Къса почивка по Гергьовден

Отхвърлиха 6-дневната ваканция през май месец
12 фев 2009 15:15,
36
Къса почивка по Гергьовден
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителството не прие предложението за 6-дневна ваканция от 1 до 6 май, съобщи министърът на държавната администрация Николай Василев.

Министерският съвет реши, че 4 и 5 май остават работни дни.

Аргументите на кабинета са, че толкова дълга почивка "ще наруши нормалния работен процес, особено в условията на финансова криза".

Предложението за 6-дневна ваканция бе направено с мотива, че така ще се осигури по-ефективното използване на дните около празника на свети Георги и Българската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
pl преди 15 години
Хайде да видим колко от депутатите и членовете на правителството ще бъдат на работа на 4-ти и 5-ти... Големи май.муни са, ей!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бла, бла.... гадняри. Аз пък бачкам много. Понякога и съб/нед. и се надявх точно по това време да почина малко. В частния сектро няма почивки, няма регламентирани отпуски - като не ти харесва, духаш супата. Да ама без работа в тази криза не се седи. И кво стана - 240 дебелаци си почиват по всяко време на годината когато им хареса, само Сер- гейчо и ние ще бачкаме за ПОЛЗУ РОДУ !!! УРААААЛ ДА ЖИВЕЕ БСП. ГАДОВЕ!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Dana преди 15 години
Предлагам промяна в Кодекса на труда - депутатите да се назначават по този нормативен акт. С всички последствия от него. С определено работно място с определено работно време.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия 'безкрайни празници' и после уж 'отработването' им ги има само в България, типична останка от времето на комунизма!
31
0
 
0
 
! Отговори
rosi преди 15 години
още по-добре! Защото ефекта от почивката е нулев след като след това се отработва.
30
0
 
0
 
! Отговори
R преди 15 години
И това отработване чак на 14.03 не е ясно кой "умен" мозък го измисли!Абе както казва тук народа,който иска да си иде на село да си взема отпуски !ПРЕСТАНЕТЕ с тези отработвания!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
obicham da bachkam
28
0
 
0
 
! Отговори
Дани преди 15 години
почивки около празниците го няма никъде по света. Да не говорим за т.н. "отработване". Време беше да престане и в България. Който иска село - да си вземе отпуск.
27
0
 
0
 
! Отговори
дани преди 15 години
Хахаха, сега с тези два работни дни, ще преборим финансовата криза, хаха. *** ниедни.
26
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
4udna iliustraciq za po4ivka.... genqlno reshenie :D:D:D:D
25
0
 
0
 
! Отговори
des преди 15 години
това явно не се отнася за депутатите .а пък и те плюс това толкова работят-по добре да сложат в този парламент 100 овце повече работа ще свършат
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горе Гергьовден ли е сниман ? Аааааа,сетих се...сигурно депутатите са забранили да ги фотят... и са дали фон на Парламента. Там всичко е тъмно и облачно...
23
0
 
0
 
! Отговори
Доника преди 15 години
Държавен служител съм но от край време мразя да отработвам дни Който иска да почива много дни около празници-да си взема от отпуската Защо трябва всички като овце да се съобразяваме с шепа министри които и без това почиват цяла година Според мен работата около такива празници трябва да е по желание- който иска да си работи в дните преди и след празника който иска-да почива и да отработва в съботите То и без това всеки вече си взема отпуската както му скимне и по колкото дни му скимне-едно време можеше само на два пъти да я делиш А сега е пълна анархия-вземат се целогодишно по 2-3 дни Дали след това този служител е трудоспособен-много се съмнявам
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво може да измисли правителството при положение,че премиерът му е без един ден работен стаж.Да работим ние вместо него!Браво!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Penchista преди 15 години
Защото тези неща ги коментираме само помежду си.Такова неадекватно решение въз основа на какво.Три дни с неработна събота,след това шест работни дни.Много умно ,няма що !
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дяволски прав си!
19
0
 
0
 
! Отговори
theRealness преди 15 години
kostov e vinoven da znaete ;)
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тези почивки са само за служителите който получават заплати от нашите данъци,който ни взима държавата.Защо не се почива в частния сектор.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мразя работните съботи повече от дългите почивки.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПЕТ РАБОТНИ И ДВА ПОТНИ