Великият инквизитор ли? Не ми отива ролята, отсече Станишев

Премиерът определи мотивите за седмия вот, внесени от опозицията, като "налудничави"
25 фев 2009 10:13,
68
Великият инквизитор ли? Не ми отива ролята, отсече Станишев
Снимка: БГНЕС

Едно правителство винаги има за какво да бъде критикувано. Аз съм много далеч от представата, че правителството е безгрешно и че е свършила всичко безгрешно. Не греши този, който не работи. А това правителство работи“.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Сергей Станишев по време на дебата по искания от опозицията седми вот на недоверие към правителството.

Той допълни, че основният приоритет през първата година и половина работа на това правителство е била подготовката на страната за членство в Европейския съюз – тежка задача, която била реализирана благодарение на правителството, парламента, опозицията и обществото.

Според него в искането на опозицията има "налудничави" тези, като тази за отдалечаването на България от Европейския съюз и НАТО.

Не ми се случваше досега да бъда представян в ролята на великия инквизитор, както бях. Не мисля, че ми отива“, заяви премиерът.

Икономическото развитие на страната и подобряването на качеството на живота беше и остава един от водещите приоритети, зад които застанаха БСП, НДСВ и ДПС при формирането на това правителство. И честно казано, аз наистина недоумявам как можахте в мотивите на вота на недоверие да включите като един от основните водещи мотиви едва ли не провала в областта на икономиката? Сред вас има грамотни икономисти, с управленски опит. Поне това можехте да си спестите, за да не изглеждате комично в очите на българските избиратели“, скара се на опозицията Станишев.

Като единственото хубаво нещо на този вот той посочи факта, че ще има възможност да се отчете и направи обстоен преглед на всичко, което е извършило правителството през последните години.

Днес от дебатите по вота отсъстват лидерът на ДПС, както и народните представители от "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Сергейчо, мамин сладък, устенцата ти са като кокошо дупенце, бузките ти са пухкавки и розовички, като на нащипана мома. Походката ти е кръшна като на млада невеста. Роден, мил красавец, защо си хабиш таланта с тази мъка да управляваш нещо като държава, нещо като нищо на света,а не се отдадеш на това, за което природата те е дарила и да зарадваш многобройните си почитатели с меки китки.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бог да ни прости! Имаше ни. Живяхме. Подскачахме по площадите. Опитахме се да променим България. Но уви плъховете са по-жизнеспособни. Те дори при ядрен взрив оцеляват. Те са безсмъртни и безсрамни.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В рода на комунистическите сатрапи Станишеви, властта е най-любима играчка, която се предава по наследство - по причина на това, че народецът ни е крайно късопаметен и ***.
64
0
 
0
 
! Отговори
SEIR.blog.bg преди 15 години
Скъпи колеги форумяги и драскачи.Елате ми на гости в моя блог,който озаглавих:"Да изхвърлим ***!" Това е блог в който могат и даже е желателно да пишат всички които се изживяват като политици,политикани и всевъзможни други циркаджии и разбирачи, склонни да раздават компетентните си мнения по всякакъв вид въпроси,най-вече по политически!Допускат се всякакви форми на писане и общуване -от нечленоразделна реч до най-разнообразни и оригинални ругатни,псувни и дори открити закани за саморазправа!Толерира се острият и непремерен език,злобното и черно чувство за хумор, и най-вече язвителни,подигравателни и саркастични изказвания,както помежду си,така и по адрес на бивши,настоящи и бъдещи управници и "светски звезди"на България...ЧАКАМ ВИ!ДА НАДМИНЕМ СЕБЕ СИ!Автор: seir Категория: ПолитикаПрочетен: 52 Постинги: 2 Коментари: 4
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как може Плугчиева половин час да прави реклама на DELL (преносимия компютър). Kолко струва това на българския данъкоплатец.
62
0
 
