Кандисаха!

ДСБ и СДС подписаха, явяват се заедно на изборите
13 мар 2009 11:27,
165
Кандисаха!
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Днес лидерите на двете сини партии ДСБ и СДС -  Иван Костов и Мартин Димитров, заедно с Найден Зеленогорски /шеф на предизборния щаб на СДС, и Петър Москов, шеф на предизборния щаб на ДСБ/ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и национален парламент и за обща политика между двете партии.

"От СДС подписахме с цената на компромис, но както знаем, съединението прави силата", заяви Мартин Димитров при подписване на документа.

"Това, което правим, е дългосрочно и има за цел постигане на демократично управление в България", каза още той.

"Слабостта на демократичната десница се видя, че е голямо зло за България", заяви Иван Костов и добави, че по този начин ще успеят да възстановят силният десен полюс за доброто на страната.

"Не правя никакъв компромис, за да стисна ръката на Мартин Димитров", каза още Костов.

Съпредседатели на коалицията ще бъдат Найден Зеленогорски - СДС и Петър Москов - ДСБ, а пред Централната избирателна комисия коалицията ще я представляват двамата лидери Костов и Димитров.

На въпрос кои ще са партньорите на това обединение, Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД, а Иван Костов добави, че желанието на ДСБ е в коалицията да влязат повече партии от десния спектър.

Бившият премиер добави, че който продължава да бъде против обединението, всъщност ще подкрепя управляващата Тройна коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМО преди 15 години
Този, който най-много се плаши от възможността Костов да участва в едно бъдещо дясно управление е Ахмед Доган, а в негово лице и целия ченгесариат на ДС, включително и президента Гоце Първанов. По тази причина тия тия дни се потрошават доста пари, за да се води пропагандна война из слугинските медии срещу ДСБ и Костов; Бареков най-много намаза тоя път от тия пари, ето, чувам, вчера пак бил поканил одиоза В.Филипов, и през цялото време не правили друго, освен да плюят по Костов. Така че вече се създаде голяма партийно-медийна коалиция против Костов и автентичната десница, която се вдъхновява от парите на Ахмед Доган и останалия ченгесариат на ДС. Защо мразят толкова Костов ли? Ами ще ви кажа, въпреки че не е толкова трудно човек и сам да се сети. Има защо да ги е страх и да го мразят: ако го обичаха, щеше да е като тях, но щом го мразят, аз лично съм спокоен. Защото е важно какви са тия, които ги тресе такъв див страх от Костов, и които, респективно, така бясно го мразят. Всички в един глас крещят срещу Костов, като се тръгне от Гоцето, мине се през неговия тартор Сава Доганович, повърви се през всички ония нещастници от СДС, които навремето при Костов бяха на възлови постове (когато някой е силен, всички се навъртат около него, скимтят като палета и мило му въртят опашчици!), ала после успяха да му забият ножа в най-решаващи моменти, тук също е Петър Стоянов, който без Костов щеше да види президенския пост през крив макарон, ала сега не спира да плюе тоя, който го издигна във висините, тук са разните му Бакърджиевци, Богомил Боневци и пр. врабешки плюнки, които след като забиха ножа на Костов директно пристанаха на Майкъл Чьорни (той пък колко пара потроши по медиите за да финансира 10-годишната оплюваческа кампания против Костов!!!), и т.н., и прочие - та щом всички тия най-всеотдайни професионални оплювачи на Костов, драги ми наивни избирателю, щом те са "добрите", аз пък предпочитам да си остана с "лошия" Костов; пък за вас не знам, правете каквото искате и каквото прецените според акъла си...
163
0
 
0
 
! Отговори
кера преди 15 години
Карина ,права си,но по спокойно.На *** и пари да дадеш не знаят какво да ги правят,камо ли акъл.Комунисти,ДС и злобни медии ще продължат да плюят-те това го могат,знам го от опит.Необходимо е ръководствата на СДС и ДСБ да вървят в избраната посока и заедно с хилядите като мене и тебе да помогнем на децата и внуците ни да заживеят нормално ката европейци.Успех и вяра във възмоностите ни.
162
0
 
0
 
! Отговори
kikito преди 15 години
4etete nai-novoto v "pod lupa"- tam e nai-aktulnoto
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ето това е. доживяхме..наи после спасителите на нацията,бащите и децата на демокрацията,титаните на мисълта,авангарда на интелигенцията... се обединиха и го накривиха на некои,ама неизвестно кои..
160
0
 
0
 
! Отговори
petkonpet преди 15 години
Че кандисаха - кандисаха. Важното е Костов да е мирясал ! Па да вземе и да каже поне с половин дума защо тогава ....? Няма нужда да иска прошка / това го могат истинските голями политици / и си посипва главата с пепел - егото Му няма да го позволи.
159
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
Добрата новина е,че ДСБ и СДС са заедно на изборите. Лошата-че няма да успеят да съберат повече от 20%. За да изметат тотално политическата ЧАЛГА от България!
158
0
 
0
 
! Отговори
червените подлогари преди 15 години
......... да не плачат на чужди гробища , а да си оплакват загиващата столетница !
157
0
 
