Светлана Дянкова е новият зам.- социален министър

Тя ще заеме мястото на отстранения Васил Войнов
20
Светлана Дянкова е новият зам.- социален министър

Премиерът Сергей Станишев назначи за заместник-министър на труда и социалната политика Светлана Дянкова, съобщиха от правителствена пресслужба.

Тя заема мястото на отстранения Васил Войнов.

Светлана Дянкова е главен експерт в комисията по труда и социалната политика в 39-ото и 40-ото Народно събрание.

В периода от 1995 г. до 2001 г. е народен представител от СДС и председател на Комисията по труда и социалната политика в 37-ото и 38-ото Народно събрание.

Преди това е работила като главен експерт в Министерството на образованието.

Била е и експерт в Комисията по здравеопазването.

Името на Светлана Дянкова нашумя през февруари 2001 г., когото Националният съвет на СДС изключи Христо Бисеров и Йордан Цонев.

136 души от общо 142-ма гласуваха за отстраняването им от сините редици.

Само петима, сред които самите Бисеров и Цонев, се обявили против предложението на Контролния съвет. В подкрепа на двамата застава и поддръжничката им Светлана Дянкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Незабравка преди 14 години
Това е за 17 ,за да види че е наивен и всички назначения са политически!Да не се изказва неподготвен !*** на интересите на управляващете коалиция,нито на демокрацията ,нито на избирателя!
18
0
 
0
 
! Отговори
Незабравка преди 14 години
Ето продължението на кариерата на госпожата:Тази нощ е бил разбит предизборният клуб на Движението за права и свободи в Габрово. "За мен това е политическа вандалщина и посегателство върху свободата на избора, посегателство не само срещу Движението за права и свободи, а и срещу кандидатите за народни представители и по- точно срещу мен". Това каза водачът на листата на ДПС в Габрово Светлана Дянкова. Според нея това е опит да се сплашат онези хора, които са решили да гласуват за нея и за тяхната листа и е опит да се опорочи цялата кампания. По думите й, актът е дело на хората, които от години сеят омраза и конфронтация и които биха могли да посегнат и на тези, които правят изборите.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко невежество има по тая българска земя, аз не мога да разбера защо съдите за хората по някаква снимка, във всичките коментари до тук личи само едно: едно че сте неинформирани и второ,че сте като стадо овце - един написал нещо и другите, и те с мнение. Ако поне малко знаехте нещо за нея, щяхте да сте на друго мнение, щяхте да знаете, уважаеми коментатори, че тя е един изключително умен и уравновесен човек и че ако целия политически елит беше като нея, нещата в България щяха да стоят по друг начин. Това е, съжалявам хора като вас, драги коментатори и друг път преди да пишете нещо, помислете поне малко, бройте до 20 и тогава дайте на обществото вашето "безценно" мнение. P.S. Я кажете колко от вас, излизат добре на снимка.
16
0
 
0
 
! Отговори
Monika преди 15 години
Няма нищо странно в това назначение. След като Данчо Ментата е заместник на Доган, кого да назначи за зам-- министър? Да познавате някой свестен човек в ДПС? Дянкова преди беше другарка на Бисеров, сега е близка с Рамадан Аталай. Както се пее в едно парче на "Ъпсурт": "Некои к..ви направиха много пари."
15
0
 
0
 
! Отговори
толерантен преди 15 години
*** ***. Тая беше в НИС на СДС и е най-вярната *** на *** Бисеров. В СДС депутатите май няма нито един, който да не е предал избирателите си.
14
0
 
0
 
! Отговори
^^^^^^ преди 15 години
Това е другарка бе, няма да сложат някоя да се конкурира с Масларката я, а снимката и е наистина от комсомолската и книжка. Вижте я само след време как ще се угуши и ще почне като шефката и всеки ден на фризьор и с различни тоaлети, а тия лупи ако не ги остави за прикритиe, ще gi замени със сини контактни лещи.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KAV E TOQ GROZIL
12
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Но сега ми стана ясно защо е на това дередже държавата ни.Експерт по социална политика, по образование, по здравеопазване.И всичко това в народното събрание.И всички тези сфери от такива експерти са на супервисоко и професионално ниво...А в същност, ако някой от така наречените експерти го отвържем от държавната ясла, на която се храни минимум 10-15 години, ще си умре от глад и некадърност навън в реалния живот.За това всеки стиска здраво кокала със зъби и нокти!
11
0
 
0
 
! Отговори
стария маймун преди 15 години
Наистина е експерт!Такива ренегати са най-полезни!
10
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Едни и същи мутри въртят комунистите.
9
0
 
0
 
! Отговори
Jorko преди 15 години
deeeba i meleza ti sds sega bsp , mai samo lapaneto e vechno....
8
0
 
0
 
! Отговори
az sym преди 15 години
В "Митология на прехода",Алек Попов добре ги е обрисувал. Героините му са дашни,хитри и пресметливи и членуват в градския комитет...Къде с разтворени крака,къде с уста,ревностно пропагандират творческото учение на вождовете...Та,повечето жени по министерствата са такива-с лупи,но удобни и под ръка по всяко време на денонощието.
7
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
ОТ КЪДЕ ГИ ВАДИ СТАНИШЕВ ТЕЗИ КОМСОМОЛСКИ ДРУГАРКИ СЕКРЕТАРКИ ! УРУНГЕЛИ ?!БОЖЕЕ ,НАРОДА ГО ГОНИ ,ТОЙ НАЗНАЧАВА СВОИ ХОРА !
6
0
 
0
 
! Отговори
pesimist преди 15 години
Защо обиждаш номер 3?Може да е от комсомолската книжка?Кой знае?
5
0
 
0
 
! Отговори
az sum преди 15 години
Ясна ми е ,щом идва от МОН...Там всичките са силно амбициозни и задължително от провинцията.Далеч съм от мисълта,че ще направи някакви радикални промени.Най-много да смени гардероба си и да замени очилата с лещи.....
4
0
 
0
 
! Отговори
оптимист преди 15 години
Светлана Григорова Дянкова Родена на 4 февруари 1960 г. в г. Кюстендил. Завършва електроинженерство. 1983 - 1991 г. - работи като програмист на електронно-изчислителни машини в изчислителен център в гр. Габрово. 1993 - 1994 г. - ръководител на КПЦ "В. Априлов" - филиал Габрово и към Министерството на образованието. Депутат в 37-ото и 38-ото народно събрание, избрана с квотата на СДС. Член на Комисията по труда и социалната политика. Председател на Комисията по труда и социалната политика в 38-ото НС. Зам.-председател на парламентарната група на СДС. Избрана за член на Националния изпълнителен съвет /НИС/ на СДС на 11-ата Национална конференция на партията на 26 февруари 2000 г. Преизбрана за трети път за председател на Консервативната екологична партия /КЕП/ през юли 2000 г. Загубва мястото си в НИС след отстраняването на Христо Бисеров от ръководните му постове в СДС и парламентарната група на ОДС.
3
0
 
0
 
! Отговори
----- преди 15 години
Po smotana snimka ne mojaha li da i slojat na novata sozialna ministarka?Ili tj si e takava?!Ujas vse edno e iskarana ot arhiva ot 80-te godini
2
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 15 години
тая е някоя старозагорка, там всички са Дянковци;) Ще дойде в София и тя да мяка...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Агент под прикритие.