Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"

Това никак не се хареса на Николай Михайлов, Нено Димов и Антонела Понева, които обърнаха гръб на ДСБ и напуснаха Командира
29 яну 2009 17:00,
91
Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"
Снимка: БГНЕС

Напусналите ПГ на ДСБ народни представители обосноваха решението си с аргумента, че са против принципа "Плащай и влачи" в проекта за коалиционно споразумение на десницата, както и че ДСБ е станало "стока, която се предлага на пазарището на политиката".

„Аз съм учредител и съм дала много от себе си за създаването на ДСБ като партия против статуквото, а сега тя се превърна в част от него и върши най-грозните неща“, каза пред журналисти в парламента Антонела Понева.

"Прегръдката, която тече от една година с ГЕРБ и с Бойко Борисов, също е много грозна, защото сме се обявявали категорично против този политик, използвали сме какви ли не епитети, за да определим и него, и партията му, а сега изведнъж се оказва, че компанията, която сключва споразумение "Cash&carry", ще се намести в управлението заедно с ГЕРБ", каза още тя.

Според Понева решението е обмисляно дълго и е взето трудно.

„До решението се стигна, след като медиите представиха документ, с който аз също съм запознат, в който ДСБ прекрачи граница, която не е прекрачвала никоя политическа партия, каза Нено Димов.

"Предлага се операция "Чисти ръце", а да участват се канят най-корумпираните според нас хора; предлага се схема "Плащай, за да влачиш" и с това да се бориш с корупцията, което досега беше удържано от политическата класа и удря в демократичните устои на държавата", каза още той.

Според Константин Димитров от ДСБ напускането на групата от тримата депутати е очаквано и не се предвижда други да ги последват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
jKj преди 15 години
"Idva" v rozovite ti nochtni fantazii - a te sa ti polezni - paziat ot stres.
89
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Kostov i DSB otnovo 6te igraqt re6ava6ta rola v novoq Parlament !Mnooogo gi e strah 4ervenite khmeri !!I s pravo !Kostov idva !!!
88
0
 
0
 
! Отговори
гъбаря преди 15 години
А бе,ненормалници,как не разбирате,че Костов си изпя песента!Повече не е нужен на червените!След това и царя им свърши работа,и той си отива!Сега на ред е ББ!Ква демокрация,кви 5 лева!?Комунизма е навсякъде във всичко!!!За който и да гласувате,ТЕ броят бюлетините!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 15 години
Или си агитатор или не можеш да мислиш! Костов се криел от разследване...хаха. Те не спряха 5 години да го разследват, ати ми говориш глупости. И нищо не доказаха, нали. А можеха да инсценират много неща, нали следствие, прокуратура и съд са тъмно червени. Проблемът не е, че се опитва да прави широки коалиции. Това е само положително нещо. Най-голямата грешка на Костов преди беше, че прекалено твърдо отстояваше принципите си. Когато си политик трябва да правиш компромиси със себе си, иначе няма да управляваш...и няма да можеш да направиш нищо за страната си. Гласувам му пълно доверие! Ще влезе отново в парламент - може и начело!
86
0
 
0
 
! Отговори
marinov преди 15 години
Абе тия тримата какво са направили за България бе. Те освен да се оплакват знаят ли друго. Българска работа ей. Това са службогонци, които мислят само за пари и власт. Тия тримата хубостници още от началото при учредаването направиха много бели особено в Студентски град. След като Костов ги ражалва и свали от власт почнаха да го плюят.
85
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Много си наивен,приятел.Зящо повтаряш простотийте на комунистите,че Костов бил разцепил силното СДС.ного преди Костов да напусне СДС бе изоставено от Софиянски и от Петър Стоянов.А когато Костов си тръгна СДС бе на дъното под ръководството на Надежда Михайлова.Ако не вярваш разлисти вестниците от онова време и ще се увериш.
84
0
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 15 години
Надай се ку..на пияни жени!:))
83
0
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 15 години
Кой ги е учил комунистите толкова много да говорят, но никога- истината. Тези папагали на отдел "Агитация и пропаганда" никога ли не изразяват лично си мнение?
82
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
За себе си си прав - но ако си емоционално натоварен - "има да си връщат", то цял живот те чакат проблеми с Нейно Величество Обективността - sorry за което :-(...
81
0
 
0
 
! Отговори
ае преди 15 години
Не са много - един или двама под различни имена
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mangala e gol
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко много промити мозъци... И за какво? за един политически труп, който се чуди как да се докопа до още един мандат - само и само да изчака 10 годишния давностен срок за преследване на престъпления като корупция, рекет, кражба, злоупотреба с власт... Да, Костов е име. Никой не беше нарушавал така явно, нагло и целенасочено Конституцията преди него. Никой не беше плюл в очите на Истината така, пред очите на целия народ. Никой не беше говорил по-големи небивалици и безмислици. И никой, *** съвсем никой не беше успявал да убеди (към днешна дата около 2%) избиратели, че е ангелче...
78
0
 
