ЕК: Престъпността е отрова, която пречи на България в ЕС

Трябват видими и осезаеми промени, а не екшън планове, по които не се работи, категорични са от Брюксел
20 яну 2009 11:35,
48
ЕК: Престъпността е отрова, която пречи на България в ЕС
Снимка: БГНЕС

„Реформите в България трябва да станат бързо, защото съдебната ви система произвежда много малко положителни резултати“, обяви заяви зам.- председателят на ЕК по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността.

При откриването на конференцията“България в ЕС: 2 години по-късно и пътят напред“, Жак Баро заяви още, че България с помощта на партньорите си от ЕС трябва да се потруди повече за прозрачността си на публичния живот, в борбата срещу криминалните мрежи, престъпността и корупцията и да разчита на правосъдната си система.

„Дълбоките реформи не идват за един ден, задачата не е лесна“, продължи той и припомни, че при него в ЕК пристигат много жалби, сигнали на фирми от нашата страна за корупция и редица несправедливости.

„Видими и осезаеми промени трябва да настъпят тук“, настоя той.

Баро подчерта, че България е предложила екшън план, но той трябва да доведе до конкретни резултати, като изведе като основна цел на България пълната независимост и отговорност на съдебната система, в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Той напомни, че ЕК ще публикува през юли четвъртия си доклад за България.

Особен акцент в тях ще бъдат оценките за борбата ни с организираната престъпност.

“Това явление е наистина отрова и то ще пречи на България, докато не се изкорени“, каза Жак Баро.

По думите му полицаи, прокурори и съдии трябва да са мотивирани, защото са на първа линия в тази борба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ - РУС преди 15 години
А днес 14.03.2009г. се чака инспектората към ВВС и Главния прокурор да опризнаят че прокурорите лъжат от ВКС ,т.к. има и доказателства по хартиени носители,че ПТП не е с маневра изпреварване от мен и не съм виновен и полицая станимир христов от КАТ Русе лъже и началника на кат Русе Йордан Маринов му съдейства с издаване на НП и ЗАП за ПАМ.
46
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
ВКП София също лъжат в решенията си. Експерт установява как е станало ПТП по начин различен от полицай катаджия и на съвсем друго място, а ВКП казва да, експерта казва както полицая е казал,че е станало ПТП и не е излъгал и няма да се образува досъдебно производство срещу СТАНИМИР ХРИСТОВ И НАЧАЛНИКА НА КАТ РУСЕ. УВАЖАЕМИ ПРОКУРОР ТРЕНДАФИЛ ТРАЙКОВ във ВКП гр.София,Моля за допълнение на прокурорския акт постановен с Вх. 8223/2008г.II.VI срСофия, 26.01.2009г. относно преписка с вх. 8223/08г. на ВКП образувана по повод депозираната ми жалба от 15.12.2008г. на Никола Стоянов Стоянов от гр. Русе.Моля да изпълните задължението си да се произнесете относно всички искания в жалбата ми в противен случай ще считам акта за непълен, неясен и необоснован т.к. констатирането в него вътрешно си противоречи относно събраните доказателства по случая и с експертното мнение. 04.02.2009g.НАГЛЪЛ ПРОКУРОР В ВКП СОФИЯ.
45
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
ВКП София също лъжат в решенията си. Експерт установява как е станало ПТП по начин различен от полицай катаджия и на съвсем друго място, а ВКП казва да, експерта казва както полицая е казал,че е станало ПТП и не е излъгал и няма да се образува досъдебно производство срещу СТАНИМИР ХРИСТОВ И НАЧАЛНИКА НА КАТ РУСЕ. УВАЖАЕМИ ПРОКУРОР ТРЕНДАФИЛ ТРАЙКОВ във ВКП гр.София,Моля за допълнение на прокурорския акт постановен с Вх. 8223/2008г.II.VI срСофия, 26.01.2009г. относно преписка с вх. 8223/08г. на ВКП образувана по повод депозираната ми жалба от 15.12.2008г. на Никола Стоянов Стоянов от гр. Русе.Моля да изпълните задължението си да се произнесете относно всички искания в жалбата ми в противен случай ще считам акта за непълен, неясен и необоснован т.к. констатирането в него вътрешно си противоречи относно събраните доказателства по случая и с експертното мнение.04.02.2009г.
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
...Костов е виновен !!!Няма кой друг да е !!!:)))))))))))))
43
0
 
