"Трябва да се върна в управлението"

И още откровения от Иван Костов: "Моят голям провал е създаването на СДС като партия"
20 дек 2008 16:14,
409
"Трябва да се върна в управлението"
Снимка: Списание "MAX"

"Категорично съм убеден, че трябва да се върна в управлението. Това, което се разпада в момента, трябва да бъде възстановено".

Думите са на бившия премиер Иван Костов, който е убеден, че отново трябва да хване кормилото на властта.

"Основната причина е, че съм човекът, който създаде големите консенсуси в България", казва Командира в интервю за списание "Макс".

"Моят голям провал е създаването на СДС като партия. Не съм предполагал, че ще се случи", продължава с откровенията си настоящият лидер на ДСБ.

Редовно получавал и заплахи, най-вече когато бил на власт:

"Кървави писма от БСП, които все още пазим вкъщи".

И дава пример със случай, когато една от дъщерите му била в болница, а лекарите се борили за живота й.

Тогава някой му се обадил по телефона, за да му каже, че момичето няма да излезе живо от болницата.

Костов говори още за парите, мафията, жените, но най-вече за личния си живот.

Разказва и за това как е гонил крадци със съпругата си Елена, след като една вечер двама апаши се намърдали в спалнята на голямата им дъщеря:

"Скочихме, тръгнахме да ги гоним, жена ми извади пистолет - и продължава: - Единият прескочи оградата, а другият тъкмо се канеше да се покачи на нея.

Тогава тя (Елена Костова - бел. ред.) ми извика: "Стреляй!" Аз не можах да го направя. Стрелях във въздуха и разбрах, че няма смисъл да нося повече пистолет", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Костов реагираше на обвиненията в корупция точно по същия начин както сега Станишев, нямало доказателства, журналистически клевети и т.н.В същото време негови приятели приватизираха на безценица България, какво ми го хвалите?Защо се стигна дотам други хора от СДС да му викат "Иване кажи си" и да му задават въпроси чрез открити писма?
407
0
 
1
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Разбрахме те Доню, ясен си ни! Кристален си като планинско поточе! Ще гласуваме за БСП или ДПС! (Надай се!)
406
0
 
1
 
! Отговори
GB преди 15 години
Браво "ан"! ТОВА Е ИСТИНАТА! Когато всички я осъзнаем, ще се замислим дали и кога "да ходим за гъби в гората"!
405
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 15 години
Да се върне бе,какъв му е проблема!?:)
404
0
 
1
 
! Отговори
хе-хе-хе преди 15 години
Гладна кокошка просо сънува!:)
403
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 15 години
Davai bat Ivane sma4kai gi
402
0
 
1
 
! Отговори
an преди 15 години
ПО - ДОБРЕ ИВ.КОСТОВ ДА НИ УПРАВЛЯВА , А НЕ МАФИОТА ДОГАН.По негово време ДПС беше завряно между фикуса и стената. Но той сам не може да отстрани турците от власт. Чисто математически процентът на ДПС ще падне под 4% ,когато всички българи гласуват. Затова те не искат гласуването да стане задължителн Тяхните изборатели са приблизително постоянно число и колкото по-малко българи гласуват процънтът им расте .ЗАТОВА ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ И ДА ИЗХВЪРЛИМ БАНДИТЕ ОТ ДПС ОТ ВЛАСТ.
401
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво стана с Йосиф Сърчаджиев ?Човекът с главно Ч!Човекът, който единствен се разплака ЗА и ПРЕД майка България!
400
0
 
1
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Другарят Доню Донев се оказа луд фен на Волен Сидеров /справка - виж статията :"Сидеров:Полициите трябва да бъдат следени"/,под коментар 14 Доню иска да му се даде 6анс,за6тото Волен се развивал като политик и мнооого бил израстнал....Браво Доню,браво !Ето сега ве4е си обяснявам доста неща....Ти не си виновен !!!Просто не трябва да излиза6 без придружител !
399
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Lainometite i kreslivite komunisti savsem se skriha ....Da ne polzvat Koledna po4ivka ?
398
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Достоен политик,който пое държавата в трудни моменти,изведе я до ЕС и НАТО.Държавник,който не се страхува да си признае гре6ките си и да застане пред хората,когато е необходимо.Опитен експерт в няколко области,който може да приложи твърдост и силна ръка ,за да върне доверието в институциите....Подкрепям те Иване !Ще гласувам за теб !
397
0
 
1
 
! Отговори
Цветомир николов преди 15 години
С Костов си унищожи досието в ДС манипулатора Кеворкяк . Колко време вървя анти костовиската кампания за едно с Мартин Карбовски и накрая се скараха .на този подъл мушенник Кеворкян. Но големия манипулатор въпреки това го разкриха пак.За съжаление той манипулира първите избори в България - спомнете си плача на Йосиф Сърчаджиев
396
0
 
