така. Не трябва да пушим , а да ги изхвърлим ....
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
моят коментар що го няма? Беше 121,а сега е никъде!Повече няма да пиша нищо тук!
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депутатите замезват с 13-а заплата за Коледа Това пък е едно друго заглавие:)
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нищо не им се полага на ченгетата!
126
0
 
0
 
! Отговори
fen преди 15 години
Много си зле. Наистина. Какво ли да се очаква от човек, който се подписва с име "Сигoтуpи Нaкyра". Няма какво повече да коментирам във форум пълен с разбрали-недоразбрали, полуграмотни хейтъри. Смешници.
125
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтуpи Нaкyра преди 15 години
Ти грешиш, моето момче. Професията на полицая никога не е била престижна - нито сега, нито преди 30 години. Разликата е, че сега в полицията постъпват само хора, некадърни да вършат каквото и да е, а по соц. време тах отиваха мързеливите гъ3oлизци с връзки в Партията. И отиваха, защото престъпност почти нямаше, т.е. нищо не правеха по цял ден, а получаваха всякакви привилегии - предимство при закупуване на жилище, на кола, безплатни карти за почивка, пенсионираха ги по-рано... А двете висши знаем как се завършваха по соц. време - като влезеш с предимство без изпит, защото дядо ти е активен борец против фашизма и капитализма, нека посмее да те скъса някой.
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kalin4o biagai pri maika ti
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нали знаете приказката "Който за нищо друго не става, става полицай"...правете си извода! Никога ги няма, когато има нужда от тях...ааааа и в колко фирми днес ще получат 13та заплата, а?
122
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Най обикновенни П-сти сте.
121
0
 
0
 
! Отговори
GR преди 15 години
Абе не може да пишете за нещата без да ги познавате по същество.Вие знаете ли,че при командировки в страната им се плаща 1 ст. на км - да точно така 1 ст., а полицая трябва да охранява някой престъпник или нелегален - и то представете си с влак ...Как ви се струва. А прословутото увеличаване на заплатите с по 10 % уж от 01.07 се изплаща през м.09 или 10 накуп и половината е удържано за данъци, а другото го е изяла инфрацията. Системата е толкова мудна, че ако си по светнат и имаш някаква идея трябва да мине през поне 5 чавека, от които поне 2 няма да ги устройва и нищо не се получава. И така губиш интерес и желание. И така е за повечето неща ....Така е доста лесно да се изказваш против всичко, защото разбира се не всичко и всички там са читави, но има хора дето им се работи.
120
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 15 години
В Канада има 60 хиляди полицаи (при 30 млн. население). В полицейска държава като щатите има по един полицай на 420 човека. При нас има 47 хиляди при 7 милиона население, а когато ти трябват ги няма никакви. Нека да напуснат и без това 80 процента не стават за нищо. Тогава ще има пари да се привличат свестни хора за полицаи, а не само *** и далавераджии.
119
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Полицаите да не спират до тук! Протести - седящи, стоящи, пушещи до постигане на исканията. Щом веднъж са започнали, да отстояват исканията си до край. Ние ви подкрепяме.
118
0
 
0
 
! Отговори
do 111 преди 15 години
ayde stiga ste mi pla6tali zaplatata,moga da se obzaloja 4e moq prinos kam tvoyta zaplata e mn po golqm ot kolkoto tvoq za moyta zaplata.vsi4ki vzehte da pla6tate ve4e
117
0
 
0
 
! Отговори
Fen преди 15 години
Много грешиш - аз не работя в полицията, а в банка, точно поради тази причина - не исках хора като теб и останалите *** в тоя форум да ми говорят, че за нищо друго не ставам и затова съм станала "ченге". А майка ми и баща ми са с по 2 висши образования /право и икономика/ не са неграмотни прошляци, както ги определят пишештите в тоя бълвоч и са започнали работа в тая система преди 30 години, когато това е било престижна професия, а не срам както в момента. Гади ми се от хора като теб - мислят си, че знаят всичко и обиждат наред. Много заблуден народ сме.
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Познато. К***венско-болшевишки номера. По този начин ще създадат напрежение между "пушачите" и "непушачите", ще разделят и ще владеят. Но забравят нещо господарите (господа другарите) - че ако настанат вълнения (справка - НЦИОМ, вчера), няма да има кой да им пази мазните г**ове от "народната любов". Просто полицаите и народът ще са от една и съща страна на мантинелата. И тогава ще заденчим гърците...
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Една от причините хората да мразят Полицията е и тази, че е наследствена.Баща ми беше,майка ми е, аз съм, а утре и синът Ви вероятно ще бъде там.Нищо лично,но е така .
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сега реват че на другите безделници (депотатите) ще им пащаме 13-ти заплати и сега и тея прошляци зейнаха . ПРАСЕТА !
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 111Прост народ - слаба държава. Ти, простако "многоклетъчен" колко полицаи познаваш?Заради такива "полуклетъчни" като теб, които стоят начело на държавата и МВР се стигна до тук.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Deputatite da dadat tahnata 13 zaplata na policaite.POLICAI,KRAINO VREME E DA SKO4ITE SREHU TAH.