Пирински яха медиите, плюeли по депутатите за коледните им премии

Заради дейността си депутатите имат право на парите, защити се парламентарният шеф
18 дек 2008 10:34,
334
Пирински яха медиите, плюeли по депутатите за коледните им премии
Голямото Пиринско цупене. Снимка: Булфото

Парламентарният шеф призова Съвета за електронни медии (СЕМ) и прокуратурата да се самосезират за медийната атака спрямо Народното събрание.

По думите му е недопустимо в парламентарна република Народното събрание да е обект на кампания на охулване.

Призивът му идва ден след като защити необходимостта от коледни добавки към заплатите на народните избраници.

"Заради цялостната си дейност депутатите имат право на допълнително възнаграждение", категоричен е Георги Пирински.

Той допълни, че са били отчетени “мненията и смущенията в обществото” дали това е уместно.

"Смятам, че онези послания, които звучат от телевизионни екрани, че всички народни представители са дошли в парламента, за да обогатяват някого, че са хора недостойни, че са особен вид граждани, които нямат нищо общо с народа и обществото, които са тук единствено да вредят, са и морално безкрайно долни, и пряко нарушават основните правни норми на държавата", коментира той.

"Разбирам остротата на интереса към въпроси от този характер, но не мога да не споделя безпокойството си от атмосферата и нагнетяването на обществено мнение, поставящо под незаслужена отрицателна оценка Народното събрание на България", каза снощи Георги Пирински пред журналисти.

Засега е ясно, че икономиите на парламента са 1 730 000 лв. 60% от тях трябва да бъдат върнати в бюджета, тъй като са от фонд “Издръжка” и не могат да бъдат харчени за друго.

Членове на бюджетната комисия изчислиха, че народните избраници ще получат по около 2000 лв. за Коледа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пирински е фашист. Те го питат защо си гласуват премии по време на криза, а фашиста преследва свободата на словото.
332
0
 
0
 
! Отговори
v преди 15 години
фашист в грешка си той е социалист не син жив *** си е ама е един от хората дето най много плюе депутатите
331
0
 
0
 
! Отговори
Испания преди 15 години
Давайте братя българи и ние които живееме в чужбина ще излезем на улицата и ще подкрепим народа си.Защото заради тези *** избягахме далеч от майка БЪЛГАРИЯ!
330
0
 
0
 
! Отговори
dora преди 15 години
ABSOLUTNA NAGLOST!!! PIRINSKI I VSI4KI OT TOVA PRAVITELSTVO SA PRESTAPNICI ZA ZATVORA!
329
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да другарю Пирински, 99% от депутатите са дошли да крадат и да се облагодетелстват лично. Може и да не ти е приятно да го чуваш това защото и ти си в тези 99% господин комунист!!!
328
0
 
0
 
! Отговори
Stoqnov преди 15 години
много му се иска на другаря Пирински да затвори устите на журналистите и типично по комунистически не понася да бъде критикуван. Другарю Пирински, върви си, не те искаме повече, не те понасяме повече, вън, вън, вън, вън.........
327
0
 
0
 
! Отговори
фашист преди 15 години
Ае Пирински, как ли ще ти се изкриви мутрата когато ти навра главата в някой ***, преди да ти я пръсна? Куршум за теб, ***! Куршум за цялата ви седесарско-болшевистко-царистко-доганска пасмина. Смърт на , юдейско-американска "демокрация"!
326
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vijte go kolko e protiven ...kva gad e
325
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mafiq se samovaznagradi za praznicite xaxaxaxaxaxaxaxa golqm smqh, e tva e da si mutra s vlas............. no zashto samo po 2000lv.? Az predlagam da si dadat po 20 000lv. poneje ot 365 dni v godinata parlamenta se e prazen upsss sory izkah da kaja VECHNO E PRAZEN ta v tazi vrazka da vzemat povechko pari nali vse sa po zadachi, da si imat da harchat, a pak nie shte plashtame dvoino danaci ot 2009 da imat i za navi koli che tezi sa im starichki
324
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 15 години
vsi4ki vie dobri hora iskate promeni,pi6ete v forumite kazvate tova koeto mislite i iskate, tova e mnogo hubavo!!!Sled kato napi6ete tova koeto mislite se 4ustvate dobre,vie ste si svar6ili rabotata i 4akate promeni no ne ,utre vie pak 6te pi6ete sre6to nqkogo i taka do beskrainost.No destvitelnosta ostava sa6tata:)))))
323
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На 10-тия конгрес на БКП се взима решение да се правят терористични акции за дестабилизация на държавата. На 16 април 1925 е задействана адска машина в купола на храма Св.Неделя от комунистическите убийци. Под руините загиват 213 души и повече от 500 са ранени.Същата тази човеконенавистна партия проведе преди месец своя 47 конгрес и ни води към катастрофа.
322
0
 
