Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят

Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на "Газпром"
12 яну 2009 08:53,
108
Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Казвам се Росен Зарчев аз отивам с Костов на митинга
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Гласувайте за г-на Костова ,така г-жа Костовица,ще има възможност,да създаде не една фондация "Бъдеще за България",а две ,може би дори три.И като ви поведе към светлото бъдеще,заедно с господина Костова,леле-мале............
105
0
 
0
 
! Отговори
дърт ченгесар преди 15 години
Да живее Костов,най-великия политик на всички времена!Вдигни се ,народе,и му ДАЙ ВЛАСТА!Той,човека,друго и не иска!Десебеееееееееееееее!:)))
104
0
 
0
 
! Отговори
напускане парламента преди 15 години
цялата опозиция ТРЯБВА да НАПУСНЕ парламента и да се приобщи към протестиращите...Надеждата ми е в ДСБ и КОСТОВ!
103
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
EDIN OT GOLEMITE ZAGOVORI NA KOMUNISTITE E SRESHTU KOSTOV.GODINI NARED SE SEJAT LAJI OT STRANA NA KOMUNISTICHESKITE MEDII I SLUJBITE NA KGB. HORA, MISLETE SAS SOBSTVENITE SI GLAVI!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не се притеснявай! него ще го помни историята! а тебе - никой!
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов беше и е един добър човек, тъпанарино!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой беше този...Костов...? Не си спомням...
99
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ей на свършила работа мноо знаете всичките. Като сте такива капацитети да бяхте станали Вие министър председател и да бяхте оставили АЕЦ-а да работи, да не бяхте крали, да бяхте продали Балкан и Нефтохима и другите длъжници със по няколко милиарда печалба и да ни бяхте вкарали в ЕС. На ракия на салата и на приказки равни нямате. Ставате смешни, що направо не заявите в прав текст, че Костов е виновен че няма газ и е студено. Няма такива дебели глави ! Няма лошо, придължавайте да си живеете във вашия си свят където Той е източника на всички злини и където е ТОПЛО навярно.
98
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
едва сега ме светна защо и американци и англичани са толкова зле и по думите на министър Димитров "благородно ни завиждат"! ами зле са и все по-зле ще стават с техния "двуполюсен модел"! да вземем да им пратим Царя за 5-6 годинки та и те да рахатясат, а?
97
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 15 години
haresvaite si go,no ne ni go natrapvaite.onzi dart ko3el CARQ napravi mnogo beli,no napravi 1 dobro-RA3BI DVUPOLUSTNIQT MODEL.nima 3abravihte bre hora,kak si menkaha mestata v parlamenta-tu sini,tu 4erveni.i 4etete #27-ne se ostavqite nqkoi pol. *** ,da oglavi protestite,i da si pripi6e 3aslugata
96
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
За тези които мислят че по време на Иван Костов е имало по-малко продукция и тн нека си помислят отново и да погледнат БВПто. IMF са направили статистики за истинския икономически растеж на БВП (GDP real economic growth). От тази графа се определя дали продукцията се е увеличила или намалила. Можете лесно да я намерите и в интернета. Ако я видите ще видите че точно по време на Иван Костов БВПто се вдига рязко от -8 на 4. И това става за 4 години - от 1997 до 2001. Чак след 2001 до 2009 (сега) БВПто не е мръднало много много - варира между 4 и 6. Извинете но предпочитам разлика от 12 в растеж на БВП за 4 години от колкото малък растеж в БВП от 2 за 8 години. Даже сега БВПто ни ще падне - сега е към 5.5!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
Иван Костов измислил Интернет? тука май някой не си е пил хапчето!
94
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Добре е,че и полицаите ще протестират,но трябва и тях да подкрепим,защото и те са хора от народа - наши бащи,синове и съпрузи ! Народът ни трябва да бъде единен във всичко ! Но искам само да вметна,че снощи по БТВ студентските делегати бяха май поплювковци.Гледах и не вярвах на ушите си,че били постигнали споразумение с Миков...Ако е вярно,трябва да си сменят водачите...
93
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Полицаите ще изразят най-добре протеста си,КАТО НА 14.01 ЗАСТАНАТ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ И С ГРЪБ КЪМ ПАРЛАМЕНТА!!!НАПРАВЯТ ЛИ ГО - НИКОЙ ДА НЕ ГИ ДОКОСВА, ЗАЩОТОТАКА ЩЕ ПОКАЖАТ, ЧЕ СА НАШИ СИНОВЕ, СЪПРУЗИ И БАЩИ,ПАЗЕЩИ ХЛЯБА НИ,А НЕ ОХРАНА НА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 15 години
Абе,Додо много си активен.Такива като теб едно време си правеха форумите по стените на кенефите/може би Костов още не е бил измислил интернет/ Като сделката за нефтохима няма политическа окраска,що дири Вилхем Краус там сега?
91
0
 
0
 
! Отговори
Dimitrov преди 15 години
На 17 януари предстои масов протест на полицията пред сградата на МВР.Очакват се около 15 000 служители на МВР да запазят мълчание за 15 минути в почит на починалото МВР.Полицейски протест който по първоначални данни ще бъде грандиозен. Протеста среща подкрепа от всички социални групи в обществото.
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нагъл и безочлив. Защо не си се погрижил за страната си когато беше на власт, бе . Сега вместо да гледат всички да оправят нещата, те се опитват да яхнат вълната на политическа измислица. Специално тоя няма никакво право да говори. Защо спря Козлодуй и не измисли алтернатива. *** си е ***, вари го печи го, но той има къса памет и най вече избирателна/извинявам се на шепата свестни хора/. Костов си управляваше точно по комунистически, но с единствената но съществена разлика, че всичко беше за тяхните джобове, а по социализма всичко се водеше държавно.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов е финансист и политик когото на запад и в сащ признават.Няма такъв от друга партия -и в парламента и извън него.Изобщо не е негова вината за бълг. в либия.Като се правеха на способни да ги освободят защо не го направиха ндсв и бсп и дпс.Пуснаха ги когато им дойде времето.Костов не е разсипал земеделието и промишлеността. Те бяха съсипвани 45 год . от т. живков а след него от луканов доган-беров и жан виденов.Всички те оставяха бг. без ток а козлодуй уж работеше без хляб празни квартални магазинчета купонна система безработица помощи храна и лекарства от загнилия капитализъм откъдето чакаше и великата русия.Комунистите и *** доган след всяко тяхно некадърно и крадливо правителство оставят българия в туш.Няма в ес друга държава в която пенсиите и заплатите да са толкова ниски .И тези които не са в ес пак са с по-добри заплати-турция македония сърбия украйна и мн. др.
88
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Мисля че е за някаква томбола ,ама пусти английски...