Трактори напират да превземат София

Километрични опашки от протестиращи фермери на "Ботевградско шосе"; охраняват ги десетки патрулки
19 дек 2008 08:47,
109
Трактори напират да превземат София
Снимка: Булфото

Над два километра колона от трактори има на бул. "Ботевградско шосе" в столицата.

Напиращите да влязат в столицата селскостопански машини и хора се охраняват от множество полицейски патрулки.

Опашката започва от Околовръстния път и стига до караулката на "Ботевградско шосе".

Над 300 селскостопански машини и близо 600 зърнопроизводители от 16 района в цялата страна се очаква да участват днес в националния протест пред сградата на Народното събрание.

Исканията на земеделците са незабавно да започнат директните плащания на фермерите, а в бюджета за следващата година да бъдат предвидени още 378 млн. лв. за национални доплащания.

Природозащитници също излизат на протест срещу приетите от земеделската комисия промени в Закона за горите, които оставят възможност за продължаване на т.нар. заменки.

Според екоактивистите така се позволява на инвеститори да придобиват евтино държавни гори по Черноморието и в планинските курорти, които след това се изсичат и застрояват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
LEVSKI преди 15 години
ДО N 99....НА МАИКА ТИ В *** ДОЛЕН......СВЕЩ ДА СИ КУПИШ И ЗА ЛЕКАРСТВА ДА ГИ ДАДЕШ ПИЧКО ГАДНА
107
0
 
0
 
! Отговори
LEVSKI преди 15 години
НА МАИКА ТИ В *** ДОЛЕН......СВЕЩ ДА СИ КУПИШ И ЗА ЛЕКАРСТВА ДА ГИ ДАДЕШ ПИЧКО ГАДНА
106
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА преди 15 години
ПО НОВИНИТЕ КАЗАХА-РОДИЛКА ЗА МАЛКО ЩЯЛА ДА РОДИ В ТАКСИ ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ,А ЗАБРАВИХА ДА ДОУТОЧНЯТ ИСТИНАТА-ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАРАДИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА ИМ ТЯ Е ЩЯЛА ДА РОДИ,ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕДИЗВИКАЛИ ДА Е НАЛИЦЕ ПРОТЕСТА.Как само с и нагаждат уж че протестиращите били виновни,а не тези заради които е протеста, Л НИ ЦИ ДЕ ПУТАТИ.
105
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Само така.
104
0
 
0
 
! Отговори
anonimo преди 15 години
SAMO TOVA E IZHODAT:s tankove v narodnoto sabranie!SABUDETE SE!
103
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMO преди 15 години
A BE,DEPUTATSKI ***,6TO NE SI MAIKATA DEPUTATSKA,A... ,ZA KAKAV SE MISLI6?I NAD TEBE IMA GOSPOD,MIZEREN 4ERVEI!
102
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
V ITALIA VSI4KI SA ,A NAI-VE4E POLITIZITE!
101
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
IZBERETE MENE!NIAMAM OPIT V POLITIKATA,NO IMAM SARZE ZA NARODA!
100
0
 
0
 
! Отговори
с не по-нисък образо преди 15 години
Дали си депутат не знам, на аз мога да декларирам, че съм лекар. Позицията ти е адекватна на настоящата ситуация в държавата, защото обществото го позволява (подобно отношение). Тука важи поговорката "всеки народ си заслужава царя" или поне смисълът е такъв. Понеже тъй наречената интелигенция в БГ е в по-голямата си част социално инвалидизирана, всеки се е затворил и си бачка там "нещо" за което уж бил незаменим и си взима заплатка и като дойдат изборите гласували, негласували 1 милион (да кажем) интелигента не могат да победят вота на 5 пъти по толкова ***. И естествено в парламента влизат всякакви егоцентрици и по-рядко истински играчи, като освен последните останалите са доволни, че по презумция били "по-така" от останалите от народа. Проблема в БГ е, че нямаме традиции в политиката. Ти с това изказване що не се опиташ да станеш депутат в някоя страна като Франция или Австрия (те Англия и Италия и те се изпедерастиха с извинение), защото тези които са в политиката ще те изритат в тъча, но там в това има приемственост, а изборите не са хаотично събитие като в БГ.
99
0
 
0
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 15 години
Аз съм депутат от парламентарната група на НДСВ по разбераеми причини няма да си кажа името, искам само да кажа на тези, които плюят по нас, че ако бяхте на наше място и вие щяхте да крадете и взимате подкупи, не се правете на много морални всички хора сме еднакви.Хич не си мислете че само ще работите за благото на народа и аз си правих такива илюзии когато се захванах с политика, но сега ме интересува само моето благоденствие и това на моето семейство и приятели.Моралът и честта са присъщи на простолюдието,за нас те са понятия незначещи нищо,защото никой не може да ни търси сметка за това какво правим и какво не !Оставете тези "революции" а си гледайте работата и не се бъркайте в нашта,когато ни притрябвате за електорат ще ви уведомим !
98
0
 
0
 
! Отговори
намира се преди 15 години
Ама съм на 34 и съм 177 висок!:)))
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАРОДА СЕ ПРОБУЖДА !!!
96
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ама им е мерак на бойкоборисовчетата всички да им седят мирно и да им козируват :))язък, не им минава номера, пак станаха за смях :)
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пишете ми на адрес krizata at bankrut dot bg
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ви оставя голи и боси и ще можете да се чифтосвате на воля!
93
0
 
0
 
! Отговори
Антонина преди 15 години
Еййй,ето един човек с жестоко чувтство за хумор-със слъзи на очи се смея да знаеш :)))))))))))) Ако си мъж,ако си ДО 33 години и над 178 см висок-искам имайла ти :))
92
0
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
Който е *** да не скача (Който скача е ......)
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обещавам да изчистя улиците от излишните коли. Ще ви оставя да се радвате на свежия въздух и на синьото небе. Ще се погрижа за вашето наднормено тегло. Все хубави неща.Наслаждавайте се!
90
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДЪЛБОКО УВАЖАЕМА,ДА БЕШЕ САМО ТИ, С ХЛЯБ И СОЛ ЩЕ ТЕ ПОСРЕЩНЕМ, ЗАЩОТО СЛЕД ГОДИНА САМА ЩЕ СИ ИДЕШ...,ПРОБЛЕМ СА НИ ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ НИТО ОТ ГОСТОПРИЕМСТВО, НИТО ОТ ДУМА..., А САМО ОТ БОЙ !!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Почна се - НАЧАЛОТО НА КРАЯ!