0
 
! Отговори
единьо преди 15 години
ЕЙ,ЗАЕКОВ!ТЕБЕ ТРЯБВА С ДВЕТЕ ЦЕВИ ПО ПЛОСКОТО,МАЗНО ЧЕЛО....!!!!!!!!!
321
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Баща му на тоя капу.т го изгониха от САЩ за комунистическа пропаганда.Сега е тука.Време ли му е да го изгоним и ние? Време е! Да стяга бохичите накъм Лукашенко.Билета е от мене. Еднопосочен!
320
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да го докопаме - и него, и другите *** от парламент и правителство! кой ни спира? двама човека могат да бъдат осъдени, 20 могат да бъдат арестувани, 220 могат да бъдат спрени с полиция и жандармерия, ама 200 000 могат да изметат *** от жълтите павета до където си поискат. ще се съберем ли 200 000 там, ама не да пеем и подскачаме, а да ги извлечем от меките столове навън, да видят очи в очи как ги цени народа?
319
0
 
0
 
! Отговори
Боряха Тодорова преди 15 години
Иска ми се да има трибуна кадето да говори и да бъде изслушан...Колко много бих им казала на депутатите особено сега след проявената им наглост....Питам се защо не дадат тези пари за построяване на нови онко-клиники,домове за сираци и за болници???Или да финансират бедни деца с таланти?И наи-ве4е питам се ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОСТАВЯ НА ПРОИЗВОЛА СИРАЦИТЕ,БОЛНИТЕ,БЕДНИТЕ И ПОДДЪРЖА БОГАТИТЕ,ИЗМАМНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ?????Е,няма как с такива управници,които не ги е грижа поне за децата на България....Та нали те са бъдещето????Ами,няма как да се оправи и да процъфти тази държава с такива хора каквито определят съдбата й!!!И друго-та нали техните заплати ги плащаме ние-това са парите от данъци,това са парите,за които ние се трудим!Е,ако от обикновените хора зависи едва ли те щяха да се изхар4ат за депутатски коледни премии...
318
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
има ли един българин да управлява тази държава? Станишев е половин руснак, царя няма даже и капка славянска кръв, Доган - ясно какъв е, и председателя на НС е смрадливо еврейче.
317
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това мизерно *** тази вечер кат го гледах по ТВ как говореше, май много му се иска да мачка с танкове. Брей, че и една дума да не можем да кажем срещу тях. Хората си имат цели паркове, в които могат да държат речи срещу правителства, тука тея комунистически гъ.зове не свикнаха, че са други времената
316
0
 
0
 
! Отговори
anti mafia преди 15 години
Георги Пирински .. това гадно , гнусно и грозно същество .. хвана ли го .. м-а-м-и-ц-а-т-а м-у е-б-а-в-а-м !!!
315
0
 
0
 
! Отговори
Здравко Здравков преди 15 години
Срам ме е от вас. Некъдърни, некомпетентни,нагли, крадливи, и т.н. депутати. Нека да видя как ще ме съдите, защотото съм изказал личното си мнение!
314
0
 
0
 
! Отговори
студент от Берлин преди 15 години
Време е! Бъдещтето е в ръцете ни. Напред за България!