Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча

Директори заставят деца и учители да ходат забрадени в училищата
4 мар 2009 07:04,
226
Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча
Деца със забрадки в училището в Рибново. Снимка: БГНЕС

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него вместо с господин с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

"Въпреки членството на България в ЕС някой региони на страната имат нужда от повторно освобождение – не от турско робство, а от засилващия се фундаментализъм и радакален ислям", каза Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
askim преди 15 години
e koy da vyarva na tez hora ami taka e bg pravyat si reklama moje da stanat pop zvezda ot nyakoi ami kismet
224
0
 
1
 
! Отговори
ibchev преди 15 години
predi 8 gogini bqh pomoshtnik- direktor v Ribnovo. Oshte togava Feim Isa - segashiq direktor po vsqcheski nachen se opitvashe da se dokopa do direktorskoto mqsto, no tai kato zagubi konkursa v Blagoevgrad, ne mu ostana nishto drugo za da se obarne kam dzamiiskoto nastoqtelstvo i da zaqvi , che shte pravi vsicho v tqhna usluga samo i samo da mu pomognat da zaeme tazi dlajnost.Estestveno 4e sega koeto stava ne me iznenadva, za6toto nqma nishto darum, gospodin ili aga Isa trqbva da si vrashta za uslugata, za6toto toi e zael tova mqsto ne s konkurs( na konkursa se provali totalno, kato ne sabra i dostatachiq broi tochi za zaemaneto na tozi post), a s pomoshta na dzhamiqta. No ot vsicho tova stradat uchenicite, tam nqma nikakav tvorcheski procesi zatova ot 3600 v Ribnovo q ima 20 vishisti q nqma.Vse oshte nqmame nito lekar ,nito zabolekar ot Ribnovo i tova shte prodaljava dokato horata kato Isa zaemat takiva postove. Da pripomnq ,che gospodin Isa svoeto visshe obrazovanie zavarshi za 9 godini, a da premalcha kak vleze i v sofiiskiq universitet s ocenka 3.00 na priemniq izpit. Taka che za da prosperira Ribnovo pojelavam na gospodin Qne( s koito bqhme sastudenti v Plovdiv) da si svarshi rabotata do krai. Uspeh.
223
0
 
0
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 15 години
az sam u4eni4ka v selo satovcha i tova ne e verno tva sa palni izmisli4i na horata .. nikoi ne moje da nakara edno momi4e ili mom4e da se zapi6e ZIP Islqm i da e zadaljitelno tova ne e vqrno i sa6to ne evqrno 4e gospoja U6eva e zadaljavala momi4etata ot Satovcha da se zabulqt (da nosqt zabratki) ... :)
222
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az sam uchenik v s satovcha i nikoi ne me e zadaljaval da se zapisha religiq islqm ne se propovqdva nikakyv radikalen islqm v uchilishteto uchenicite sami si izbirat tozi predmet i gospoja aisha usheva ne e nakarvala momichetata da nosqt zabratki tova sa pylni izmislici samo opetnqvate imenata na horata
221
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на будните журналисти! Съжалявам ако на някой не му минават номерата. И за да си играе игричките, ние трябва да се успим и да си траем.Ай сиктер с евтините номера! Ние не сме от Онзи електорат.
220
0
 
