Украйна няма да може да ни изпрати газ

Това каза министърът на енергетиката Петър Димитров
11 яну 2009 18:06, Петя Славова
171
Украйна няма да може да ни изпрати газ
Снимка: БГНЕС

Въпреки споразуменията за изпращане на газ от Украйна за България се оказа, че това е невъзможно.

Причината е в липсващата връзка с тръбопровод между двете страни.

Това обясни министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Газът няма да може да премине и през друга тръба, идваща от Румъния, тъй като нямало достатъчно количество газ, с което да я запълни.

В момента вече е започнало запълването на мрежата в Молдова, обясни министърът.

Страната ни все още е в процес на изчакване на 36-те часа, през които трябва да дойде природен газ от Русия.

Може да се окаже, че тя ще бъде единственият източник на газ за България.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Великият Български народ е казал: -"ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА... ИЛИ... НА ЗЛА КРУША ЗЪЛ ПРЪТ..."Договорите за членство в НАТО и ЕС и Конституцията, СА КАТЕГОРИЧНИ:- Правителствата ни са ДЛЪЖНИ да се грижат за непрекъснатия икономически и социален просперитет на Нацията и да осигуряват най-важните ресурси, от поне два источника или да осигурят съответните ефективни заместители. Минималния срак за КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ е 70 дни!- На базата на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПЛАТФОРМИ, те са длъжни да разработят ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНИТЕ си управленски програми.- На горната база да СЪСТАВЯТ ГОДИШНИТЕ БЮДЖЕТИ..., но единствената програма която имат, най-вече последните две правителства и която преизпълняват е, да ГРАБЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!! ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ ПОТГОВОРКИТЕ..., а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!- лично е отговорен за ОТНОВО СПРЕНИТЕ търгове за автомагистрала Тракия!!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА... С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01 -Пред Парламента!
169
0
 
0
 
! Отговори
БКП(БСП) СА ЛЪЗЦИ И преди 15 години
....... ИГРАЯТ СИ *** ИГРА ,,ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА,, ЕГАТИ И *** ПАРТИЯ ! РУСНАЦИТЕ СЕ ЦИГАНЪТ , ТИЯ ТУКА СЪЩО , ТА НА ЛИ СА ТЕХНИ ГУБЕРНАТОРИ В РУСКО- МАФИОТСКА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ !
168
0
 
0
 
! Отговори
Лудия преди 15 години
Това на нищо не прилича! Спират ти газа, ти минаваш на мазут!Ся пък др. Гоце и ток договарял от Румъния.И на царя изсякохте горите!Бри бай Тошо нямаше ракива работи! Като ти спрат газа, веднага ти спират и бензина, а токът минава на режим "1 има 3 няма". Пък горите не бяха на царя, а на шумкарите и ако някой речеше да сече се стреляше на месо.
167
0
 
0
 
! Отговори
Нафтю Петролов преди 15 години
Тези смешници да вземат да си координират лъжите!"*** ми,дойди ми!"-днес тръгват доставките,но руснаците незнаят;утер се пълни тръбата и т.н.А газ скоро няма да има-а-а!
166
0
 
0
 
! Отговори
Ватсаяна преди 15 години
За 36 часа могат да ти направят мавзолей партизанска ***. *** мръсен ***. Такава тръба няма. Работят те като *** въпреки, че си техен постак. *** руски.
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** смешниците
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
американците са - що да не плюем по ?
163
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Пак опряхте до лощте американци!тз тз тея американци!Едно разбрахме ,че сте *** и гледате само смотани американски филми!Поне кабелната плащате ли си?
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и според тебе сега при кризата като ги съкращават от работа всъщност ги спасяват от глад?! наистина странна логика:) казах ти нямам нищо против американците. като им трябва толкова много петрол да си търсят залежи при тях и да ги разработят. или да плащат на другите ама по справедливи цени. виждаш че няма как да стане защото те точно на това разчитат. евтини на безценица суровини и работна ръка от другите, печалбата в САЩ:) САЩ са най-мързеливата нация в света повярвай. там работят здраво само новите емигранти. за мизерни надници
161
0
 