0
 
! Отговори
cas преди 15 години
tapia ti hodi pove4e.
61
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
УВАЖАЕМИ Г-Н ПИСАТЕЛ,И по съвместителстно, Премиер в правителството на Ахмед Доганов. Мисля си, че е крайно време да ни ОЩАСТЛИВИТЕ, с един нов Ваш труд с името: "ЩО Е ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД И КАК НИЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ГО ПРИЛАГАМЕ У НАС"...Мисля, че ще е оригинално първо да цитирате Чл. 25 от ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, а после и нейните ЕКВИВАЛЕНТНИ ТЕКСТОВЕ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ...Харта... Чл 25: -" Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства... Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " После, С КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАТОС, на около 100 листа ДОКАЖЕТЕ НАУЧНО, на нас невежите...,СЛЕД КАТО:- "Жизненият минимум" за 2009г., е 185лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" за 2009г., е 475лв. - Всеки, който получава по-малко, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" за 2009г., е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Накрая, докажете на още 50 листа, ЧЕ НЕ ВОДИТЕ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, ЗАЩОТО ВИЕ СОЦИАЛИСТИТЕ, СТЕ ЛЯВА ПАРТИЯ И НАПРАВИХТЕ: 1. Минималната пенсия за труд - 475лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата - 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?Но..., едва ли ще можете ... ЗАЩОТО СТЕ "СОЦИАЛИСТИ"......
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti si velikiat *** sergei4o-mazen,nagal,ehiden,4erven ***!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
yy преди 15 години
Приятел, както казва бае ви *** "това учените сте големи диванета". И какво ще стане след изборите - 80% ще бъдат пак същите, само че прегрупирали се. Хр. Бисеров и Данчо Цонев като не са при Иван Костов да не би да са станали по-инако мислещи. Или Свинарчето, или Капон, или Стефчо Софиянски... Бойко е един от тях - нов вариант на старото статукво. Още от сега се мисли кой да бъде следващия, в който ще инвестира политическата класа, за да ги спасява след като Бойко се провали. Тук става въпрос за много пари и никой няма да се съгласи да се разширява кръга, в който те ще се въртят. Истината е : Промяна в избирателния закон и избиране на личности... Поне да знаеш кого да напсуваш като го срещнеш на улицата, да му кажеш "аз гласувах за теб, твойта....", а не "аз гласувах за твойта партия". И той да започне да ти обяснява как другите партии пречели и така....вече 20 години.
58
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Дори и ГЕРБ да спечелят изборите, ще сърбаме чорбата на това правителство още няколко години, и през мандата на следващото. И глупаците и малцинствата пак ще гласуват за "по-добра" социална политика, т.е. БКП и сателитите му. И мафията създавана близо 60 години пак ще си властва. Докато не ни се промени манталитета, да осъзнаем, че всичко зависи от всеки един от нас...няма оправия. Прецакват ни постоянно и ние какво правим: бунтуве, безредици, не гласуваме и т.н. Олесняваме ги да не работят и да си въртят далаверите. Трябва да се играе по-правилата (законите), всеки да си върши работата. Властта и парите са в тяхни ръце от много години. Но промяната трябва да стане постепенно, а не с революции и др. простотии - "трябва и акъл". Всичко зависи от нас самите!
57
0
 
0
 
! Отговори
Сеирджия преди 15 години
Ако,случайно по голямата част от некачествения материал отново гласува за БСП,те пак няма да могат да управляват!Защото тогава западняците и американците ще спрат всички пари по всички програми и фондове.Такова финансово ембарго ще ни треснат,че ще се озъбив всичките.И тогава,няма да има вече парички нито за вдигане на пенсии,нито за социални помощи,нито за червените фирми,които "печелят"разни измислени проекти.Нама да има пари за нищо,докато червените са на власт.А както сега е и криза...И тогава огладнелите и обеднели хора,включително и привържениците на комунистите ще излязат по улиците...
56
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
Да! Ама колко е вярно това - не ви отива тази роля!Вие и за актьор не ставате - а за какво ли?И на кой му хрумна идеята да Ви вкара в този филм "България" и то в ролята на премиер?хаха ако не беше трагично, щеше да е смешно:)
55
0
 
