Шийлдс на крачка от свободата

Министърът на правосъдието на Великобритания решава съдбата на футболния запалянко
17 дек 2008 22:50,
19
Шийлдс на крачка от свободата
Снимка: БГНЕС

Запалянкото на Ливърпул Майкъл Шийлдс, който се опита да убие българския барман Мартин Георгиев през 2005 година, спечели важна битка в съда, която може да доведе до неговото предсрочно освобождаване.

22-годишният англичанин може в най-скоро време да бъде пуснат на свобода, тъй като Върховният съд в Лондон постанови на днешното си заседание, че министърът на правосъдието на Великобритания Джак Строу може да помилва Шийлдс.

Самият Строу твърдеше, че няма такива правомощия преди отсъждането на съда.

Двама съдии обаче взеха решението, че точно Строу, а не съдът трябва да реши как да се развие случаят с хулигана.

Според юристите предсрочното освобождаване може да се базира на нови доказателства, които не са били обсъждани в българските съдебни зали.

Показанията на друг фен на Ливърпул - Греъм Санки, който беше с Шийлдс по време на атаката, обаче няма да бъдат признати като ново доказателство по случая.

Съдът обяви след заседанието: "Според нашето отсъждане кабинетът трябва да реши случая. Не е работа на съда да казва какво трябва да стане в този случай".

Строу заяви, че преди да се предприеме някаква сериозна стъпка по случая, трябва всичко да бъде прегледано много внимателно, за да не се получи прецедент с британски граждани в чужбина:

"Ще направя всичко по силите си процесът да започне по-бързо и искам да уверя господин Шийлдс и неговото семейство, че ще вземем решение колкото се може по-скоро. Аз разбирам семейство Шийлдс, но нещата трябва да се вършат по правните закони" – подчерта Строу.

Британските медии цитират и изказване на изпълнителния директор на организацията "Международни честни процеси" Джаго Ръсел:

"След наистина несправедлив процес в България Майкъл Шийлдс прекара повече от три години в затвора. Сега зависи от британското правителство дали ще го помилва и дали ще се сложи край на нещата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 15 години
Всички брутални и арогантни убииства в историята са извършвани от военни -бивши или действащи,Прочетете история на демократичния прицес и преди това и ще се убедите сами,,
17
0
 
0
 
! Отговори
шийлдс в затвора преди 15 години
Абе я английския мухлъо да си стои в затвора! за какво ще го освобождават?! Всичките англичани идват и правят само мизерии в България, после пък ги освобождават! Аз не съм съгласна! Англичаните са най-скапаните хора на света. Определено. Могат да завиждат на българите за начина на живот.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен с 14.
15
0
 
0
 
! Отговори
zuzi преди 15 години
Да си го пуснат момчето .Кой зачита нашите жертви? Нека си трепе на воля ,но на родната му земя. Там са грозновати,студени,надути и е "бъкано' с ***.Там да си го хранят и там да си го поят и тои да им се отплати подобаващо за свободата.........
14
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 15 години
Абе пичове понеже съм *** дайте ми пример кой в БГ дори и по тошиво време е осъден ефективно за толкова кратко време /по-малко от 6 мес. процес/. Сега колко време ще мине за изнасилвачите на момичето от Ботевград.
13
0
 
0
 
! Отговори
michael преди 15 години
Не всички англичани поддържат убиеца, тази песен се чува на всички мачове на Ман Ю:Michael Shields got ten more years,now he's getting bumped by queers,ten more years with no parole,now he's got a sore arsehole.
12
0
 
0
 
! Отговори
Оня, дето помни преди 15 години
Без да отсъждам кой крив, кой прав се набива на очи разликата в отношението към решенията на съда между нас и англичаните. Много от англичаните считат процеса срещу Шийлдс за несправедлив точно както много от българите считат за несправедлив процеса срещу мед. сестрите в Либия. Но англичаните не помилваха Шийлдс при стъпването му на английска земя както направи със сестрите агента Гоце.Ми ако считаш че съдът им е несправедлив, заяви го открито бе. Например в палатката на Кадафи. И не ги помилвай, а ги освободи, или организирай справедлив процес. Кви са тия к******ки номера?После се чудим що не ни уважавали.
11
0
 
0
 
! Отговори
+- преди 15 години
очевидно и самите англичани не бързат да го пуснат, щото като излезе и се почерпи не е ясно дали няма да поиска да се опита да утрепе и някой местен ... Иначе това са последствията от недобре работещата съдебна система - сериозен обществен натиск в англия върху техния министър на правосъдието. Англичаните са чували, че тук всичко е корумпирано и не си ловим престъпниците и за тях това е равнозначно, че Шийлдс е невинно осъден. Дали е така, дали не е ... това изобщо не ги интересува.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nema go osvobodqt toa te w angliq ne si popluwat otnosno futbolnite huligani
9
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Да видим нашите държавни чиновници от съответните министерства какво ще предприемат в тази ситуация. И дали госпожа Грънчарова ще използва случая.
8
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Абе тези фашисти се подиграват със нашето правосъдие и след това нямало правосъдие в България.Ами как да има като те самите си ги пускат престъпниците на свобода.Как може такъв *** да го пускат на свобода
7
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Британските медии цитират и изказване на изпълнителния директор на организацията "Международни честни процеси" Джаго Ръсел:"След наистина несправедлив процес в България Майкъл Шийлдс прекара повече от три години в затвора. Сега зависи от британското правителство дали ще го помилва и дали ще се сложи край на нещата".Нали ни обвиняват в лощо правосъдие и несправедлив процес, хайде да видим сега "урока"! Може и да е несправедливо осъден, в смисъл твърде тежка присъда за деянието, но не може да бъде оправдан, престъпление има! Сега нека го съдят отново и му дадат адекватна "справедлива" присъда. Ако е по-малка от излежания вече срок може да си излезе от затвора. За никакво помилване обаче не може и не трябва да става дума!
6
0
 
0
 
! Отговори
Dqdo Vuzo преди 15 години
Евала ти, Alastair!!! Направи ги раса, но мисля че няма да получиш подарък за Коледа, не защото си бил лопо момче, а защото си тъпо момче ;) Фак Ю :DDDDD
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти осъзнаваш ли колко си смешен като *** който се ядосва на отминаващия влак?Па и раса ги докара и ще ги водиш при създателя им... Муахахахаха
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано го освобдят момчето по скоро.Крадливите бантустански бармани заслужават точно това което то им е дало - по една тухла четворка в тиквите.Ако може да дойде пак в БГ и да мине през Министерски съвет и после през Гоце да му даде един от ония медали дето ги връщат.
3
0
 
0
 
! Отговори
Alastair преди 15 години
Е излишна раса и скоро ще се срещне със създателя... или не точно, но ще има среща. Англичани, със грозотата си, вие позорите цял свят, а с наглостта си, позорите единствено себе си. Фак Ю
2
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Е тоя *** ако беше извършил същото нещо в Англия надали щяха да го пуснат толкова бързо. Направо нямам думи...*** мръсен дано няко ден и той да отнесе същото което отнесе Марти...***
1
0
 
0
 
! Отговори
тралала преди 15 години
Опит за убийство .... сигурно в Англия за убииство подаряват апартаменти и коли, а за несполучлив опит сигурно си избираш автомобил или апартамент, да ги в газото Англичани най големите фудболни тирани!!!!