0
 
! Отговори
tarradidle преди 15 години
Кой и какви интереси гони с такива измислици и защо "журналист" подклажда подобна интрига. Чия страна е представена тук, защото определено НЕ Е ИСТИНА това което е горе написано и всичко е една грубо-скроена ЛЪЖА.Снимката, която е показана - уж в училище, е направена в извънкласни занимания-в джамията.Това ясно се вижда от интериора. Няма класове в България, които да се посещавани само от момичета или само от момчета, и то на видимо различна възраст. А това за "насилственото заставяне на учители"как да се обличат пък е пълна нелепост. Моля, господа"журналисти,"осведомете се малко поне,преди да започнете да пишете на каквато и да е тема, а най-вече на такава,която подклажда етническо напрежение. А колко от хората, писали по тази тема имат преки наблюдения и колко пъти са посетили горепосочените села или училища. Направете го, преди да си позволите подобни груби и дори някои от тях,просташки изказвания. Направете го и ще видите, че тези деца дори празнуват 3-ти март и изнасят тържества, или това не е по темата, господа журналисти.Относно религията всеки сам избира религиозната си принадлежност, не е ли така. И типично по нашенски, което е различно от "нашето" трябва да бъде заклеймено като "лошо" и "опасно" без всякаква основателна причина.Още веднъж апелирам към всички журналисти, политици и обикновени граждани, не въвличайте обикновените, измъчени и нищо не подозиращи хорица в грозни задкулисни игри, гонейки някакви лични интереси.
219
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво си ръгнал да ни плашиш, бе турчин 215. Какво щяло да стане, бойте се и внимавайте. Ако само не направите каквото ни е кеф, нещо лошо ще станее. Етническият мир е заплашен, ако не нидадете властта.Да ти кажа ли бе, ***, какво ще стане. То стана 1982-8. Е това ще стане. Бой по кратуните и шут през границата. Това стана веднъж и ако е нужно пак ще стане.
218
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Виж какво Г-н Турчин. Нямам нищо против теб,даже ми харесваш! Дано не се обиждаш от името Турчин, използвам го понеже сме анонимни и ти сам си си го дал. Ако искаш можеш да ми викаш Г-н Българин, няма да се обидя. Не виждам смисъл да спорим, понеже виждам, че мислим еднакво. Понеже живея в чужбина, в арабския свят и то средния изток, имам много познати турци (отб Турция) и като ги сравнявам с другите ги намирам свестни хора. Ям попарата на Исляма тука при това на обикновения, а мога да си представя какво е при радикалния такъв. Та затова пиша за гражданите на България да видят опсността, която идва от Догановата мафия наречена ДПС! Тя няма нищо общо както с българските турци така и с българските българи, българските арменци, българските евреи и т.н. български граждани, а е просто политико-бизнес мафия, която за да постигне целите си:власт и лапачка, не се пира пред нищо, включително и насаждането на Исляма, при това без да и пука дали е радикален или не! Даже много се съмнявам дали обслужват някакви великоимперски стремежи на турция или само се носят на гребена на тая вълна, за да я използват. Не съм за Атака и нямам нищо общо с тях. Те просто са ответната реакция на ДПС но също съсн много съмнителни крайни цели! Просто използват посъщия начин, контавълната на тази, която носи ДПС!Това обаче не трябва да ни спира да се борим против ДПС, което сега е най-голямата опасност, тъй като то е използвано от столетния тиранин комунистическата БСП, кито са всъщност основните врагове на България и всички други беди са следствие на това! Просто хитрите *** използват алчността на Доган за власт, предлагат му угоднически саюз и хич не се притесняват за насаждането на Исляма, че дори и на радикалния такъв. Ето това трябва да разберат всички БЪЛГАРСКИ : българи, турци, арменци, евреи, ***, и т. н. граждани, та да гласуват както подобава за да оправим държавата си. Лошотп на дългите робства е в това, че доведе хората до мизерия, не само материална, но и духовна, та ги заслепява да видят истината и да вземат правилно решение при гласуване! Всеки носи в робското си манталитетче една невяра на държавата, която никога не му е помагала за нищо и едно желание за дребни кражбички, с които да се пооправи криво-ляво и да свърже двата края. Малко са героите, като Левски и Атататюрк! Но дано поне всеки от нас намери искрица от тях в сърцето си!
217
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ako na roditelite ne im haresvat naistina pravilata da sprat decata ot uchiliste i da poiskat smqna na samovolnite durjavni slujiteli.
216
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Isa i Usheva za prokuraturata.
215
0
 
0
 
! Отговори
турчин преди 15 години
"Ако не бяха 500-те години може би броят ни щеше да е много по висок от 6 милиона"Може би е така, но това важи и за турския народ - милионите турци дали са мрели с кеф за прищявките на султана?? Без него и на тях е щяло да им е по-добре "демографски" (демек на една лодка сме). Това е политически проблем, и то отпреди 200 години. А сега се насажда етническа и верска омраза. Е какво общо имат тия неща?А конституцията аз си спазвам и не ща нищо да деля и цепя - щото ако аз съм си добре където съм, хич не ми дреме границата по кой баир точно минава! А с исляма няма как да ви заплашвам религията и културата, понеже той не е тояга, ами морална, духовна категория. Заплаха идва само ОТГОРЕ, политически - например преди от султана или сега ако Доган вземе властта и направи религиозна диктатура (примерно) - но това и за мен е лошо и аз съм против, пак нямаме конфликт! Какво те мъчи тогава?Е, като няма друго, спрете да слушате оня малкия хитлер, защото като тормозите и притискате хората в ъгъла, те може да се ОТЧАЯТ, а отчаянието е лош съветник! (това не е заплаха, а опасение)
214
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 15 години
Браво на Абаджиев и Янев за действията!Да разбират най-накрая всички как в момента се извършва турцизирането на българския народ. помаците от Рибново и околните села се определят като българи и не знаят никакъв турски език. Даже не се наричат турци.В случая, просто се използва нещото, наречено ислямска религия, което в този си вид е малко далече от религия. за да манипулират хората.Едно време на тези хора са им натрапили исляма със сила. Сега искат да се изгаврят с тях, и турци да ги изкарат. Това са наши сънародници,, които просто трябва да защитим от подобни гаври. Едно просто село, се оказва, като феодално владение, пълно с крепостни селяни ли, роби ли.А за болничкия, дето се радва на доклада на цру, чете ли последните данни, бил е бил препил с уиски и на глобуса е объркал страните. Има го в същия източник, само че на английски. Където намериш, това, дето пишеш за велика Турция, там е и другото.Всъщност, към 2040г, Турция не само че няма да я има, но и спомените за нея ще са рядкост. Това даже не подлежи на коментар и е известно не от вчера.Разбира се еничарите, като "турчин" тогава ще е чистокръвен българин, от най-чистите. Ще седи и зубри българска история, не турската история на България.В крайна сметка, да не забравяме, че говорим за по-малко от 5% от населението на България. какво искат, на ръце ли да ги носи, з...ниците ли да им подмиваме? Не разбрах. Всяка жаба да си знае гьола. Ако този не и харесва, да си търси друг.Джамии и ислям, като за 5%. Това си е жив опит за *** на държавата.Коментара на 191 е много точен и показателен, за който има поне малко мозък да го разбере.
213
0
 
