Ново обвинение за Мургина: търговия с влияние

Бившата шефка на НАП сдаде поста, след като нейни служители бяха уличени в източване на ДДС
14 фев 2009 08:20,
53
Ново обвинение за Мургина: търговия с влияние
Снимка: БГНЕС

Нов сигнал за търговия с влияние срещу бившата вече шефка на НАП Мария Мургина и други високопоставени служители ще внесе идната седмица в прокуратурата, политическият съвет на партия “Ред, законност и справедливост”.

Потърсен за коментар, лидерът на РЗС Яне Янев бе лаконичен: “На прав път сте! Но на този етап повече не мога да кажа.”

“Мария Мургина е издавала “методологически указания” за прикриване на схеми, с които се е източвал ДДС”, допълни той.

По думите му източването на ДДС се е осъществявало посредством фиктивен износ на алкохол - чрез използване на фактури с невярно съдържание за износ на различни стоки към Румъния и бивши съветски републики и чрез спекулативно завишени цени на финансови трансакции.

Преди дни обвинителите образуваха досъдебно производство срещу висши служители на Националната агенция за приходите (НАП).

Обвинението срещу тях е по член 282 от Наказателния кодекс – длъжностни престъпления.

Очаква се в началото на следващата седмица срещу бившата данъчна №1 да бъде повдигнато обвинение.

Възможно е тя да отговаря пред Темида и за изнасяне на класифицирана информация.

“В момента тече наказателно производство. Продължаваме да събираме доказателства. Делото е секретно”, коментира пред “Труд” прокурор Маргарита Немска

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
DA VI KAJA LI KAKAV STE E REZULTATA OT POVDIGNATITE SRE6TU NEIA OBVINENIA-V KORUMPESTAN VE4E PREDVARITELNO SE ZNAE KAKAV STE E REZULTATA OT DEISTVIATA NA SAD I PROKURATURA-AMI TOLKOVA E PROSTO, ZATOVA SME NA TOVA DEREDJE.
51
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
TAQ SLIVA MIRIZLIVA KRADLIVA O6TE LI E NA SVOBODA BEE ...
50
0
 
1
 
! Отговори
rmapp преди 15 години
.ще се удавят в собствения си морален бутилизмен шербет!държавата трябва да се разпусне.полиции милиции най-напред.не ни е нуждно правителство.имаме си такова в брюксел.да пратят полиция оттам и да видите как ще се оправят нещата.куките и мутрите са едно.експлоатират труда на народа.час по скоро ПРАВИТЕЛСТВО НА БРЮКСЕЛ.НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ДА СЕ РЕШИ некоя свинчуга да управлява България,а да се провери каква част от хората искат да се азпуснат институциите(поне временно) и да работят такива от Брюксел.
49
0
 
1
 
! Отговори
rmapp преди 15 години
така и европа ще си спести парите..няма да ги налива в милицьонерската дупка..така те все едно правят добро на ***-наливат вода в морето..абсолютно ненужно е това да има двевласти..една непълноценна тукашна,която само краде -братко,гелеви гелета,дембита..хора дето нямат фамилни имена са на върха на държавата -азис,анелия,глория,демби,таке,злати ...човек заради това се представя с две имена -едното собственото другото фамилното (у нас и в русия и в сърбия с три) аз искам да имам европейско фамилно име..европейска институционална уредба..тази тук за две години показа че съзфдава хаос и саботира европейските решения и смисъл.ФАКТ Е>НЕОСПОРИМО КРЕДО НА ВСЕКИ МУТРО-дЪРЖАВНИК че на българите не им пука за европарите.това са пари ,които на тази прослойка бандити не им трябва.не могат да ги крадат.(могат но после им ги спират)заради това,ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА САБОТИРА ИНИЦИАТИВИТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА.в секретни евродоклади вече става ясно,как нашите умишлено в момента създават този хаос и напрежение,за да свикнат европейците с това.един вид да си припишем характер-ние сме буйни деца..оставете ни да си крадем.за да вървят нещата.и за нас и за вас.иначе на нас вашите пари не ни трябват.ето ги тука руските милярди..те хората ни ги дават да им ги перем.така една голяма част от парите остават тук..а както всеки който е учил икономика поне един семестър е наясно че парите ,независимо дали са сиви ,бели или червени ,дали са мръсни или изпрани те генерират отношения.руските пари-генерират и утвържадатав беззаконие,престъпност,безконечен празник..анархия от най-долен вид.а европейските пари понеже за стритно съобразени и насочени трябваше да създадат съвсем нови обществени отношения и качества.ето това нашия номеклатурчик и неговото отроче не искат да става.това си е тяхната държава и те няма да я оставят ей така..ние трябва да си я отвоюваме..на тези избори трябва всеки да гласува със своя бюлетина-<ЕВРОПЕЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО>СУСПЕНДИРАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО В СОФИЯ>може Станишев да си остане нещо като консултатн в борда на директорите в брюксел..нищо повече.Хора като бил Клинтън -тачър-митеран могат да станат членове на този борд.и ще получават заплата ..как сме си внесли цар преди почти 100 години само!!!
48
0
 
