Костов зове за национален консенсус

"Българите са най-отчаяни и нямат доверие в правителството", смята лидерът на ДСБ
25 фев 2009 15:51, Красимир Ангелов
105
Костов зове за национален консенсус
Снимка: БГНЕС

“Правителството не спазва европейските правила и българските закони. Ние не можем да се ползваме от подкрепата на ЕС. Днес българинът е най-бедният, най-малко живеещият”, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по време на дебатите в парламента за вот на недоверие към правителството.

Според него най-важният приоритет на страната не е осъществен, защото в условия на криза България е лишена от подкрепата от страна на ЕС.

“Българите са най-отчаяни, а българските институции са с най-ниско обществено доверие. 9% е доверието към правителството, което дава българинът”, добави още бившият премиер.

По негови думи без национален консенсус, зад който ще застанат хората в битката срещу мафията, България няма да може да направи нито една стъпка напред.

"Това, с което се хвали правителството, не може повече да бъде основа на икономическата политика. Трябва да се направи така, че банките отново да направят достъпен кредита, за да може фирмите да излязат от икономическата криза", посочи още Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
е широк проевропейски национален консенсус и правителство на десницата, което да го оглави. Всичко друго е смърт за страната и отиване при бедняците и посредствените от кръга *** на Путин - Беларус, Киргизия и т.н. Всякакви лични сметки - тоя бил лош, оня бил крив СА ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ, тъй като работят против консенсус аи за мафията. Всеки, който иска да всее раздор в опозицията, работи за мафията!
103
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Mnogo znaete da rugaete,ama po vremeto na Kostov jivota ne beshe takuv ad,kakuvto e sega.Ama ne se uchudvam-bulgarina nikoga ne priznava nechii zaslugi,vinagi pliue i znae po-dobur variant za reshenie na problemite.Aman ot tesnogrudi horca-ne hora.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и защо!? мало умнико?
101
0
 
0
 
! Отговори
El Commandante преди 15 години
Всички фенове на Костов- под земята да копат въглища и уран, да добиват злато, сребро и други полезни и зкопаеми, с които ние- хората да облагородим живота си.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами така е! *** човек съм аз и прости неща пиша! а ти *** със сложните си умозаключения в касата на Топлофикация ако ти стиска и обясни на пенсионерите колко хубаво живеят! мен ме остави аз съм лесен! и при бай ти Тошо и сега аз винаги съм се оправял! не ме интересува как статистически живея! аз живея както си искам! имам тая способност - да си живея! не благодарение, а въпреки грижите на великата ти Партия!
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много ви изнася на вас да не помнят хората какво е било та да ги лъжете както си искате ама не става! това, че си сменихте името и от първи комунисти за една нощ се превърнахте в хрисими социалисти го предлагайте на баламите! помня ви гадните физиономиики не ми дрънкай за статистика ти! само от лъжа и измама сте изтъкани вие! като гърбави сте - само гроба ще ви оправи!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е лошо като идея, но защо национален консенсус нямаше по негово време. И до 95-относно това, че Костов не е такава честна птица за която се представя могат да ти разкажат мнозина от познаващите го лично по " интимни " далавери. Възможно е ти да си реститут, намазал много от политиката му, няма лошо, но да разправяте ,че е спасил България са пълни глупости. Точно зарад такива бивши комсомолци демокрацията ни стана предпоставка за корупция...
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
както те схващам много жалиш за времето отпреди 89-та! ами я ми кажи защо след неспирния възход и устремно развитие на Бъргария накрая завърши с абсолютна катастрофа? нали цъфтяхме и връзвахме? защо последните години нямаше ни хляб ни мляко ни бензин ни ток? Костов ли беше виновен? за режима на тока? за липсата на бензин и безкрайните опашки по бензиностанциите? за опашките още в 4 сутринта за бурканче кисело мляко! абе що не вземете тоя соц идеал да си го заврете там дето слънце не огрява, болшевишка пап.лач недовършена!
96
0
 