0
 
! Отговори
Hajdutin преди 15 години
има разработен Вирус при който на *** им окапват месата за един месец , не знам кой го е измислил но искам да си купя !Религията Ислям е Сатанинска и основната и идея е да се избият всички Християни --със подкупи , оръжие , шантаж и всякакви подобли методи ! Смърт на Ал Кайда и всички *** *** които ги подкрепят !
212
0
 
0
 
! Отговори
xaxa преди 15 години
Chicho VOLEN shte gi oprai tqh ;)
211
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
В това училище влизал ли е инспектор???Или в регионалния инспекторат всички са назначени след събеседване с порция вазелин отзад, и сега не смеят да мърдат , че ще изпаднат от длъжността "Държавен служител"!Ако това е вярно, на мястото на Дани Боцкавия уволнявам целия инспекторат,уволнявам директорката и роднините и, и ако трябва ще командировам учители от цялата страна там, като им поема командировъчни и пътни !Нима тези деца след такова обучение ще са Българи в съзнанието си???Вече сериозно мисля че от Атака са прави!
210
0
 
0
 
! Отговори
Zawjaat преди 15 години
С риска да ме овика форума оттук- нататък. Аз живея и в Бг, и в Мароко. Не само работя там, половината ми рода е мароканска. Срещу радикалния ислям се противопоставят и страни, в които основната религия е ислям, защото това е нещото, което се отразява най-добре, това вгорчава живота и на обикновените араби - меко казано неприятно е да се мисли, че всеки мароканец или алжирец е атентатор.Иначе за изречението в болд .. че в селага живеят българомохамедани, говорещи единствено български ... каква е връзката? Преди векове, когато християнските мисионери са настъпили в черна Африка, дали са мислели, че местното население не може да говори английски или френски? На какъв език е правилно да се моли човек? В която и да е религия?Твърдението, че кълнели "друговерците" в джамията ... в кой храм на Бога се кълне? В Исляма носенето на забрадка не е задължително, а е въпрос на личен избор.Често в работата си в Мароко съм в гета ... не съм мисионер, хуманитарен работник съм. Много бедни, като *** махали тук. И да, безработицата, бедността, неграмотността дори, правят хората по-податливи на внушения и заповеди.... което не означава, че трябва да се говорят безмислици и да се плюе по пората с друга религия ей така по инерция и да са пълни страници от форума с коментари за нещо непроверено. Има ли го това училище в Рибново? Кой е сигурен? Лека вечер!
209
0
 
0
 
! Отговори
Макаров преди 15 години
Въпреки многото коментарий и от мен: Самозабравили се активисти на ДПС стигат до такива безобразия в България-ето дои къде води тяхната борба за права и свободи.Има ли прокуратура за такива Аги за да ги постави на мястото им.Направо ми писна от такива крещящти безобразия.Има ли правителство ,пхросветно м-во и въобще власт която да ги узапти СРАМОТА
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде сега тук някой да излезе и да каже че Волен Сидеров е луд???
207
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Dokato edni praviat politika za sobstveno pozluvane ot isliamiziraneto, a urpavliavashtite se praviat na mirotvorci BG-to umira!!!
206
0
 
0
 
! Отговори
Румяна преди 15 години
Тоя сепаратист Тео на много места никне с протутските си проповеди. Прокарва много опасни и антибългарски настроения. Личи, че е от някаква организация и му се плаща. ДАНС да започват до го следят и другите драскачи, които гравитират около него. В тая група става нещо нередно!