0
 
! Отговори
Марио преди 15 години
Костов разби дясното!Време е да си ходи!Успех на СДС и ДСБ ще гласувам за тях,но не за него.Беше мн добър премиер но съм му сърдит за това,че разцепи силното СДС и че подари няколко избори на БСП!!!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ти нещо страната за бащиния ли я имаш?Я сподели ти,каде работиш?
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
добре бе хора след като толкоз милеете за костов излезте пред народното събрание да го издигнете за премиер та поне да видим кои лумпели сте та утре като доидете да кандидатствате за работа да знаем какви сте
75
0
 
0
 
! Отговори
репортер преди 15 години
Както в СДС,така и в ДСБ има внедрени ченгета на "100 годишната майка кърмилница"(БСП)БКП-ДС,което всички нормални българи знаят.Ето,че отлюспилите се трима"героя" от ДСБ си показаха рогцата и напуснаха партията.Те ровеха,мишкуваха,пречеха и се перчеха,но краят им дойде и то за ДОБРО.Сигурен съм,че те от "независими",ще си отидат от там откъдето са се пръкнали,от партийката,която обича да си сменя именцето,а именно(БКП)БСП)ДС - и там им е мястото.Със сигурност не успяха да разцепят ДСБ - напротив,освободиха я от отровното си присъствие.Ние също знаем ,защо таваращите мразят и ненавиждат политика Иван Костов - само като му чуят именцето,газ пшикаят,а и пяна им иазлиза от мръсните устички да го плщят и да настройват по простичките с/у него. Ясни са ни,като бял ден. Но ще ви кажа едно - политика Костов ще бъде Министър Председател на България....
74
0
 
0
 
! Отговори
Vlado преди 15 години
От 8 години насам има възможност да бъде обединено дясното. Естествено ,че не всеки от това дясно е стока,но могат да се отсеят много повече качествени политици и държавници ,от която и да е друга партия в България. Както винаги се появиха една много малка част ПРОДАЖНИЦИ,които чакат удобен момент преди наближаването на избори ,за да развалят всичко изградено до момента и да се опитат да подпомогнат някоя друга партия. Няма да се учудя ако до седмица тези 3-*** отцепници се присъединят към друга партия.Дали тогава ще кажат,че се отдръпват от политиката на "Cash&Carry".
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не може да се отрече. Костов е име. Толкова харесван и толкова мразен ! Никаква новина, а толкова мнения. И аз изкам да споделя.Би трябвало всички да помнят- повече от 6 години ни повтаряха, как Чорни дал пари на Елена Костова. Какви приказки бяха. Тодор Батков, изпадаше в умиление, а за Слави и Кеворк Кеворкян (как му беше ДС името) да не споменавам, и стотиците журналисти, които непрекъснато го повтаряха за да не го забравим. Но когато Върховният съд излезна с Решение от последна инстанция и то гласеше, че МАЙКЪЛ ЧОРНИ НЕ Е ДАЛ ПАРИ НА ФОНДАЦИЯТА НА КОСТОВА, никои не се ИЗВИНИ ! Ако някой от пишищите за Ив.Костов в този форум, може да посочи, едно лице, политик или журналист който е казал ,че се е подвел и се извинява, ще му бъда благодарен.
72
0
 
0
 
! Отговори
историк-демократ преди 15 години
Политика Иван Костов каза:Националното съгласие трябва да се възстанови за европейския курс и европейските правила. И това трябва да стане не само в десницата, а трябва в цялата страна да се потърсят хора, така че да има нова декларация за национално съгласие. Трябва да се потърси и постави темата с политическия елит. В противен случай ние сме обречени". Иван Костов изтъкна още, че ръководството на НДСВ в момента е изправено пред огромен проблем провала на европейското членство. "Те трябва да намерят отговор на този проблем, ако искат да бъдат част от едно бъдещо национално съгласие. Няма затопляне на отношенията с Бойко Борисов, бе категоричен Иван Костов. Нашата официална позиция е да изградим силна дясна коалиция, в която да не е ГЕРБ. Ако някой е разбрал противното, е разбрал погрешно. Изпращаме само едни и същи сигнали. Винаги сме казвали, че ГЕРБ няма капацитет да управлява", каза Костов. /БГНЕС
71
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Първото което прави впечатление е, че не е посочен автора на тази статия. Това навежда на мисълта, че никой не може да гарантира за достоверността на казаното. Даже бегъл прочит позволява да се види, че става дума за нагли твърдения съшити с бели конци. В интервю Костов заявява, че този споменат принцип не съществува - следователно тази статия е една долна клевета. Много хора ги е страх от ДСБ и с право. Те носят заряд в себе си, почтенност и сегашната просмукана от корупция система изпитва с право страх за съществуването ти! Костов и ДСБ ще присъстват осезаемо в следващият парламент за моя радост и за ужас на комунисти, ченгета и престъпници! Краят идва!