Костов: При кризи аз съм №1

Според него е "безспорно, че от действащите политици никой не е компетентен в тази сфера"
20 фев 2009 07:09,
305
Костов: При кризи аз съм №1
Снимка: БГНЕС

"За мен антикризисното управление е познато предизвикателство. В такъв момент влиза в действие всичко, което съм научил в живота си, цялата ми компетентност, докторатът ми по икономически растеж, математическият начин на мислене. Аз съм малко като онези хора, които вместо да бягат, се чувстват привлечени от торнадото. Не ме е страх от бурята. Това ми е специалността. Това знам. Това мога повече, в сравнение с други политици".

Това казва пред вестник "Сега" бившият премиер и настоящ лидер на Демократи за силна България Иван Костов.

Той твърди, че има влечение към икономическите трудности.

"Не към трудностите въобще, но специално към икономическите. Икономическият растеж е моята специалност. Истинският ми капацитет е да стимулирам растежа. Но досега съм прилагал само антикризисно управление", казва още Костов.

Според него "безспорно е, че от действащите политици никой не е компетентен в тази сфера".

"Някои са или твърде цинични и отричат проблема, или пък много уплашени. Други твърдяха доскоро, че било по-добре кризата да охлади българската икономика, защото растяла прекалено бързо, както каза Милен Велчев. От тези позиции личи по-скоро страх от предизвикателството, отколкото желание да се справят с него. А сега са необходими хладнокръвие и компетентност", подчертава бившият министър-председател.

Според Иван Костов най-важното при тази криза е да има консенсус.

"Най-важното е всичко да се прави с общо съгласие, защото времената няма да са никак леки. Трябва да се търси общ консенсус за антикризисна политика. Второ - консенсус по сигурността. Големите кризи разклащат сигурността на обществата, правят ги нестабилни, отслабват институциите, започват да властват организираната престъпност и мафията”.

Той смята, че ДСБ няма проблем да си осигури парламентарно представителство.

"Нашата политическа цел е голямо дясно обединение, което да бъде равностоен партньор на ГЕРБ в управлението. Защото ГЕРБ очевидно страда от недостиг на потенциал за управление. А в условията на криза е необходимо много високо ниво на компетентност", подчертава лидерът на Демократи за силна България. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
0
 
! Отговори
pul4o преди 15 години
И аз мисля , че Костов ве е на мода.Мисля че имаше нещо интересно в podlupa.bg
303
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
..невероятно,че има още хора в БГто,то всичко се изнесе навън..
302
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а стига си се дръвчил де! докато скачаш на тоя и оня може някой да скочи и не жена ти! тя добре изглежда!...може и да го отнесе!
301
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
А да ви скоча отгоре със 120-те си кг и да ви пребия до смърт как ще ви се хареса? Без лични забележки да не си търсите протези, ясно ли е?
300
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Верно е досадна, я карай без снимки, по-добре.
299
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе Ray,младежо,снимай се пък сам бе-стига ни пробутва жена си -досадно е.
298
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!!
297
0
 
0
 
! Отговори
ima li zna4enie преди 15 години
abe de4ica...ima li smisal da pi6ete...za ne6to ili nqkogo...koito ve4e e bita karta v politikata...kakvoto moja...dade i otkradna 4ove4eca...razprodade za jalti stotinki avoikompaniq i kakvo li ne o6te....abe da ne se zanimavame pove4e s negoooooo....
296
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
е, та няма да се венчамаме за него я!съгласен съм, че само той досега се доказа като знаещ и можещ!
295
0
 
0
 
! Отговори
greta преди 15 години
и аз съм за Костов, въпреки че не красавец!Студентка съм по право .като човек и политик Костов е титан!
294
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
винеги съм обичал и търсил свободата! свободата е джунгла, драги! ако искаш да оцелееш ще си отваряш очите и ща се бориш ако искаш сигурност върви в зоопарка! там и ще те хранят и ще те пазят! аз от копаня и огради нямам нужда!
293
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 15 години
" застойно блато",нима сега е по-добре. Не аз ами ти си свали "розовите" очила и помисли малко. Кой има интерес нещата да отиват на "батак"Тя нашта свърши без да дочакаме демокрацията.На Вас младите още дълги години ще сте в перестройка и ще "таратора"
292
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Ray,Really тъповато построено :-(....
291
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
но съм мъж, просто днес.бг така режат снимката ми наполовина и аз не оставам в нея, само жената :D
290
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Верно си готин, колега "очаян" :))))....
289
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
алоо, готин! я свали тия тъмни очила, бе човече! не ми го напомняй онова "хубаво" бай Тошово време, че направо настръхвам като си помисля за онова застойно блато! ей така си ми минаха младежките години в тъпана.рски мероприятия и манифестацийки, в дребни хитрушковски номерца! онова беше "Раят на Андрешковците"!
288
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Права е raylight, защото само Костов успя поне и пак повтарям ПОНЕ той да направи нещо!!! Управи БВПто, и привлече много важни инвестиции да се направят в България. А какво виждаме сега - провали на инвестиции от Сапард и Фар програмите и какви ли не други инвестиции които трябваше да са факт. И БВПто ще падне сега на 1.8 ако не и на по-ниско ниво!!!
287
0
 
0
 
! Отговори
очаян пенсионер преди 15 години
Ало стига си плещил. Това което пишеш е верно,но сега е сто пъти по-зле отколкото при Тошово време. Поне те се правеха ,че ни плащат ,а пък ние се правихме ,че работим. Имаше спокойствие ,ред и сигурност. Сега какво е дна тоалетна ***. Вместо да става по-добре то отива на батак.Проституция,наркотици ,престъплениа,мутри, клошари. Да, една положително нещо-близки приятели и децата ни забегнаха в чужбина да търсят препитание. И останаха плявата на общесвото и пенсионери на умирачка.Тук таме някой свестен. Ха сега плюи докато имаш слюнка.
286
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
Чакам доказателствата, бедни ми духом приятелю ;)
285
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Теб кога те пуснаха от психото? Да не си избягала? Ще се обаждам да те приберат щото не си наред.