0
 
! Отговори
91 преди 15 години
Ако валутният борд не беше стегнал икономиката, знаеш ли кога Костов щеше да стабилизира икономиката ? Затворил губещите предприятия....айде стига, бе. Нефтохим ако е губещ ще е единствената петролна рафинерия в СВЕТА, която работи на загуба. Ама на ЛостоФФ така му изнасяше. Балкан имала задължения - може, само дето активите бяха неколократно по-големи от задълженията. И щото всички тогава обясняваха, че Зееви източва компаниите, които придобива, ама не можа това да спре Костов да му я дари.И се заинтересувай кого сложи Бакърджиев да се "грижи" за *** на София, че им сърбаме попарата до ден-днешен. И ако се гласува за Костов нали се сещаш кой ще влезе в партийната му листа - тези, които си платят. И после ми обяснявай, че някой, който плати, за да влезе в парламента ще го направи от чиста безкористност и родолюбие. Освен това - защото не обичам споровете без доказателства, поразтърси се из Интерне за данни (на ЦРУ, примерно) за макроикономическото развитие на България през последните 4 години. Изненадан ще останеш. От растежа на БВП, от намаляването на външния дълг, като част от БВП, за безработицата, за реалните доходи и инфлацията.Щото да си викаме, хей-така принципно, всички го можем, ама няма абсолютно никакъв смисъл.Относно "паяк"-а - все ми е тая какво мисли за мен анонимка като тебе.
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде стига с тия изтъркани фрази за "грабежите" на Иван Костов! добре, че беше той та ти оправи икономиката скапана съветска, че както беше станал 3000 лв един долар щеше да ду.хаш таратора и ти с пет доларова заплата!Костов просто затвори губещите предприятия това беше целият му "грабеж"! като работеха при Виденов защо не изнасяха на Запад? точно затова растеше доларът ако не ти е ясно! купуваха се техника и суровини срещу доларш а се продаваше готова продукция срещу рубли! айде писна ми от такива паяци като тебе!
94
0
 
0
 
! Отговори
Янко преди 15 години
Костов да говори за обединение пълна глупост и да претендира да управлява той ограби страната докато бе на власт а днес ще критикува кабинета Станишев за корупция след като при неговото управление това бе практика.И да претендира да управлява страната с мутрата Борисов пълна наглост и безочие.
93
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Къде въобще съм споменал Виденов ????? Щото по-надолу има доста мнения, твърдящи че Костов е месия...и ще нахрани целия народ с една риба, която ще хване като раздели морето на две...
92
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
А какви бяха мерките при Виденов ?Ще можеш ли да ме светнеш ?
91
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Виждали сме ги вече - и политическите, и икономическите, че даже и политико-икономическите.Първите - абсолютна капсулизация и разделяне.Вторите - Мистър 10%, Евгени Бакърджиев, Надето Михайлова, Антоан Николов, безогледното грабене чрез РМД и реституцията на градски парцели, като картофени ниви.Третите - плащаш си - влизаш в парламента. Последната "гениална" идея на обичания от вас Костов. Даааа.....по този начин сигурно ще влезнат най-кадърните, а ? Че и Митко Пайнера ако си плати на Костов ще му осигури депутатско място.Къса памет и сляпа вяра ви мъчи вас. Върнете се на земята, че падането боли - вече го изпитахте 2001-ва
90
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
В интервюто си от 20.02.2009г. - в-к "Сега" ,Костов казва какви трябва да са мерките против кризата - политически и икономически.Политическите са - национален консенсус и национална сигурност /по време на тежки кризи се увеличава престъпността и мародерството/...Не искам да навлизам в подробности ,но ако прочетете статията ще разберете защо ще гласувам за ДСБ !
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И той начело,естествено!:)
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С хора крали и влачили и влачещи и завличащи няма как да се помирим. Все едно да си вкараме отново вълк в кошарката.
87
0
 
0
 
! Отговори
БКП(БСП) Е ПРЕДАТЕЛС преди 15 години
............. НО ПОГАНЕЦА СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК И ЩЕ БЕРЕ ЯДОВЕ ! ЖАЛКО , ЧЕ ЗАРАДИ САМОНАДЕЯНИТЕ И КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ ВЛЪХВИ , ЩЕ БЕРЕМЕ ЯДОВЕ И НИЕ ЗАРАДИ ТЯХ !
86
0
 
0
 
! Отговори
БСП(БКП) Е МАФИЯ преди 15 години
Всички *** на Русия ги чака съд и затвор !
85
0
 
0
 
! Отговори
БКП И САТЕЛИТИТЕ И - преди 15 години
ВИНАГИ ТОЧЕН И С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО ! ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ С ВЕЛИКИЯТ НИ ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК ИВАН КОСТОВ !