1
 
! Отговори
xdpm преди 15 години
за това ли в пловдив обръча счетоводни кантори около динчо спа-ов и манчо д-ев, жена му сабинка и други такива приятели на жорето от иконома навремето си живуркат от купон на купон и не работят, но си личи, че имат парициха да видим в пловдивската нап какво става..
47
0
 
1
 
! Отговори
ПЛАМЕН ДОЧЕВ преди 15 години
Някога в земите ,които днес наричаме наша наша родина са живели велики и достойни хора,старовременни мъже от които са изпитвали респект гърци,римляни,араби,готи,келти,хазари,татари и др.Именно те са успели да съхранят за нас тази велика страна ,която имаме днес.И за да успеем да я запазим за нашите деца и внуци ,всички ние трябва да се възродим като един народ,една нация и една родина.Ние не сме сини,не сме червени,не сме българи и небългари,ние сме един народ ,народ от свободни граждани със свободна воля.На тези ,които са изгубили вяра и надеждаще кажа върнете ги.До последният момент трябва да вярваме в доброто начало у хората.За да можем да имаме това което не сме имали никога,трябва да направим неща ,които не сме правили никога.Именно вие българският народ сте слънцето и светлината,които ще разтопят 19 годишната ледена епоха сковала тялото на нашата родина България.Знам ,че има хора,които се будят гладни,знам,че има хора които се чудят как да си плащат вноските по кредитите.На всички тях ще кажа променете живота си,изправете се като един народ срещу тези ,които ни докарахaдо тук,заради вас самите,заради вашите родители,заради вашите деца.Бог да пази вас и вашите семейства,Бог да пази България.Публикация на Пламен Дочев.
46
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
бащата на Мургина е бил шеф на МВР - Враца!Българската мафия е политически инспирирана от червените велможи и сивите кардинали от ДС!Наблюдаваното в България срастване между мутри и полиция е очевидно и корените на това типично българско явление се крият от една страна в събираните компромати и хората които ги използват за да добият преди всичко икономическа власт. Другата причина са раздадените милиони по време на 10 ноември на "наши хора", които извършиха приватизацията на банки и предприятия "под масата". Политическата протекция, която тези хора в даден момент губят ставайки много независими и забравящи,че който дава парите той поръчва музиката е в основата на показните убийства наблюдавани през последните 18г.Да си спомним поръчковите убийства на А.Луканов, И. Павлов,В.Илиев и др. Хората от управляващата днес коалиция не могат и не искат да се справят с този проблем защото техните политически и икономически интереси са сраснали с тези на мутрите. Вчера и днес управлението на икономиката се извършва чрез подставени лица. В подкрепа на моята теза е наблюдаваното явление че след физическото отстраняването на едно или друго подставено лице бизнесът му бързо се прехвърля от неговите "законни наследници" на нови по послушни подставени лица. Днес този въпрос стои още по остро защото трябва да се преразпределят милиарди идващи по различни европейски фондове.Редно е българският народ да осъзнае, че червената върхушка и нейните коалиционни партньори провеждат антинародна и антисоциална политика, политиката на геноцид спрямо нашите майки и бащи,спрямо работническата класа , спрямо интелигенцията на българският народ.!
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
v sl.brqg ima mnogo hoteli postroeni ot ddseto.
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
42, я кажи ти каква е историята, защото аз веднага мога да ти пусна едно имейлче със статийката на Костов от Дума след кръглата маса. Само дай имейл. После ще е достатъчно да влезеш и да се извиниш тук - няма да те съдя за клевета - не съм лош човек. :)
43
0
 
