Вторият ден на протест

Сборното място и този път е площадът пред парламента, а часът - 11,00
15 яну 2009 07:00,
201
Вторият ден на протест
Снимка: Dnes.bg

За 11 ч. днес е насрочен вторият ден на протест, обявиха част от организаторите на протеста - Сдружение за развитие и обществен контрол СРОКСОС.

Сборното място и този път е площадът пред Народното събрание.

Исканията на студенти, учители, родители, природозащитници, полицаи, млекопроизводители, животновъди, спортни организации са: ред, законност и цялостна промяна на системата в страната.

На мястото на планирания протест вече има много автобуси с полицаи. Служителите на реда този път са вързали загражденията с тел.

Движението в района все още не е спряно.

Засега МВР не съобщава за безредици през изминалата нощ, след като една малка част от протестиращите в сряда се заканиха, че ще палят и чупят из София.

В сряда гражданският протест пред сградата на Народното събрание преля в тотален хаос.

Полицаите бяха замервани със снежни топки, бирени бутилки, метални пръчки, бомбички и пиратки.

Протестиращи счупиха стъкло на парламента, потрошиха полицейски коли.

Сред ранените 30 души имаше и протестиращи, и полицаи. Само 19 от тях обаче са потърсили помощ в болница.

Шестима полицаи и жандармеристи също са пострадали по време на сблъсъците.

154-ма души са задържанитe в полицейските управления в столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОВА Е МИЛИЦИЯ А НЕ ПОЛИЦИЯ ....ТЯ ВИНАГИ Е БИЛА МИЛИЦИЯ.
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВРАГОВЕПакт: Оста Мадрид-Москва-АнкараЛидери: Сименадо Сакс-Кобурга, Серьожа Станишевчук, Айхмед ДоганджуОписанияСименадо Сакс-КобургаСлабост: Присвоява държавни земи под особен предлогВъзраст: Лили Иванова/10 + Т-Рекс * Китайската стенаЗащитава интересите на: Егото си, глупостта си, МадридСерьожа СтанишевчукСлабост: Глуповати физиономии при държане на речи, кисело мляко АктивияВъзраст: Пъпчива, веднъж влязал в епохата на Лептен, нивга не ще излезеЗащитава интересите на: Летящата чиния на Бузлуджа и всички извънземни в контакт с неяАйхмед ДоганджуСлабост: Клептомания, в очите му българската политика е една блестяща сребърна подлогаВъзраст: роден в същия ден като Кемал Ататюрк, но далеч от неговата година и морални възгледиЗащитава интересите на: рода Доганджу и всички приятно обвързани с негоАРМИЯ НА ЗЛОТОБойни единициПолицайАкъл: 2/10Воля: 3/10Манипулативност: 11/10Подвижност: -1/10Палка: ДаРадиостанция: ДаМисъл в действията: НеЖандармеристАкъл: 3.5/10Воля: 5/10Манипулативност: 11/10Подвижност: 5/10Палка: И още как!Радиостанция: НеМисъл в действията: Получава сигнали от летящата чиния, официален трансмитър на Оста Мадрид-Москва-АнкараКучеАкъл: 10/10Воля: 10/10Манипулативност: 5/10Подвижност: 11/10Палка: НеРадиостанция: НеМисъл в действията: Хапя ли, хапя
198
0
 
0
 
! Отговори
ИСКРА преди 15 години
Трябва да стане като в ГЪРЦИЯ !Тогава белким се оправи нещо в тая скапана държава !!!
197
0
 
0
 
! Отговори
lord преди 15 години
policaite ne zaslujavat podkrepa i uvajenie , do v4era te se polzvaha na 100% sys sy6tite na naroda , no dnes , sled maltretiraneto na nevinn grajdani ve4e NE ... Uvajenie kym policiqta - haha , a kyde e uvajenieto na policiqta kym grajdanite ... NA BOJ ! Razkarajte taq sgan miliciqta ot plo6tada - toj e na horata , ne tehen ... zatova ... DA SI GO VZEMEM !
196
0
 
0
 
! Отговори
ГОСТ преди 15 години
Понеже постоянно се изказват мнения по повод това,че ние Българите сме отвърнали поглед от Русия и сме го насочили към САЩ, та думата ми е :Там в тази страна отвъд Океана има изключително Уважение към органите за опазване на реда -Полицията и нейните служители.......това значи да спазваш Реда и да не нарушаваш спокойствието на никой и ако това се случи .......с някоя хулиганска проява на агресия си веднага на земята с белезници и по бързата процедура отиваш там за където си........и т.н...ТА..,какво правят непълнолетни деца на протеста..какво..........и после родителите им много разстроени,ЗАЩО...?????Не им ли обясниха именно родителите на тези деца,че мястото не им е там...А?Сега тези родители нямат право на вопли!!!И АКО ИСКАТЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ПОЛИЦАИТЕ С ТЕХНИТЕ ИМ ИСКАНИЯ СЕ ДРЪЖТЕ С ТЯХ,КАТО НОРМАЛНИ ХОРА!Те са също ,като нас ..народа...имат и хранят семейства ии у дома ги чакт техните деца..!!!Ако протеста иска да ги подкрепи нека всички участници се държат достойно с всеки присъстващ там ,независимо кой от коя страна е-ДАЛИ Е ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИЛИ ОТ ТЕЗИ,КОИТО ГИ ПАЗЯТ!Имайте УВАЖЕНИЕ първо към себе си , а също така и към всички останали!Изразете това,което искате по начин ,че ВСИЧКИ ДА ВИ ЧУЯТ!Ако се промени поведението на всички ,тогава ще ни видят и чуят в ЦЕЛИЯ СВЯТ!НЕКА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО !!
195
0
 