0
 
! Отговори
iavor преди 15 години
Ти си бетонна глава... Ти имаш ли представа как се работи на запад?Какво крадат? Че дават работа на дръпнатите очи за да не умрат от глад? Японците също ли крадат? Французите? Само руснаците не крадат... :)))
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
точно това е разликата че съм си платил за китайски понеже няма български. и не съм откраднал от никой защото не съм богат. а не като американците само да крадат и използват другите даже и когато са много по-богати
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При бай Тошо беше 100 пъти по добре!
158
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
......Нито газ нито виновни за това.Поне в България.И при баи Тошо беше така-все икономическия механизъм беше виновен.И го сменяха всяка година.Накрая смениха баи Тошо ама маимуните останаха.Една от тях е на снимката.
157
0
 
0
 
! Отговори
iavor преди 15 години
Не виждам смисъл да се говорят глупости. Защо да си теглят собствените ресурси, когато може да изтеглят първо чуждите? За да останат после без ресурси срещу хора с ресурси? Например, теглят чуждите ресурси, за да имат икономика, за да конструират компютри, за да дадат на китайците да ги произвеждат срещу мизерно заплащане, за да имаш ти евтин компютър. Не ти ли харесва? Открий тогава кой точно китаец ти е произвел компютъра и му прати един чек, щом искаш да си с чиста съвест...
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не си разбрал какво ти казах човеко. не е въпрос за ресурсите за това как се използват те. САЩ имат също петрол но защо не си го теглят а гледат да откраднат на другите без пари просто защото са мързели и не искат да добиват. да не мислиш че е без пари даже да откриеш залежи камо ли да ги използваш след това че да правиш и тръби за другите. но САЩ искат да са господарите а другите да са им робите. откъде накъде???? ти ако имаш имот в центъра на София така ли ще мислиш? че някой си преди 100 години е заградил ливада и сега се оказало че е в центъра на града и мога да го продам за 1 лев. така де като иранците да си пазат козите там ако я нямаше западната цивилизация:)
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моторола е американска марка (в много американски филми показват - джиесеми - Моторола - защо ли... :-) ) - само че телефоните и са ***!
154
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Моторола не е американски продукт бе индивид такъв!ХАХА това е да си комунист развнозначно е да си ***!!!Там кадето не е стъпил комунистическият бацил е еталон за добро!БГ-тю е единствена страна в Европа обзета от подобни бацили.
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Просто някой някога е заградил някаква територия, без изобщо да подозира, че под земята има газ."- може ли да си толкова ***?
152
0
 
0
 
! Отговори
iavor преди 15 години
Между другото, защо постоянно се използва термина "кражба на ресурси"? Иран е сял и поливал газа или какво? Нали червените другари са против частната собственост и неравномерното разпределение на благата? А газа дори не е добит с труд. Просто някой някога е заградил някаква територия, без изобщо да подозира, че под земята има газ. Е, ако не беше западната цивилизация да направи от газа ценност, иранците и досега щяха да си пасат козите върху газовите находища. Значи трябва да имат малко срам и да дадат една риза на ближния...
151
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
украйна вмъква едностранно допълнителни клаузи в подписаното вече споразумениеВ то время как на рабочем уровне эксперты России и Европейского Союза уже согласовали технические условия мониторинга и инструкцию для работы Представителей контрольной комиссии, Украина вновь заняла деструктивную позицию.Украина требует от России бесплатно предоставить ей 21 миллион кубометров газа ежедневно для обеспечения транзита. Однако, согласно действующему транзитному контракту, НАК Нафтогаз Украины должен использовать на технологические нужды газ из собственных объемов, либо купить его у Газпрома или любого другого поставщика. Как вариант купить его у получателей экспортных объемов российского газа, идущего транзитом через территорию Украины.Кроме того, украинская декларация отводит для работы комиссии максимум два месяца. Хотя, по нашему мнению, данная комиссия должна работать вплоть до полного разрешения конфликтной ситуации с транзитом газа европейским потребителям, в том числе до окончания судебных разбирательств по данному вопросу. Кстати, судебные иски ждут украинскую сторону и в связи с непогашенной задолженностью за газ, составляющей 614 млн. долларов, заявил официальный представитель ОАО Газпром Сергей Куприянов.

Спонсорирани публикации