0
 
! Отговори
Сеирджия преди 15 години
Колкото и да не ви се иска,ОТИВАТЕ СИ комунисти крадливи и смрадливи.ПЪТНИЦИ СТЕ!
54
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Преятели,Премиера от правителството на А.Доганов, е прав като твърди:..."Не греши този, който не работи..."Обаче той трябваше да знае и, че:..."Не всеки който греши - работи..." ОТНОВО СЕ СБЛЪСКВАМЕ СЪС СБЪРКАНАТА МУ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА...Демонстрирания Пълен хаос в ЦЕННОСТНАТА МУ СИСТЕМА..., Е СМАЙВАЩ. Явно трябва да го върнем към обучението, получавано от децата в ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ, КОГАТО ДЕТЕТО НАУЧАВА ЩО Е ТО..., ДОБРО И ЗЛО, ЗАКОННО И НЕЗАКОННО...Г-н Премиер,Законни са, политиката и бизнеса..., Незаконна е престъпността..., включително и тази в НАП, покровителствана от Вас.Законно и естествено е политиката да изразява точно определени икономически интереси - на работещи, на дребен или среден бизнес, земеделци и т.н..., както е законен и секса между мъж и жена, защото така се създават децата... Незаконно е когато бизнеса, за да спечели, използва в сделките си, престъпни групи или политическа корупция, или прави интелигентни кражби в НАП(ТОВА Е МАФИЯ)..., а секса между мъже или между жени е ЕТИЧНО извращение...ОСОБЕНО НЕЗАКОННО е, управляващи политици, да използват собственото си положение в управлението - като Вас, или държавните служби за насилие - ДАНС, НАП, Митници и т.н., за да рекетират гражданите, бизнеса и престъпността с "Лично техен и партиен данък"(ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ)..., както и секса с непълнолетни(това май се отнасяше за друг ваш съпартиец...) СВРЪХ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е..., когато се съюзят - политици, правосъдници, бизнесмени и престъпници, за да използват трите вида насилие(държавно, икономическо и физическо), за да ОГРАБВАТ ЦАЛАТА НАЦИЯ, ЧЕ И ФОНДОВЕТЕ НА Е.С. ..., такова тежко престъпление е и секса с малолетни...Това свръхтежко престъпление е ново световно явление, ДЕЙСТВАЩО В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ, носителите на което сполучливо са наречени от някой - КЛЕПТОКРАЦИЯ и което Вие и с това си изказване яростно защитавате!!!Приятели,За тези хуманоиди с "бели якички", няма бели и черни, християни и мюсулмани, малолетни и непълнолетни, мъже и жени, българи и турци... Тези "хора" прекарват ВСИЧКИ НИ ПОД "НОЖА СИ"!!! За сега икономически и в преносен смисъл, но ако трябва и физически... и точно затова неперекъснато подклаждат и ни говорят за ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ и всякакви други дивотии от този сорт...За тях цената на хилядя грама злато е свещенна, а отнемането на хиляда човешки живото - статистика...НО СПАСЕНИЕ ИМА И ТО Е - ИЗБОРИ !!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този инквизитор, дето се е разпищолил и говори непрекъснато глупости СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ ли е премиера на България, най-бедната и корумпирана от правитеството си държава в ЕС?ВЯРНО , ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ В 1 300 ГОШИНТАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво говориш, човече? ти представяш ли си след един бурен меден медец какво ни чака в края на годината? Станишевчета на всяка педя! аман заман! недей!
51
0
 
0
 
! Отговори
AVEEEE !!! преди 15 години
tozi gnusen chovek e prestupnik do mozuka na kostite si i trjabva da bude osuden mnogo zestoko za svinstinata kojato si pozvoljava da tvori, izpolzvaiki vsevuzmozni metodi za manipulatsija na obstestvenoto mnenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
само БКП преди 15 години
Само БКП. Ние сме на всеки километър........... и така до края на света......
49
0
 
0
 
! Отговори
miko преди 15 години
Наистина дано ги свалят червените маймуни.Всички трябва да излезем и да гласуваме на тези избори само така можем да спечелим и да ги съборим. Ако пак не излязат 50% от Българите ще ги траем още 4 години.
48
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
Няма комунист, който да е виновен! Не греши този, който не работи. А това правителство работи. -цитатВъпрос: Кой аджеба работи в това правителство и какво?Краденето на държавни активи и ДДС работа ли е?Или работят само коалиционните партньори?Съидейници и съучастници по ГОЛЯМОТО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ - НАРЕЧЕНО : УПРАВЛЕНИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