1
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
сладуранка такава изглежда!То аз си и падам по по дърто де...
42
0
 
1
 
! Отговори
K преди 15 години
Или въобще не познаваш историята от близкото минало или си евтин лъжец.
41
0
 
1
 
! Отговори
Къри преди 15 години
Номер 11 е пълен аматьор.Човекът който назнзчи Мургина в това правителство е Пламен Орешарски.Той беше изгонен от СДС заради връзки с Черепа.Тогава го прибраха комунистите,и го направиха министър на финансите.Прибраха не е точната дума защото си е бил техен.Заместник министъра Кадиев,още в началото поиска оставката на Мургина но явно им беше много удобна и я покриха.Орешарски изглежда силно притеснен ,което е показателно за мащабите на далаверата.Очаквам сега комунистите да кажат:видяхте ли какви хора има в СДС.
40
0
 
1
 
! Отговори
ТЦ,,,,,,, ТЦ,,,,,,ТЦ преди 15 години
НА МОШЕНИЦИТЕ В ДЪРЦЖАВАТА .БОЖЕ, БОЖЕ , КАКВО ЛИ ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В ТАЯ ДЪРЖАВА, ТО ВСЪЩНОСТ МАИ ТАКАВА ..НЯМА ДА ИМА СКОРО, ЗАЩОТО ДЪРЖАВНОСТ ОТДАВНА ЛИПСВА. ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
26, моля ти се не ми говори за Муравей изобщо - ясен ми е като бял ден. По една или друга причина съм свързан с Перущица (откъдето той е родом) и ела да видиш как това село-град стана самостоятелна община по негово време, как се оправиха пътищата за месеци (докато твеоята улица си е стояла с дупките), а сега си е на същото ниво от 1996 - излъгано и за кратко охранено от Муравей.Днес няма как да се види дали е имало източване на ДДС през 1997 - като си спомним положението тогава - съвсем възможно е да е имало след като нищо не знаеше в момента - какво става, защо се случва и т.н.Дали парите са на БКП/БСП - че на кого да са? Костов какъв е? Какъв беше до 1990, че пишеше и публикуваше във в-к Дума обширни статии свързани с развитието на Партията и как тя да се адаптира в прехода. Ай в дивия, писнало ми е от коне с капаци!
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"""""Ново обвинение за Мургина: търговия с влияние"""""Стига сте баламосвали народа бре....*** политически.ДОБРЕ,обвинение.Мислите ли,че резултата ще е по различен от обвиненията срещу Софиянски,Вальо топлото и още куп знайни и незнайни ненаказани хитреци.ТОЯГА трябва,тояга и наказание както по татова време-за 20 лв. в пандиза.Да видим тогава от тез ми ти мазни политици колко ще оцелеят.Ама щом няма справедливост,няма и оправия.А народът спи...че и хърка.
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Чух че може да си купиш морално деградирало политиче за 10-на бона.
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нека да я "оправдаят " жената, след което да осъди клетата ни държавица в Страсбург за няколко стотици хиляди евро. Чак тогава, обидена завинаги на "неблагодарния народ-***", и на "репресиралите " я родни полицаи, жената щастливо ще поеме към някое райско кътче в южното полукълбо на планетата Земя. Обаче няма да отиде там сама наша кака Мара! Ще си вземе за компания и ...2-3 милиона евро като армаган и спомен от "тази" (нашата , де) държава!
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък да ви кажа,че няма достатъчно основание за обвинение в престъпление.Обвиняемата е оправдана поради липса на доказателства.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дали няма да замине за някое райско кътче по света и да си живее спокойно и щастливо?
33
0
 
1
 
! Отговори
Отговор до 30 преди 15 години
Членът в НК е нарисуван точно като член:)