Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев

Според премиера полицията е институцията, която символизира българската държавност
30 дек 2008 12:27, Красимир Ангелов
106
Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев
Снимка: БГНЕС

“В момента има свръхкритично отношение към полицията и МВР и това е несправедливо”, отбеляза премиерът Сергей Станишев на церемонията за връчване на наградите „Полицай на годината”.

Той допълни, че МВР е институцията, която символизира българската държавност.

Станишев подчерта, че през годините на преход са извършени немалко експерименти и трансформации и в МВР, но тези промени са се налагали от изискванията на времето и са целели по-добри резултати и повишаване качеството на работния процес и модернизацията на условията на труд.

“Това, че има създаден нов синдикат, за мен е позитивно и така националното ръководство на МВР ще има силна подкрепа”, заяви още българският премиер.

Станишев отбеляза, че през тази година освен общото увеличение от 10 процента, ръководството на министерството е осигурило изпреварващо увеличение от юли месец с около 20 процента на заплатите на служителите в най-натоварените сектори на министерството в големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас.

Той посочи, че извънредно от ноември с 200 лева са били увеличени възнагражденията на дознателите.

“Хората, работещи в МВР, са с високо чувство на дълг, помагащи безкористно в дъжд, слънце, сняг, за охрана на обществения ред в страната”, завърши Сергей Станишев.

На свой ред вътрешният министър обяви, че е готов за срещи и за обсъждане на поставените въпроси със служителите на МВР.

Михаил Миков заяви, че от министерството му търсят решение за въпросите на полицаите, но "някой малко употреби основанията за недоволство у полицаите", каза той.

Сподели още, че ще има съкращаване на бройки, които не са от същинската функция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Говедарите ще идват ли пак?
104
0
 
0
 
! Отговори
ФОРУМЕЦ преди 15 години
На 14-ти януари ще има протест, само дето той вече няма да е само студентски, а общонационален мирен граждански протест пред Народното Събрание. Пак дойде този исторически момент, в който трябва да помогнем на нашата България да стъпи на краката си и да поеме уверено напред! Да го направим най-решително! На мястото на протеста - площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ - протестиращите трябва да бъдат в 11 часа. Дай Боже повече българи да отидат на площада.
103
0
 
0
 
! Отговори
пейст преди 15 години
Премиерът Сергей Станишев е купил чрез подставени лица първите два етажа от сградата на Централна поща в София. Това се коментира усилено сред колектива на голямото държавно предприятие. Сделката е станала чрез шефа на Агенцията за информационни технологии (ДАИТС) Пламен Вачков, който е приближен до министър-председателя.Премиерът на България Сергей Станишев има връзка с двама мъже. С такъв компромат е разполагал бившият МВР шеф Румен Петков и заради това неговата оставка тдлкова дълго време не бе искана от министър-председателя, който се страхувал от това какво ще кажат избирателите за комбинацията "мека китка-железен юмрук".Това е клюката, която от няколко седмици тресе политическия елит. Сред депутатите от БСП усилено се коментира сексуалната ориентация на премиера и върви мълва, че службите разполагат със записи, на които Сергей е в твърде неудобно положениеСпоред политическата клюка, която съобщаваме за втори път и отново без коментар за достоверността, Станишев поддържа топла връзка с двама свои съветници.Това са съветникът му Росен Карадимов и Азер Меликов, който е експерт към кабинета на министър-председателя по ИТ и комуникации. Карадимов и Меликов неизменно са включвани в делегациите на Сергей Станишев при посещенията на премиера в чужбина. От около година насам двамата съветници на министър-председателя не са изпуснали нито едно пътуване на премиера в странство. "Направете проверка и ще се убедите, че когато Росен Карадимов и Азер придружават Сергей. Елена Йончева не е включена в делегациите", разкри депутат от БСП.
102
0
 
0
 
! Отговори
merkator преди 15 години
Какво мвр бе, руско недоносче!Полицаите, обслужващи мутрите и политиците ли наричаш мвр?!?!
101
0
 