2
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
тяхната единствена грижа:"Българското правителство отдели скромната сума от 1.87 милиона лева, които даде на австрийската PR агенция Hochegger Kommunikationsberatung, за да засили позитивния имидж на България в Европейския съюз. В крайна сметка беше постигнат следният словесен извод: България е третирана нечестно от Комисията и заради опитите си да се пребори с организираната престъпност и корупция, ще е не друго, а продуктивно наказвана. Това беше заключението на Рейчъл Еренфелд, директор на Американския център за демокрация. След който просто можем да запазим мълчание." Анелия Попова
42
0
 
2
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
БЕЛКИМ КЬОРАЯВИТЕ ПРОГЛЕДНАТ!
41
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
interesno mi e sled izborite vie sa6tite umnici kakvo 6te pi6etei 4akam tozi moment s netarpenie ,koi sledva6ti -gotovi za va6ite hubavi komentari 6te se izlojat vav va6ite o4i
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ква престъпност,бе?Където владее руската мафия,няма престъпност!...
39
0
 
2
 
! Отговори
rpcc преди 15 години
На снимката по-горе:Баро: - "Бла ...бла ..бла..престъпност...бла"Сергей: - "Я, пъ' тоа' !"
38
0
 
2
 
! Отговори
jiko преди 15 години
ima genocid sreshtu bulgarskia narod nasaden narochno ot pro-turski i komunisticheski grupirovki koito se opitvat da zalichat bg-ta nacia
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Храактерно за всички популации *** е ,че се размножават бързо и докато има какво да ядътЗа бъгарите мога да кажа следното :Успокойте се след мах 60 години няма да има нито един българин ,който да се мъчи .Правителствата доказаха ,че работят успешно в тази насока.Да ги подкрепяме !
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Заплатите наполицайте дасе изравнят с тези на депутатите.Такаживеещите в европа ще станат 70240 роя коетое чисто ипросто си е един успех -не се знае за кого
35
0
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 15 години
Господин Барозо кажете на Серьожата, че за 800 лева изобщо не смятаме да се напъваме....там ДАНС да го представят пред Европа и да ловят бавдитите.
34
0
 
2
 
! Отговори
Б......... преди 15 години
Г-Н БАРОЗО НА КОМУНИСТА .ЛЕНИС ДА МУ ПОКАЖЕШ .ЩЕ ГО ПОМИСЛИ ЗА САЛАМ И ЩЕ ГО ИЗЯДЕ.
33
0
 
2
 
! Отговори
cv преди 15 години
БАРОЗУ, БАРО, БОРИСОВ...ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА, ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите)... А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България...НО..., ДНЕС КАТО СЕ ОГЛЕДА, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА..., "В КОЯ ДЪРЖАВА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ"..., СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД...???
32
0
 
2
 
! Отговори
ian190 преди 15 години
отново се изложихме.както беше казал един наш уважаван гражданин няма да споменавам името му,във всяка държава има мафия но в България мафията си има държава,
31
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Vsi4ki da si hodqt stiga im tolkova! Neka zapo4nem na 4isto otna4alo s novi hora . Nie ne mojem sami da se upravlqvame i pove4e ot qsno e. Vaprosat e koi da ni upravlqvat?Koito ni obi4at.A ima li takiva?
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
в България няма правосъдие - никакво!Масово неграмотни съдии и адвокати, които свличат кожата на обезправения българин!Ела да ти покажа що е неграмотност в един Районен съд! Да ти покажа "образец" за издадено съдебно решение!Ако не знаеш, г-н БАРО, да ти кажем - комуноидите не са човеци!Помогнете да се отървем от червената напаст!
29
0
 
2
 
! Отговори
nexusss преди 15 години
Ами да трябва да се изкорени корупцията и престъпноста!! Първо трябва да се започне от ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА и после да се продължи нататък...
28
0
 
2
 
! Отговори
jiko преди 15 години
niamashe korupcia, niamashe da ima i prestapnost. Prestapnosta procaftiava stoto moje da go pravi beznakazano