1
 
! Отговори
Kiril Ba4varov преди 15 години
не идвала криза за България / вече е смешно късогледството на управляващите ни /. Уверенията на Станишев и Орешарски, че това не е вярно, тежаха точно толкова, колкото тежаха същите уверения на американските финансисти отпреди шест месеца и на европейските им колеги отпреди два. България най-вероятно е на прага на третото си голямо икономическо сътресение за последните две десетилетия след фалита и свързания с него мораториум върху външния дълг през 1990 г. и фалита на банките и хиперинфлацията от 19961997 г. И по всяка вероятност, през следващата година ще наблюдаваме всичката онази позната ни до болка паника и отказ от поемане на политическа отговорност.Факт е, че от специалистите в областта никой не отрича, че изходът от двете големи кризи на 90-те мораториума и хиперинфлацията, беше посочен и осъществен от един и същ човек. Същият, върху чието очерняне спецовете по политика се упражняват вече десет години. А той няма своя TV и вестник , да покаже реалноста. Защото политическият елит се тресе от страх. От страх, че идва криза, справянето с която не е по възможностите нито на сегашните управляващи, нито на Бойко Борисов, нито на екипа му от икономически експерти.Така че, за пореден път - Костов ще се завърне, с ключова роля в следващото управление. С това ще се завърне и хорът от апологети, същите тези които преди десет години го поставяха непосредствено до Левски и Стамболов, а после се правеха, че не го познават. Костов ще си свърши работата така, както го направи и предишните два пъти. И тогава, когато нещата започнат да изглеждат стабилни, ще започнат оплювките. Защото независимо от глобалните финансови трусове, ние не се променяме. И си оставаме преди всичко българи. Президентът Георги Първанов да върне парите, които е получил за предизборната си кампания от бизнесмена Людмил Стойков."Първанов трябва да постъпи като Хилъри Клинтън с парите получени като дарение от Дарина Павлова (съпруга на убития собственик на "Мултигруп" Илия Павлов).
395
0
 
1
 
! Отговори
Ivelin Nikolov преди 15 години
Някога народа казал "разпни го" за Исус , а идо ден днешен го тачи защо? Ботев е зодия "кози рог" - Ив. Костов и той е "кози рог" Работи патриотично за родината си , при толкова заплахи . Ако е крал според някой , защо не се отдаде на живота , както направиха другите червени лапачи ., значи че не е вярно !Тези драскачи са с партиино поръчение и от Държавна Сигурност за които приближава края на лапачката им !Някога народа казал "разпни го" за Исус , а идо ден днешен го тачи защо ? Народа се манипулира , но идва " Видьов ден " и проглежда за винаги . Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валета 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.Така,че е добре да си спомните всичко това,да си дадете сметка,кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените "престъпления по време на управлението на ОДС"...и не забравяййе, че тогава и война имаше на запад от нас!
394
0
 
1
 
! Отговори
Petar Ivanov преди 15 години
Европейската комисия официално съобщи, че спира окончателно 220 милиона евро от еврофондовете за България, а други 340 милиона евро остават блокирани. Или всичко1милард и 120 мил.лв. Европейската служба за борба с измамите, са установили няколко недостатъка при усвояване на европейски фондове. Сред тях са: прекалено високо равнище на нередности, открити и нови, риск от политическа намеса, както и голям брой продължаващи разследвания на ОЛАФ. Българската прокуратура разследва над 80 случая, свързани с източване на средства, но нито един висш държавен служител не е осъден за корупция и над 100 мафиотски убийства остават неразрешени. БСП като естествен враг пак заклейми столичният кмет Бойко Борисов, без да бъдат изпуснати от полезрението Иван Костов, десебари, седесари и други политически, "вредни" за държавата субекти и обекти. Управляващите са вода ненапита, а за всичко им е виновна опозицията, парламентарна и извънпарламентарна. Виновно, естествено е и международното положение и прави впечатление, че от две седмици вместо социолози,слугинските медии изкараха на предна линия екстрасенси и всякакви гадателки.
393
0
 
1
 
! Отговори
Atanas Ivanov преди 15 години
Някога народа казал "разпни го" за Исус , а идо ден днешен го тачи защо? Ботев е зодия "кози рог" - Ив. Костов и той е "кози рог" Работи патриотично за родината си , при толкова заплахи . Ако е крал според някой , защо не се отдаде на живота , както направиха другите червени лапачи ., значи че не е вярно !Тези драскачи са с партиино поръчение и от Държавна Сигурност за които приближава края на лапачката им !Някога народа казал "разпни го" за Исус , а идо ден днешен го тачи защо ? Народа се манипулира , но идва " Видьов ден " и проглежда за винаги .
392
0
 
1
 
! Отговори
хайде де преди 15 години
Ако ще свинькя в джамия да влезе,за тоя *** няма да гласувам и туй-то!
391
0
 
1
 
! Отговори
Dnes преди 15 години
Посетилите jfpr сайт вероятно са разбрали вече, че страната ни днес има късмета да има такъв политик, който E в състояние да консолидира голяма маса от хора, които милеят за родината си и дай Боже, по-бързо да се заеме отново да изгради държавата. Никой не е забравил как Дедо ви, приемайки властта от него му каза, че твърде високо е вдигнал летвата. После се видя как Дедо бързо я смъкна, когато хората му гласуваха Първия закон-за хазарта Му. И така-до днес-с тройната им коалиция, когато срещу остатъците от държавицата се вдигнаха "да пушат" и "да пият вода" органите за сигурност, т.е. тези, които трябва да пазят властта Им...какво чакаме още да се случи- идва Коледа! Някой трябва да повтори и потрети: Народе????
390
0
 
1
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Molq te da premine6 kam po-leki opiati !!!Sega6nite ti deistvat zle !Smeni si drugdealer-a !!!
389
0
 
1
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
Весели празници и от мен! Весела Коледа! Успех и за напред!