0
 
! Отговори
edin razgneven ba6ta преди 15 години
Манипулирам значи ... Жена ми и 16 годишната ми дъщеря отидоха на мирен процес , който прерастна в масова патаклама от страна на полицията - милицията , когато се върнах от работа заварих двете ми най-скъпи същества пребити защото жена ми попитала за име , служебен номер и положение поискалия да претърси личната и дамска чанта служител на МВР ... Това не е ли произвол , нима това че носи униформа му дава право да прави каквото си иска , какви по дяволите са тези служители на МВР които за поискана идентификация наказват с бой - ще ти кажа какви са - превиши правата си , бандити излезли за да бият хората , да вилнеят наволя и да избиват личните си комплекси . Те са срам за униформата и за държавата ... Те не заслужават уважение , а наказание и тъй като последното няма да дойде от властимащите , които те така усърдно пазят - нужно е да ги накажат гражданите ... Дори и да е имало употребили наркотични вещества и алкохол лица , жената и детето ми не са от тях , но са бити наравно а мже би дори и повече от тях ...
194
0
 
0
 
! Отговори
1001 преди 15 години
jalko
193
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
полицайте не заслужават увеличение на заплатите а поголомно съкращение видяхме че половината са неспособни да овладеят положението . Те най аругантно налетяха на невинни граждани със сила и на малки деца които са беззащитни и безпомощни . Това е избиване на комплекси . Да плашиш дете кадето е в количка . Това е недопостимо докато шепа пиклиовци чупиха и вилнееха .Това е несправяне със ситуацията и избиване на комплекси . Има хора кадето триабва да си отидат от МВР (милицията) .
192
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Долу правителстово ! Всички вън !
191
0
 
0
 
! Отговори
Логиката преди 15 години
1.До парламентарните избори има още 5-6 месеца.Протестите всъщност са страшно закъснели и безсмислени.Защо не се случиха преди една година?2.След като се цели смяна на системата,може ли някои да обясни коя система и какво да се смени?Защото в непрекъснато изменящите се искоания на протестиращите,формулировките са несъществени за смяната на системата.3.Не ме мотивират студентите да ги подкрепя. Техните действия са нелогични Между тях съзирам хора недоучили,неграмотни и властолюбиви.А си мисля,че не е нужно да махаме едни такива,за да ги заместваме с други.
190
0
 
0
 
! Отговори
до бащата и съпругът преди 15 години
Това не бяха деца,а безчинстващи под влияние на наркотични вещества и алкохол субекти.Ако и вашето дете е такова,заслужава си го.Не става дума за майки с колички. Жалко за теци деца. Мъчно ми е,че нямат родители,които да са се погрижили за тях. Всъщност къда са ТВУ-тата?.Не говорете глупости.
189
0
 
0
 
! Отговори
petko petkov преди 15 години
и ккво след това
188
0
 
0
 
! Отговори
До 177 преди 15 години
Господин Нако, не си измисляйте СРОК.СОС е създадено като Сдружение за развитие и обществен конрол на студентските общежития и столове. И тъй като не постигнаха никакви успехи по отношение контрола на студентските общежития и столове,решиха да се заниваят с по-глобални проблеми.
187
0
 
0
 
! Отговори
edin razgneven ba6ta преди 15 години
Не са виновни ли ? В устава им има точка която гласи : "Неправилни , антихуманни и неморални заповеди не се изпълняват" => за тях това да бият децата ни е нещо правилно , морално , хуманно ... Защото днешните полицаи НЕ бият , но сношните... , както гласеше популярния навремето лаф
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
niakade 4etax 4e na 19 pokliciata gotvili protes iskate li da se organizirame i s butaforni htitove i palki nie da gi napadnem te togava nesa na rabota nie hte gi biem
185
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
миков, вашият съд да беше да осъдил онези, дето ограбиха милиардите от тази държава !Да бяхте осъдили онзи /онези/, който си присвои дълготрайните материални активи на 'ДИАМАНТ' - Разград за над 10 млн !От ЕВРОПА многократно заявиха, че не признават решенията на вашия съд - вместо да ги съди, той ги изкарва с чисти ръце !Тия приказки ходи си ги разправяй в европейския парламент, току виж, че ти повярвали !
184
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Има още заспали хора в тази държава за съжаление.Управляващите постигнаха целта си да ни разединят и днес да отидат по-малко хора, но ако всеки има поне малко отговорност за нещата трябва да отиде днес там!
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те и да те надупят, пак ще си мълчиш. Мамул да ти вкарат в ***, пак ще си мълчиш. Като не можеш да бъдеш с протестиращите, поне от кумова срама, духовно ги подкрепи.
182
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
xaxaxa
181
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 15 години
164 еми да за кефа на Бойко не за кефа на *** (party) той *** може да си ходи в *** махала заедно с всичките му *** потдръжници айде отивай сборен пункт Столипиново

Спонсорирани публикации