0
 
! Отговори
zzz преди 15 години
А частушки ли да припяваме бе, мушморок!?
100
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 15 години
човека с заучените фрази пак се изказа , 2 месеца трудов стаж няма , едно дете не е отгледал , а някои решили че държавата ще управлява , да си участват в реалити шоу с приятелката му и да кара някой трамвай в Куба или Северна Корея
99
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 15 години
Ами какви други да бъдем, освен свръхкритични ???
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ужасссссссссс!Няма срам!!!!!!А най обидното е,че ни мислят за ***!
97
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДА! КЪМ ПОЛИЦИЯТА И АЗ СЪМ СВРЪХКРИТИЧЕН..., ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО И... 1. За твърдението, на Догановия премиер, че: - "В Европейския съюз страната ни е в ролята на дежурен виновник...", МАКАР ЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА, ТОЙ ВОДИ ТОЗИ СПОР С ЕВРОИНСТИТУЦИЙТЕ И ОЩЕ не е признал личната си вина за спрените пари!!! А ЗАЩО ЕВРОПА СПРЯ ПАРИТЕ - ЗАЩОТО Българската КЛЕПТОКРАЦИЯ, която няма политически цвят, с енергичната помощ на ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЧАСТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КРАДЕ, при това не в Европейски, не и в Световни, а в КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ!!!2. За това ли, че "..."това, което се случва в света се усеща вече и в България, та "това го знае всяко хлапе"..., и САМО Премиера на А.Доганов ОЩЕ НЕ ЗНАЕ, че "това", се нарича Световна (а всъщност Американска) криза и продължава да твърди..., че КРИЗАТА НЯМА ДА ЗАСЕГНЕ БЪЛГАРИЯ...(В същност се самозалъгва, ЗАЩОТО КОЙ ЛИ МУ ВЯРВА...).3. Или за това, че: - "Парите били спрени за това, че нямало проекти..." Премиера на А.Доганов не знае и неразбира още, че: Партийте спечелили избори, чрез УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРОГРАМИ и държавните инструменти - Правителство и Парламент, създават в икономиката и обществото "ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА"... ПРИНЦИПА Е МНОГО ***..., ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, А ТЕ СА КАТО ЕЛ. ТОК - ВЪРВЯТ ПО НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ... СЛЕДОВАТЕЛНО..., Трябва да се създават ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ, в отрасли и производства с "НАЙ-МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ" (ЗА ПАРИТЕ)... А ПРОЕКТИ ИМА МНОГО И САМО ТОЙ НЕ ГО ЗНАЕ!!! ЗАТОВА ТРИ ПЪТИ ДА, НА ИСТИНАТА, ЧЕ ТОЧНО правителството на А. ДОГАНОВ, Е ВИНОВНО, пред цялата ни НАЦИЯ за това, че ПАРИТЕ от Еврофондовете и бюджета, са ОГРАБЕНИ или са отишли в БЕЗПОЛЕЗНИ НА ИКОНОМИКАТА НИ ОТРАСЛИ... 4. Или за това, което знае всяко бебе в България - ФАКТА, че НАЙ-ГОЛЯМОТО "СЪПРОТИВЛЕНИЕ", което едни пари могат да срещнат е КОРУПЦИЯТА. Премиера на А.Доганов, възприе от "патрона" си ТОВА НАЙ-УРОДЛИВО ОРИЕНТАЛСКО ЯВЛЕНИЕ, творчески го доразви и сега, тя избуя у нас в ГАЛАКТИЧЕСКИ РАЗМЕРИ... 5. За това ли че: ...ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ вече е ясно, защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ, НАЙ-ОГРАБЕНИТЕ И НАЙ-ЛЪГАНИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИ ЖИВЕЕЩИ В ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ!!! А правителството ни е, НАЙ-КРАДЛИВОТО, НАЙ-БАНДИТСКОТО И НАЙ-ЛЪЖЛИВОТО В ЕВРОПА!!! Това обаче се знае и от марсиянците... и затова тези дни пристига, от тях за Мандатоносителя А.Доганов - "ПОДАРЪК" - ИСТИНСКА ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ, срещу ДРЕБНАТА услуга, България да направи с тях СЪВМЕСТНИ КОСМОДРУМИ..., но... това има и едно предимство - след изборите лесно ще изпратим Триглавата ламя - от където е дошла!!!
96
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
DR. STANISHEV , NE TE LI E SRAM DA HVALISH PRODAJNATA POLICIJA , KOJATO FIZICHESKI UNISHTOJI HILJADI BORCI ZA SVOBODA PREDI 9 SEPTEMVRI . MILICIJA NI TRJABVA NA NAS ! KOGATO IMASHE MILICIJA , PRESTAPNICITE DARJAHA KIRKITE I RABOTEHA ZA PROGRESA NA DARJAVATA . SEGA TE TI NAREJDAT KAKVO DA PRAVISH . OPITAJ SE DA RAZBERESH TOVA ! NA KOGO SLUJISH TI ?
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сeрго да ми яде6 полицеиския не6тастник
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То си е ясно, че властта пазят ченгетата за да ги защитава от народа!Това си е един вид хунта - ченгетата, бандитите и политиците срещу народа!В условията на валутен борд за да увеличиш чувствително заплатите на 60000 бюджетни служители значи да вземеш от друго място - образование, здравеопазване, пенсии; но на изброените 3 категории бандюхи хич не им пука - ВИФ и СимИоново са върхът, старюхите да пукат, а здравеопазване - мафиотите и милиционерите умират млади-я от свръхдоза, я от редовно преяждане и препиване.Младите да си схващат куфарите както казва #89 за да учат и работят в ЕУ, и да оставят тук бандити, политици и милиционери да си вдигат заплатите колкото си искат!
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СТАНИШКА , АКО ЗНАЕШ БРАТ КАКЪВ К.УР-КАПАН ТИ ГОТВЯТ ПОЛИЦАИТЕ СЛЕД НОВА ГОДИНА, ДОСЕГА ДА СИ СЕ МАХНАЛ. ОБАЧЕ ТИ СИ НАГЛО РУСКО И ЩЕ СЕ НАТИСКАШ ДО КРАЙ, КОЛКОТО МОЖЕ ДА ОКРАДЕШ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, ЩОТО ВТОРИ ШАНС НЯМА ДА ИМАШ. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ - ЧАКАМ ТЕ И АЗ ЗА 'ПЛОСЪК ДАНЪК' !
92
0
 