0
 
! Отговори
БСП(БКП) Е МАФИЯ преди 15 години
ДА СТОВАРИМЕ НАРОДНИЯТ ЮМРУК ВЪРХУ КРАДЛИВАТА МАФИОТСКА ПРОРУСКА ТРОЙКА !
156
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
Сега комунистите искат да орежат ръцете на лицата не навършили 21г. т.е. пълнолетие да е тогава и да не могат голяма част от народа да гласува след като не е пълнолетен - имал до сега 18 а сега ще му трябват 21г ,а те са против комунистите и ДПС.Така само ще останат по възрастните и така шансовете им ще се увеличат.ТЪНЪК ХОД. (:
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАК ПО СМЕТКА... И...НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ ***..КОКАЛА НЕ СЕ ИЗПУСКА ЛЕСНО...
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОТ КОСТОВ И СДС ЗАВИСИ ТОЛКОВА НЕЩО,КОЛКОТО ОТ БАБА МИ ЗАВИСИ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ! ! !...
153
0
 
0
 
! Отговори
Гвоздeв преди 15 години
Силата на това съединение ОДС /СДС-ДСБ/ не се знае.Мин. както казват умните социолози е 5% от всички гласоподаватели, т.е реално 8-9%. Горната граница обаче е неясна. Тя може да стигне до 15%,20% или 25%.Никой не знае в момента.Знае се само, че Костов/ОДС/ когато загуби изборите през 2001г ги загуби с 18.25%.Комунистите не са вчерашни и много добри си дават сметка за това.Затова е толкоз силна атаката срещу това съединение.Политическата шахматна дъска вече е различна.Инициативата е у Костов и СДС.От тях зависи.Техните ходове на политическата шахматна дъска ще решат битката.Кой в края на краищата ще бъде мат.Очаква ни интересна политическа пролет.
152
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Страх тресе червената ***.Защото от 10 години върви отърсването на десните партии от прилепналите червени предатели и доносници.Сега вече още по-ясно в СДС отхвърлят размазващото вътрешно боричкане и застават твърдо зад националните интереси.Вече не търсят вътрешните врагове,защото още от времето на Костов голяма част от предателите бяха отстранени,а след 2001 докарвайки нещата почти до разпад,се прехвърлиха при господарите си.Сега става страшно за БСП/ДС(ДПС,НДСВ,АТАКА и др.) защото идва времето когато окончателно ще бъдат изритани от политическия живот на страната и затворено кранчето на държавната хазна.
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо хората вярват на отгледаната демокрация? В България преход не се състоя - състоя се предателство в живковото правителство и неговите предатели ни управляват щастливо и до днес, представяйки се ту за демократи, ту за социалисти, че и разни други мародери пускат покрай тях. Кога най-сетне живковата номенклатура ще си отиде и в България ще започне преход към демокрация? Не се ли насмукаха тия псевдопартизански кърлежи, кърлежки и малките им кърлежчета!?
150
0
 
0
 
! Отговори
очарован преди 15 години
А Мозер дали ще е в коалицията!?
149
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
САМО СДС!
148
0
 
0
 
! Отговори
sofia преди 15 години
Брав на Карина! Един умен човек да има! Призовавам всички да гласуват за СДС, а не после да плюят по форумите, че турците ни управляват. СПОМНЕТЕ СИ! ПО ВРЕМЕТО НА ИВАН КОСТОВ ДПС БЕШЕ НАТИКАНА В 9-ТА ГЛУХА!
147
0
 
0
 
! Отговори
Политик преди 15 години
Като прегледах основната маса вождове, установих, че са били партийни секретари. В най-лошия случай комсомолски секретари. Или на отговорни комунистически длъжности. Папали сладко от старата власт, сега и от новата не пропускат да се ояждат. От кога станаха демократи. То вълкът козината си мени, ама вътре си остава същия. Това виждам вече 20 години. Искам да гласувам за демократи, те липсват. Не мога да си го простя да гласувам за тези, че излиза, че пак съм гласувал за комунисти. А не искам. И седя си и се чудя за кого да гласувам. Освен да си направя и аз някоя партийка. Ще се събереме с аверчетата. Коалицийка и готово. Май така ще е най-добре.
146
0
 
0
 
! Отговори
гьоре убавеца преди 15 години
Сега на 22 .3 ще се формира Партията на емигрантите.Навсякъде цари пълно мълчание!И Стоян Ганев си е дошъл!Тоя прибере ли се от америка,значи че червените са на зор!Винаги така е било!
145
0
 
0
 
! Отговори
Гвоздев преди 15 години
В текста на споразумението СДС и ДСБ изискват от кандидатите за евродепутати и за народни представители:- да имат неопетнена репутация;- да не са се облагодетелствали от участието си в политиката;- да не са обвързани по какъвто и да било начин с националната и местна олигархия и организирана престъпност;- да не са понастоящем и да не са били сътрудници на специалните служби и репресивния апарат на комунистическия режим;- да споделят оценката на СДС и ДСБ за управлението на ОДС, за управлението на НДСВ и ДПС и за управлението на тройната коалиция.Според документа партиите са равно поставени в осигуряването и провеждането на националните предизборни кампании за Европейски парламент и Народно събрание.Изключения от принципа за равнопоставеност са няколко договорености:- Водачът на общата листа на кандидатите за Европейски парламент се излъчва от СДС. Вторият в листата се излъчва от ДСБ;- СДС излъчва 17, а ДСБ 14 водачи на листи в избирателните райони за 41-во Народно събрание