0
 
! Отговори
СЕЛСКИЯ ПАДАРИН преди 15 години
ПОЛИЦИЯТА - вън от МВР!ДЕПОЛИТИЗИРАНА,ДЕВОЕНИЗИРАНА, ЛУСТРОСАНА ОТ ЕНИЧАРИТЕ НА кдс и КГБ!Пряко подчинена на органите на местната власт!
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав е колкот грезедя ми, елате вижте
90
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
.............
89
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
..........Един селянин си продава млякото за о.40ст/л днес.Ти и които и да е друг бг гражданин го купуваш за 2лв.От тях о.4олв са данък ддс и тои отива в държавата да храни неефективни структури.Резултата е ,че селянина отива в гърция или испания ,а неефективните структури остават.Накрая тук ще има полиция.министри кметове и може да си пишете колкото искате актове.На теб като полицаи ти е простено незнанието .За висши политици некадърноста =престъпление ,но те и без това са си престъпници.А ти когато спреш гражданина или селянина да му напишеш акта имаи съзнанието ,че в краина сметка те те хранят и се отнасяи с уважение към тях.
88
0
 
0
 
! Отговори
Благоевград преди 15 години
Само ако знаеха другите колко си прав... всичко което си написал е така.
87
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
как ли не сме свръх критичникъм МВР!!!Я свалете розовите очила и вижте реалността...няма полицаи край училищата а има наркопласьори!!!Полицията и криминални проявените са сключили примирие...Ме има сливане..едните прикриват другите..получават комисионни и гонят само новопоявилите се мафиотчета..от време на време някоя "цаца" пада в мрежата за отчет накрая на годината!!До 1989г червените барони и кардиналите от ДС контролираха наркопазара..проституцията и сивият сектор..Днес наркобароните ..и червените олигарси контролират държавата!Нека извикаме независими западни експерти и данъчни да проследят законността на средствата с които оперират червените олигарси! Нека се проследи пътя на парите ..данъци.. Но и тук българина би си затворил очите ако нямаше източване на капитали от страната..т.е. , ако парите се влагаха тук в Родината!Нека видим финансовите отчети на външнотърговските дружества от тошово време до днес...нека проследим фирмите създадени за прикриване на сгентите на ДС...Ми тези организации трупат само негативи!Милиарди загубихме в Алжир..Либия,,Ирак...Милиарди потънаха в австрийски..швейцарски...люксенбургски ..американски банки и фондове!И днес когато всеки разумен западен политик работи за привличане на капитали..Американците пускат на пазара милиони жилища по 500 000$ и повече..с цел да привлекат според предварителни прогнози между 800 и 1000 милиарда долара!!!Червените барони продължават да насочват капитали в тази посока ...САЩ...и страните от Западна Европа още по интензивно!Спират се и се изнасят цели отрасли и предприятия..свива се производството...Ще кажете ми има икономическа криза...Реално криза няма, но тя се насажда манипулативно с цел да се стопят дълговете на големите кредитни милионери..не само в САЩ ...но и у нас!И утре когато тези пари са опростени цялата система започва да работи и световната перачниц а на пари продължава да се върти....Да това не е за дребни играчи...но червените барони са доказани играчи и манипулатури на обществото......Но както вчера така и днес и утре вие ще имате нужда от преторианската си гвардия за да ви пази от народната любов!А МВР се нуждае от реформи и то дълбоки..нуждае се от редуциране на кадровия състав....нуждае се от нови лица !МВР трябва да се ДЕПОЛИТИЗИРА!!!Вижадаме с какъв успех манипулирате и смазвате стачките на миньори..учители..доктори..Но не виждаме да се смазва престъпността...маргините са на свобода..маджо се охранява от полицаи..галевите си пият питието с пикаещият във фонтан бивш министър на МВР.....
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калинка, тия журналяги ни трият бисерите, му, не можем да се заяждаме *** ниедни!!!!